29 Αυγούστου 2021

Από λόγια καλά πάμε αλλά τώρα το «λεπίδι» ακούμπησε στο σβέρκο μας. Καιρός να σκεφτούμε πως θα σωθούμε από αυτά που μας ετοίμασαν;

Πολλές σήμερα είναι οι Ηρωδιάδες, αλλά μια είναι η κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου.
Από πού να ξεκινήσουμε, όταν όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν και τρέχουν μαζί;
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
29 Αυγούστου και η ματιά μας με δέος πάει στην σκηνή που αποτέμνεται η Τιμία Κεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή και η εκκλησία μας εορτάζει το θλιβερό αυτό γεγονός και ουσιαστικά τιμάει τον ΜΕΙΖΟΝ άνθρωπον μεταξύ των βροτών που γεννήθηκαν από γυναίκες κατά την ρήση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
 
Μια αποκομμένη Κεφαλή που αγιάζει τους πιστούς και στην ιστορική διαδρομή της τα πρώτα χρόνια κρύβεται σε ένα πιθάρι στην γειτονική Δαμασκό της σημερινής Συρίας. 
 
Και πάει αμέσως το μυαλό μας στις εκατοντάδες εκείνες κεφαλές των Ορθοδόξων της Συρίας και των άλλων αθώων της πολιτών που αποκόπησαν και παλουκώθησαν στην συνέχεια για να δείχνονται ως τρόπαια των τζιχαντιστών προς τους λαούς με το μήνυμα «καθίστε καλά γιατί θα έρθει η σειρά σας» και η σειρά μας ήρθε. 
 
Ποιοι ήταν οι τζιχαντιστές και ουδείς μπορεί να δώσει μαρτυρία, τι ήταν αυτό το κακό, όταν εξεπορεύθησαν αυτά τα μιάσματα από τα αντίχριστα γεωπολιτικά εργαστήρια των δεξαμενών, λέει σκέψης με σκοπό να φοβίζουν τους λαούς ώστε να υλοποιήσουν τους έκνομους σχεδιασμούς τους; ( τα είπαν οι άγιοι μας όλα αυτά πριν χρόνια)  
 
Προιόν των τζιχαντιστών και των άλλων εξτρεμιστικών ομάδων ήταν οι « πρόσφυγες του πολέμου» και τόσα άλλα δεινά. Σήμερα μια επανάληψη βλέπουμε στο Αφγανιστάν, μαζί με τους υποκριτικούς αναστεναγμούς και τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης. 
 
Πάμε παρακάτω , μόνο να ήταν αυτό άραγε; Όταν σήμερα σε κάποια μυστικά εργαστήρια βιοτεχνολογίας και γενετικής απεργάζονται τόσες " αποκοπές κεφαλών" εις το όνομα μιας παρωχημένης ευγονικής με σκοπό την κλιματική αλλαγή (μπορεί να φτάσουμε στο να μην αναπνέουμε για να μην ανοίξει περαιτέρω η τρύπα του όζοντος;) 
 
Ένα είναι βέβαιο από εδώ και πέρα, ότι δεν θα αφήσουν τον άνθρωπο να πεθάνει ανθρώπινα. 
Να ήταν μόνο άραγε αυτό, όταν η παναίρεση και η πανθρησκεία που ευθυγραμμίζεται να δώσει πρόσωπο στις μέρες μας εις το όνομα μιας αγάπης δίχως αγάπη, άρχισε να " ξανακόβει" τα κεφάλια των αγίων μαρτύρων μας που ομολόγησαν για την ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ και ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. 
 
«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται» φώναζε ο Ιερός Χρυσόστομος και τα έβαζε εν ψυχρώ με την κοσμική εξουσία, ενώ σήμερα η κοσμική εξουσία ταράττει την εκκλησιαστική αρχή και την καθιστά άφωνη. 
 
Πολλές σήμερα οι Ηρωδιάδες, αλλά μια είναι στις μέρες μας η Τιμία Κεφαλή του Προδρόμου. 
Αυτή η Χαριτόβρυτος Κεφαλή θεμελίωσε με την Αγιαστική Χάρη της τον Χριστό μέσα στον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό και έδωσε και δίνει καρπούς. 
 
Αυτός ο αγιασμένος πολιτισμός γίνεται η αιτία να ταράσσονται οι κάθε λογής Ηρωδιάδες , να μαίνονται, να δαιμονίζονται και να πληρώνουν τους μακελλάρηδες για να αποκόψουν την κεφάλι αυτού του πολιτισμού μαζί με τα παιδιά του. 
 
Από λόγια καλά πάμε, αλλά τώρα το « λεπίδι» ακούμπησε στο σβέρκο μας. Καιρός να σκεφτούμε πως θα σωθούμε από αυτά που μας ετοιμάζουν. 
 
Με ΠΊΣΤΗ και Ελπίδα ότι θα βγούμε από το δαιμονικό τούνελ. 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.