10 Φεβρουαρίου 2022

Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τον «θάνατο» του Μοντανιέ, του νομπελίστα που αμφισβητούσε τα εμβόλια

«Σιωπή» από τα ΜΜΕ - Το οικογενειακό του περιβάλλον δεν έχει διαψεύσει την είδηση
 
Μυστήριο επικρατεί αναφορικά με την είδηση ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ ιολόγος και βιολόγος Λυκ Μοντανιέ, ο οποίος ανακάλυψε το AIDS, πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου.
 
Την είδηση που έδωσε πρώτο το γαλλικό περιοδικό FranceSoir δεν έχει μεταδώσει μέχρι στιγμής κανένα άλλο μέσο, εκτός από κάποια ιταλικά ΜΜΕ που αναπαράγουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.  
 
«Ο καθηγητής Luc Montagnier, βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής το 2008, πέθανε ειρηνικά στις 8 Φεβρουαρίου 2022 στο Αμερικανικό Νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine παρουσία των παιδιών του», ανέφερε το FranceSoir. 
 
Την ίδια ώρα κανένας από το οικογενειακό περιβάλλον του Γάλλου νομπελίστα δεν έχει διαψεύσει τον θάνατό του. Εάν η πληροφορία ισχύει και ο ιολόγος έχει πεθάνει, τότε αυτό σηματοδοτεί ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο πίσω από την απόκρυψη της είδησης. Ο Μοντενιέ ο οποίος βραβεύτηκε πολλές φορές για την προσφορά του στην επιστήμη, είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τα εμβόλια, τα οποία χαρακτήρισε περιττά, ενώ ταυτόχρονα και επέκρινε με σφοδρό τρόπο τον χειρισμό των κυβερνήσεων στην πανδημία του κορωνοϊού, μιλώντας για «υγειονομική δικτατορία». Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ο ιός κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο σε εργαστήριο και ότι μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δημιουργίας εμβολίου για το HIV/AIDS. 
 
Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά η οποία αναφέρει: 
 
«Συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες και δεν έχουν διαψευστεί έως τώρα, αναφέρουν πως ο διάσημος Γάλλος ιολόγος Λικ Μοντανιέ, που ανακάλυψε το AIDS και τιμήθηκε μεταξύ άλλων το 2008 με το νόμπελ ιατρικής, πέθανε στις 8/02 σε ηλικία 89 ετών.  
 
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για fake news. Κανείς όμως από την οικογένεια του Μοντανιέ δεν έχει βγει να διαψεύσει, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά είτε επιβεβαίωσης, είτε για fake news στα «comme il faut» ΜΜΕ. 
 
Ο Μοντανιέ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αμφισβητούσε δημόσια την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊου και παρότι πολυβραβευμένος για το επιστημονικό του έργο είχε χαρακτηριστεί «ψεκασμένος» για τις αμφιβολίες του για τον εμβολιασμό.  
 
Αν ισχύει η πληροφορία του θανάτου του κορυφαίου επιστήμονα, θα πρέπει η εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ και πολιτικών όπως είναι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμμάνουελ Μακρόν, να προβληματίσει σοβαρά για την τύχη οποιουδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη από την κυρίαρχη. 
 
Ο Μοντανιέ δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Σκέφτονταν διαφορετικά όπως και οι περισσότερες μορφές που ξεχώρισαν. Οποία κι αν ήταν η άποψη του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, δεν του αξίζει τέτοια απαξίωση από το γαλλικό κράτος, ούτε και από την επιστημονική κοινότητα». 
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ, ΘΑ ΒΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ''ΜΟΛΥΝΕΙ'' ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.