7 Φεβρουαρίου 2022

Αντιπολίτευση και «ότι να’ ναι» δηλαδή.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Ανάμεσα σε πολλά …. «τρελά» που διάβασα τις τελευταίες μέρες γύρω από την πολύπαθη περιοχή της Αττικής ( Μάτι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη κλπ) που σαρώθηκε – σε μερικές περιπτώσεις ισοπεδώθηκε- από τις φονικές πυρκαγιές του 2018 οι οποιες οδήγησαν στο θάνατο 102 ψυχές, διάβασα και για συμπεριφορές, σχόλια και δηλώσεις από «πηγές της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα» με αφορμή εξαγγελίες για έργα εκεί ακριβώς που η τότε κυβέρνηση «ξέχασε» να πάει.
 
Ναι, ήταν η κυβέρνηση του Σύριζα τότε. Όλοι το θυμούνται βέβαια. Εκτός από τον Σύριζα. Διάβασα λοιπόν για «σπέκουλα» που «έχει και τα όριά της» να κάνουν λόγο μετά τη συνεδρίαση στη Βουλή οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και να συμπληρώνουν τη σκέψη τους λέγοντας ότι «η ΝΔ, πιστή στην τακτική της τυμβωρυχίας, επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο», αναφορικά με την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Κύπρο. Και να σχολιάζουν ότι: «Μετά από δυόμισι χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη και τρεισήμισι ( τριάμισυ είναι το σωστό αλλά τέλος πάντων) χρόνια καπηλείας, δεν μπορεί η αποκατάσταση στο Μάτι να είναι τα μπαράκια αντί για νοσοκομεία». 
 
Στη θέση τους θα σιωπούσα, έστω κι αν τα λόγια αυτά ακολουθούσαν,-όπως και έγινε- , την απερίγραπτη κατάσταση στη χώρα ολόκληρη μετά την ανεπανάληπτη κακοκαιρία της 24ης-25ης Ιανουαρίου πού «ήρθε κουτί» στην αντιπολίτευση ώστε να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Αλλά η αγωνιώδης προσπάθεια του Σύριζα να σταθεί στα πόδια του, έκανε το κόμμα του κ. Πολλάκη να ξεχάσει ποιος ήταν υπεύθυνος για την τραγωδία του 2018 και να ανασύρει από τις αρχειοθετημένες καταγγελίες τις καταστροφές και τους θανάτους, συγκρίνοντάς τους με την –οπωσδήποτε πραγματική- κατάσταση του Ιανουαρίου 2022 με τους κλειστούς δρόμους και τον αποκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων. 
 
Ο Σύριζα χρησιμοποίησε το δράμα του 2018 για να ….ισοφαρίσει τον αποκλεισμό του 2022.Έτσι, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μνημόνιο Συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, ανάμεσά τους και το Μάτι. Αλλά καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Τι καταψήφισαν; Τα έργα υποδομής στο πυρόπληκτο Μάτι, σε μια μνημειώδη και θλιβερή συνεργασία παραφωνίας. 
 
Και για την αλλαγή σκοπού της αρχικής –επί Σύριζα- συμφωνίας (επί ΣΥΡΙΖΑ), από την ανέγερση νοσοκομείου στην περιοχή, σε κοινωνικές κατοικίες , διαπράχθηκε και άλλη θλιβερή παραφωνία. Καταψήφισαν με τον ισχυρισμό ότι η αλλαγή σκοπού έγινε «χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι», καθώς και για "φωτογραφική" διάταξη που επιτρέπει νυχτερινό κέντρο σε δασική περιοχή.  
 
Έλεος κ. Σπίρτζη. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τη NΔ ως «παράταξη των χαμένων χρημάτων των πυρόπληκτων», κάνοντας λόγο για αδράνεια της κυβέρνησης στο Μάτι !!!. Και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είχε ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ η βουλευτής του κόμματος Θεανώ Φωτίου είχε αναφέρει ότι το Μάτι θα γίνει άλλη μια περίπτωση απευθείας αναθέσεων και ότι τα 10 εκατ. της Κύπρου, δυστυχώς, θα σπαταληθούν σε ένα λάθος έργο από τους "ημετέρους" του επιτελικού κράτους. 
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι « κατόπιν δωρεάς της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται να κτιστούν στο πολύπαθο Μάτι κοινωνικές κατοικίες, οι οποίες θα παραχωρηθούν σε όλους τους πυρόπληκτους της περιοχής, των οποίων η πρώτη και μόνη κατοικία καταστράφηκε στην πυρκαγιά του 2018, αλλά και σε άλλους άστεγους».  
 
Η λογική μου στερεύει. Πρέπει να βάλω προσωρινά «στην άκρη» τις οπωσδήποτε σοβαρές και κρίσιμες παραλείψεις και κατασκευαστικές κακοτεχνίες που οδήγησαν στο χάος και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου και να μιλήσω για τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης που αντί να στηρίξει την συνεργατική προσπάθεια Κύπρου και Ελλάδος για τη βελτίωση της κατάστασης των πυρόπληκτων του 2018, ανέσυραν με πρωτοβουλία του Σύριζα την τραγωδία στο Μάτι για να κατηγορήσει την κυβέρνηση, βρίσκοντας ανόητες δικαιολογίες και καταλογίζοντάς της, ψευδώς, ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά. 
 
Ό,τι να’ ναι δηλαδή. Ώστε «εγκλημάτισε» η σημερινή κυβέρνηση επειδή προσπαθεί να κάνει η ίδια κάτι καλό για το Μάτι που δεν έκανε η τότε κυβέρνηση. Εκεί ξεπερνάμε τα όρια της λογικής, αγγίζοντας τα όρια της πλήρους διαστροφής.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.