1 Αυγούστου 2021

ΕΡΓΟ ΗΚΙΣΤΑ ΑΠΡΕΠΕΣ

Έλληνες της γης οι εκπολιτιστές 
από τους πιο μεγάλους
δημιουργοί θεσμών και των Ολυμπιακών  
τα φώτα χάρισαν στους άλλους  
τώρα όμως όλα παραλλαγμένα  
στο Τόκιο κάτι ελληνόπουλα  
με το εθνόσημο ένιωσαν ντροπιασμένα  
 
Τα σύμβολα της ένδοξης μας χώρας  
τους φάνηκαν βαρίδια  
στων αριστοκρατικών αγωνισμάτων  
τα παιχνίδια  
και τα πέταξαν στα σκουπίδια  
αντί να τα προβάλουν  
στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου  
να τα βάλουν  
 
Έργο ήκιστα απρεπές  
νίκες δεν δίνουν οι πολυεθνικές  
μόνο λαδώνουν τις μηχανές  
αγριες να κάνουν αρπαχτές  
πριν σε ρίξουν στα αποκαΐδια  
 
Αλλοι με εκδηλώσεις εξευτελιστικές  
για τη χώρα μας λίαν απαξιωτικές  
στο εξωτερικό δεν λένε τέτοια  
οι αθλητές  
θέμα να το κάνουν διεθνές  
τα εν οίκω μη εν δήμω  
οίκαδε όλα θα τα κρίνω  
 
Μόνο η Ελληνική συλλογική ψυχή  
κερδίζει αγώνες  
αυτή που μέγιστους αθλητές ύψωσε  
ανά τους αιώνες  
 
Η χώρα μας απροετοίμαστη  
ελάχιστα κέρδισε βραβεία  
μόνο του Ελληνα η ψυχή προωθεί τα μεγάλα  
τα αληθινά και τα θεία  
όταν πάλλεται απο φιλοπατρία  
σήμερα δυστυχώς μια ξενόφερτη μας δέρνει  
ασυναρτησία  
 
Οι Σκοπιανοί στη Μακεδονία μας  
ασέλγησαν και πάλι  
πέταξαν το «Βόρεια» στων πολιτικών  
μας το κεφάλι  
και αυτοί δεν είπαν λέξη  
αρχιπροδότη Αλέξη  
 
Κούλη και συ φέρεις ευθύνη  
όταν δεν τηρούν τη Συμφωνία εκείνοι  
γιατί εμείς να είμαστε συνεπείς και πειθήνιοι  
ακόμη και προς τα Σκόπια ηττοπαθείς;  
αιώνιοι παλιάτσοι και αρλεκίνοι!!!  
ευθύνη και για των αθλητών μας τη μιζέρια  
φέρεις και για την οδύνη  
 
Στέφανε Τσιτσιπά και Μαρία Σακκαρη  
της Ελλάδας μας καμάρι  
τους αγώνες από το Δία τους έχουν πάρει  
όχι από των πολυεθνικών το παγκάρι  
στην ελληνική ψυχή βρείτε δύναμη και χάρη  
μεθύστε με το Ελληνικό κρασί να σας συνεπάρει  
όπως ο “Greek the Freak”  
που όλο καλάθια βάζει  
και σας ο Δίας Ολύμπιους σας έχει κάνει  
 
Αμφικτύων  
1/8/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.