13 Φεβρουαρίου 2022

Tα πυρηνικά των " Φαρισαίων"

Απίθανη πνευματική συγκυρία, την ώρα που εκκλησία μας ψέλνει «Φαρισαίου φύγωμεν (ας αποφύγουμε) υψηγορίαν και Τελώνου μάθωμεν το ταπεινόν εν στεναγμοίς» (Τροπάριο του Όρθρου της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου) ΚΑΙ εισερχόμενοι στην κατανυκτικότερη περίοδο με την αρχή του ΤΡΙΩΔΙΟΥ στις 13 Φεβρουαρίου του 2022, οι ισχυροί της γης που παλεύουν να αποκτήσουν τον τίτλο του πλανητάρχη , αυτές τις ώρες και σύμφωνα με την ειδησεογραφία προσπαθούν με τηλεφωνήματα να αποφύγουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Γνωρίζουν ότι αν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος θα αυτοκαταστραφούν πολλές φορές μαζί με όλο τον πλανήτη γιατί σαν " Φαρισαίοι" φρόντισαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες να εξοπλιστούν με ανθρωποκτόνα πυρηνικά όπλα πάσης καταστροφής που δεν νοεί ακόμα και η ανθρώπινη φαντασία. 
 
'Όμως " 99 με τον πόλεμο και μια με την πένα" όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός πριν 200 και χρόνια και δυστυχώς ακόμα και να μας πουν ότι τα βρήκανε το αφεντικό τους λυσσομανάει με το ανθρώπινο είδος που θέλει να το εξοντώσει. 
 
Αυτό το αφεντικό χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους για να πετύχει τους μιαρούς σκοπούς του βλ. την διαφημιζόμενη διαστροφή, τις πανδημίες, την διατροφή, την μόλυνση του πλανήτη και τώρα με τους πολέμους και τα πυρηνικά. 
 
Κάποτε ρώτησαν τον αείμνηστο όσιο γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη για τα πυρηνικά και την προσπάθεια των μεγάλων να εξοπλιστούν με αυτά και τους είπε:  
- αυτά θα είναι η αυτοκαταστροφή της αμαρτίας και της παγκόσμιας διαστροφής. 
 
Αυτές τις ώρες οι πυραυλικές συστοιχίες, τα πυρηνικά των υποβρυχίων και οι στρατιωτικοί δορυφόροι βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, όλα περιμένουν την ώρα που θα λάβουν το σήμα και τότε θα εισέλθει η ανθρωπότητα στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ της. 
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτά που ζούμε ευθυγραμμίζονται σήμερα με την περίοδο αυτή του ΤΡΙΩΔΙΟΥ και της Μεγάλης Σαρακοστής και μετά μετά με τα ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ
 
Προσωπική εκτίμηση μας είναι ότι οι ισχυροί θα φοβηθούν να συγκρουστούν σε μεγάλη κλίμακα εκεί στην Ουκρανία (μπορεί να περιοριστούν σε μικρές αψιμαχίες ) γιατί φοβούνται για τις εξουσίες και τους θρόνους τους.  
 
Όμως μπορεί να θελήσουν να βγάλουν τα μάτια τους και να κλείσουν λογαριασμούς σε άλλες περιφερειακές συγκρούσεις, το ίδιο κρίσιμες αλλά τουλάχιστον θα είναι μακριά από τις πρωτεύουσες τους από όπου τόσα χρόνια διαφεντεύουν ως τύραννοι τις τύχες της ανθρωπότητας. 
 
Την απευθείας σύγκρουση δεν θα την γλυτώσουν γιατί ως γνήσιοι Φαρισαίοι δεν έριξαν ποτέ την αγέρωχη εγωπαθή ματιά τους στον μικρό ανθρωπάκι που βρίσκεται στην θέση του Τελώνη. 
 
Καλό ΤΡΙΩΔΙΟ και ο ΘΕΟΣ βοηθός με όλους αυτούς που μπλέξαμε αλλά και εξ αιτίας της παγκόσμιας αποστασίας μέσα στην οποία ενθυλακώσαμε τόσα χρόνια την καθημερινότητα μας. 
 
Όμως ο ΟΥΡΑΝΟΣ μας καλεί με το ΤΡΙΩΔΙΟ στην σωστική μετάνοια έστω και στο παρά πέντε γιατί ουδείς γνωρίζει τι έρχεται. 
 
Με την μετάνοια έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ το τόνισαν κατά επανάληψη οι σύγχρονοι άγιοι μας που ζήσαν μαζί μας αυτά τα χρόνια της πέτρινης διαστροφής. 
 
 
ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ  
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.