29 Αυγούστου 2021

ΚΑΙ Η ΨΟΦΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ... ΣΤΥΓΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Γράφει ο Δαναός
 
Αφού κάνανε την μέχρις πρότερον ζωή μας λαμπόγυαλο, αποφάσισαν να μας κάνουνε πεκινουά.
Ανθρωπάκια υπάκουα αμίλητα αγέλαστα και με βόλτα σαλόνι, κουζίνα και ύπνο.
Και για ποιό λόγο να βγαίνουμε;;
Αφού φρόντισαν στην ταχύρυθμη εκπαίδευση κοβιτ να μάθουμε, να δουλεύουμε γραφείο από το σπίτι, να γυμναζόμαστε στο σπίτι, να έχουμε παιδική χαρά στο σπίτι, τον κήπο μας στο σπίτι, να π......ε όπου κ όποιαν, όποιον θέλουμε από το σπίτι με προφυλακτικό το γυαλί του λαπτοπ!!
Να ψωνίζουμε και να τα φέρνουν σπίτι και να μας μετράνε το ιικό φορτίο στα σκατόχαρτα και πιό περα ... κανονίζοντας και τον παραπάνω χρόνο εγκλεισμού.
 
Να μας π....ε δε και αυτοί συνεχώς σε κάθε κενό που νομίζουν ότι θέλει βούλωμα, με κάθε νόσο του μυαλού τους με κάθε λαλακία των δικών τους ειδικών που αμολάνε.
Το ότι μύρια άνθρωποι κατοικούν σαν μέλισσες σε κυψέλες με ένα- δύο δωμάτια και με παιδιά, το γράφουν στα μέζεα τους και ας είναι αρρωστημένα και σάπια μαζι.
 
Έτσι διαμορφώνεται μία νέα κανονικότητα ...κάτι σαν χαλασμένο κουφάρι που βρωμάει και δηλητηριάζει όσους το αγγίζουν!
Και μέσα μας σκεφτόμαστε όσοι ακόμη σκέφτονται ....... δώστε μου άλλον πλανήτη να ζήσω ...και να κάνω γλωσσόφιλα ακόμη και με τυρανόσαυρους!!
 
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλο αυτό που το τρέχουν σαν πεινασμένοι ανθρωποφάγοι, θα γίνει μελλοντικά αληθινό... Πιό πολύ δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα το περάσουν μόνιμα στην πράξη και θα υποδουλώσουν, οι ελάχιστοι τα δίς αθώων ανθρώπων του κόσμου.
 
Όμως αν έχω την μαύρη τύχη και το βιώσω, σκεπτόμενος τους επόμενους είναι ο μόνιμος εφιάλτης μου.
Ας δώ ..... ας μου χαρίσει Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ γιά ένα μόνο λεπτό την εικόνα με την απόλυτη και την μόνιμη διόρθωση μας ... την επαναφορά του ανθρώπου στον άνθρωπο και να φύγω με χαμόγελο.



Share

8 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ...
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΥΕΙ ΣΤΙΣ 19.58 ...........Κ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΧΙ, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ Κ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Κ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 6.53 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Κ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

Σταυρος Παγιδας είπε...

Όσο υπάρχουν φωνές σαν την δική σου, δεν θα υποτάχθουμε ποτε !

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για το μακροσκελές σχόλιο αλλά άρθρα όπως του Δαναού δεν μπορεί η απάντηση να συμπυκνωθεί σε μια δακτυλίθρα ... Συγχωρέστε λοιπό και εμένα που κουράζω και τους φίλους αναγνώστες και ενδεχομένως και το koukfamily....
Δαναέ μου φίλε μου πατριώτη, ....μια ικεσία θα αντιγράψω πιο κάτω και ... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ... ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΕΝΕΓΚΥΣ ΜΕ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΎΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ....
Για ν’ αποδιώξουμε λοιπόν το διάβολο και να λυτρωθούμε από τη δουλεία του, πρέπει ν’ αγαπήσουμε ολόψυχα το Χριστό. Κι Αυτός, όταν Τον αγαπήσουμε δυνατά και ανυπόκριτα, θα βγάλει από μέσα μας τα φαρμακερά φίδια της αναισθησίας και της αδιαφορίας, που δεν μας αφήνουν να Τον πλησιάσουμε.

Γι’ αυτό πολλοί χριστιανοί, που απομακρύνονται από το θεό, γίνονται επίορκοι, ζηλότυποι, φθονεροί, φιλοκατήγοροι, πλεονέκτες, ακάθαρτοι, υπερήφανοι, κλέφτες, άδικοι, υποκριτές, πόρνοι, μοιχοί, άσωτοι και άνομοι: Γιατί, χωρίς Εκείνον, γίνονται υποχείριοι του πονηρού.

Αλίμονο μας, αν προσευχόμαστε στο θεό και κάνουμε ελεημοσύνες, μα η ψυχή μας μένει ακάθαρτη. Η προσευχή του οργίλου είναι ρυπαρή. Ή ελεημοσύνη του υπερήφανου δεν είναι ευπρόσδεκτη από το θεό. Η ευεργεσία του άσωτου και το δώρο του πλεονέκτη δεν ευαρεστούν τον Κύριο.

Ο θεός δεν εμπαίζεται. Την καρδιά μας τη θέλει ολόκληρη !!!!

"Παντοδύναμε Κύριε, αγαθέ και φιλάνθρωπε, χάρισε μου μετάνοια και το έλεος της φιλανθρωπίας Σου.
Δίδαξέ με να Σ' αγαπώ και να προσεύχομαι.
Μάθε με να Σ' ανακαλύπτω στα μάτια των πονεμένων και να Σε νοιώθω στο βάθος της καρδιάς μου.
Βοήθα με να ξεχνώ αυτούς που με αδίκησαν και να θυμάμαι αυτούς που εγώ αδικώ.
Αξίωνέ με να αγαπώ όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο τον εαυτό μου και αυτούς που με αγαπούν.Να συγχωρώ πρόθυμα αυτούς που με πίκραναν και να αγαπώ τους εχθρούς μου.
Να εξομολογούμαι και να ομολογώ χωρίς δισταγμό αυτά που ποτέ δεν κρύβονται από Σενα.
Να λέω και να υποστηρίζω με ευθύτητα την αλήθεια και να Σε ομολογώ μπροστά στους ανθρώπους, Εσένα τη μόνη αλήθεια.
Δίδαξέ με να μην οργίζομαι και κάμε να θυμώνω μόνο με τα δικά μου πάθη και τις κακές μου επιθυμίες.
Θύμιζέ μου, Κύριε, το "μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε" και να μην κρίνω τον πεσμένο, όποιος κι αν είναι αυτός, εαν δεν νοιώσω εγώ τη δύναμη του πειρασμού που τον έρριξε κάτω.
Φώτιζε το νου και την καρδιά μου, ώστε να ακούω τη φωνή της συνείδησής μου, να βλέπω την ενοχή μου και να μην αμελώ τη σωτηρία μου.
Χαρίτωνέ με ώστε να εκτελώ με υπομονή και εγκράτεια τον αγώνα της κάθε ημέρας και με δάκρυα της μετάνοιας να αποπλύνω τις πολλές μου αμαρτίες που διαπράττω ενώπιον Σου με τα έργα μου, τα λόγια, τους κακούς λογισμούς μου.
Δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων Σου των Αγίων ελέησον με Κύριε".
ΑΑ
ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΕΝΕΓΚΗΣ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ... ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΩ ΚΟΚΚΟΣ ΣΙΝΑΠΕΩΣ ΠΙΣΤΗΣ ...ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ....

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος ............... ΑΑ

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ....Α Α .......ΕΙΣΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Κ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ Κ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 1000 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΤΩΧΑ ΛΟΓΙΑ. 

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Σταυρος Παγιδας
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μου διαφωνώ. Δεν είναι καλύτερα τα σχόλια μου. Απλά με εμπνέουν τα εις βάθος αξιόλογα άρθρα σου και ταπεινά απαντώ ο άσημος, ερανιζόμενος αποσπάσματα από την ιστορία μας και την Ορθοδοξία...Τίποτα άλλο. Μην το ξαναπείς φίλε σε παρακαλώ.
Ας προσπαθούμε όλοι μας με το αιχμηρό μας κονδυλοφόρο να κεντρίσουμε και αφυπνίσουμε τους εν υπνώσει αδελφούς μας, που σήμερα οι διαβολές των ολετήρων του Ελληνισμού και της πίστης μας τους έριξαν σε μόνιμη τεχνητή νάρκη ... διασωληνωμένους .... για να μπορούν οι δόλιοι να διακόπτουν την παροχή οξυγόνου όποτε επιθυμούν. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ...!!!

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ...

Αγάπη και ταπείνωσις ιερά σύζευξις. Η μεν γαρ υψοί, η δε τους υψωθέντας κρατούσα ουδέποτε πίπτει.
Ιωάννης της Κλίμακος, 525-600, Ασκητής

ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΑ

ΜΑΝΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ είπε...

Περιγράφεις κάτι που πριν λίγα χρόνια αν το διαβάζαμε θα γελούσαμε. Δυστυχώς σήμερα φαίνεται η σκληρή πραγματικότητα που περιγράφεις να καθορίζει τις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις και σε πείσμα των καιρών θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κόντρα, γιατί εμείς μεγαλώσαμε διαφορετικά και δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΜΑΝΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ
Α ! ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Κ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΖΩΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΡΑΚΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ Κ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ .
ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ .....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.