5 Φεβρουαρίου 2022

Είδατε ποτέ τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ θυμωμένο; το Άγιο Συναξάρι του δεν είναι νουβέλα για να προσθέτουμε ότι θέλουμε.

Και μάλιστα αυτές τις νουβέλες να τις χρησιμοποιούνε σαν βιβλιογραφία σε μεταπτυχιακές εργασίες στην βαριά Καθολική Ισπανία και ο νοών νοείτω, γιατί ξέφυγαν οι άνθρωποι. 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Να τα πούμε αδελφοί, όπως έρχονται μέσα από την καρδιά μας και να ξανασυστηθούμε σε κάποιους κακοπροαίρετους γιατί στα τόσα χρόνια της αρθρογραφίας μας δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις, ούτε προσπορίζουμε κέρδος από βιβλία (και ένα βιβλίο εκκλησιαστικής ιστορίας που γράψαμε «ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ» το δώσαμε δωρεάν και είχε το περιεχόμενο του αντίκτυπο στα δρώμενα περί της πλαστογραφίας του ονόματος της Μακεδονίας μας) αλλά και ούτε ευλογούσαμε τα γένια μας γιατί δεν έχουμε γένια.  
 
Λοιπόν αδελφοί πάμε να γνωρίσουμε κάποια πράγματα …  
 
Ο Δούκας Τσολάκης ο αρχιεργάτης που Θεία Οικονομία βρήκε στις 23 Ιουνίου του 1959 το σεπτό σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ, στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου, ορφανό προσφυγόπουλο βρέθηκε στο ορφανοτροφείο της Καβάλας που βρίσκεται παρά την παλαιά Εγνατία οδό στην οποία βημάτισε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ με τους άλλους αποστόλους στην πορεία τους από την Νεάπολη μετέπειτα Χριστούπολη και σημερινή Καβάλα στους Φιλίππους.  
 
Εκεί πιο κάτω δίπλα στο πατρικό του πατέρα μου τον Δούκα τον υιοθέτησε μια οικογένεια.
 
Συνομήλικος με τον πατέρα μου βρέθηκαν να κάθονται στα ίδια θρανία στο Δημοτικό σχολείο του Βύρωνα , το οποίο μετά από χρόνια τελείωσα και εγώ.  
 
Ο Δούκας έφυγε για την Μυτιλήνη για να δουλέψει στις ελιές , ουσιαστικά τον καλούσε η Πρόνοια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ για να ανοίξει στις δύσκολες εποχές μας το πλέον συναρπαστικό συναξάρι που δόθηκε από τον Ουρανό σε απλοϊκούς ανθρώπους της Θερμής της Λέσβου, ώστε να στηριχτεί το Ορθόδοξο φρόνημα.  
Μπορούμε να πούμε πολλά εδώ αλλά άλλη φορά … συνεχίζουμε …  
 
Έτσι η γνωριμία του πατέρα μου με τον Δούκα μπήκε μέσα στην λήθη της ιστορίας, αλλά Οικονομία ΘΕΟΥ ξαναέσμιξε αυτή την παιδική σχέση.  
Πως άραγε;  
Ευεργετηθήκαμε πλειστάκις από την παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ όπως και πολλοί μα πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας.  
 
Έτσι αξιώθηκα δίχως να το επιδιώκω να γίνω κουμπάρος με τον Δούκα, να βρεθώ τις τελευταίες μέρες της ζωής του δίπλα του στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Και στα Εννιάμερα του να βρεθώ με τον πατέρα μου στην Θερμή της Λέσβου, όπου οι Νεοφανείς Άγιοι έκαναν μεγάλο Θαύμα στον πατέρα μου όπως επισημάναμε στο άρθρο μας βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/18.html  
 
Γιατί τα γράφουμε αυτά;  
Γιατί ρωτούν κάποιοι, ποιος είσαι εσύ που γράφεις για τον ΑΓΙΟ αφού δεν είσαι κληρικός;  
Γράφω γιατί είμαι αμαρτωλός και ελάχιστος, γράφω γιατί ο ΑΓΙΟΣ δεν έχει ανάγκη να τον υπερασπιστεί κανένας (οι ΑΓΙΟΙ δεν έχουν την ανάγκη μας, εμείς έχουμε την ανάγκη των Αγίων μας)  
 
Γράφω γιατί ο ΑΓΙΟΣ με όσα διαδίδονται και θα διαβάσετε παρακάτω εμφανίστηκε πολύ θυμωμένος, περισσότερο θυμωμένος, όταν παρουσιάστηκε στον Δούκα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1959 και τον καταχέριασε επειδή κατά λάθος ειρωνεύτηκε εξ αγνοίας τα Ιερά Λείψανα του ΑΓΙΟΥ, που βρισκόταν μέσα σε ένα τσουβάλι κρεμασμένο σε μια ελιά.  
 
Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ σήμερα ήταν πολύ θυμωμένος και περισσότερο ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ που διαδίδουν τέτοια πράγματα για τον ΓΕΡΟΝΤΑΣ τους (ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ήταν Γέροντας τους στην γη και σήμερα στον Ουρανό)  
Και πώς να μην είναι θυμωμένοι όταν γράφονται, ακούγονται και διαδίδονται ότι:  
 
1) η μητέρα του ΑΓΙΟΥ ήταν δήθεν γόνος της τότε λατινόφρονης ηγεσίας της οικογένειας των Τόκων (όνομα και πράγμα) που καταδυνάστευαν την γενέτειρα του Ιθάκη και μάλιστα της δίνουν και καθολικό όνομα.  
2) ο ΑΓΙΟΣ είχε δήθεν ιταλική μόρφωση …  
(που τα λέτε ωρέ όλα αυτά; Πήγατε ποτέ στην Ιθάκη να την περπατήσετε και να βρεθείτε μέσα στην Παλαιοχώρα του Περαχωρίου, όπου υπάρχει ένας άλλος Μυστράς με Ορθόδοξες Εκκλησίες της εποχής του ΑΓΙΟΥ;) 
 
Ρωτήσατε τους Ιθακησίους να σας πούνε ότι εμφανίστηκε κάποτε σε μια οικογένεια ο ΑΓΙΟΣ, που ήθελε να βαπτίσει το παιδί της με το όνομα του και τους είπε: « να του δώσετε το όνομα του συμπατριώτη μας Οδυσσέα γιατί αυτόν μας διδάσκανε στο σχολείο, όταν πήγαινα στο Περαχώρι μαθαίνοντας μας για τα Ομηρικά Έπη»  
Για ποια ιταλική μόρφωση μιλάτε ωρέ;  
 
3) ο ΑΓΙΟΣ ήταν δήθεν ενωτικός και βρέθηκε στην γνωστή συμφωνία της Φερράρας – Φλωρεντίας ως χιλίαρχος στην συνοδεία του Ιωάννη του Παλαιολόγου και μάλιστα ακούστηκε ότι υπέγραψε με όλους τους άλλους αυτό το κατάπτυστο κείμενο, την χρονική στιγμή που ο ΑΓΙΟΣ δεν ήταν κληρικός , ούτε σκεφτόταν να γίνει κληρικός.  
Από πότε ωρέ υπογράφουν σε τέτοιες εκκλησιαστικές συνόδους και οι αξιωματικοί;  
 
Έχω τόσα πολλά να σας πω αδελφοί αλλά περιορίζουμε σε αυτά μόνο και αυτά λόγω ιερής αγανάκτησης μόνο αυτό και τελειώνω στην αγάπη σας  
Παρουσιάστηκε σε μια Θερμιώτισσα η ΠΑΝΑΓΙΑ και της είπε: "ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ήταν ΑΓΙΟΣ από αυτήν την ζωή"   
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.