24 Αυγούστου 2021

Ξεκινάει ο εφιάλτης για όλους.... Διά στόματος Κικίλια η κυβέρνηση των εμβολιασμένων κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στις οικογένειές μας....

Εξοστρακισμός και οικονομικό… ξεπουπούλιασμα των ανεμβολίαστων – Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου η ισχύς των νέων μέτρων
 
 
Οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα «μέτρα Δημόσιας Υγείας» που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, συνέχισαν τη διχαστική και τιμωρητική κυβερνητική πολιτική παρά τους υποκριτικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο.
 
Πλέον όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα καλούνται να πληρώνουν αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα τεστ που χρειάζονται για να πάνε όπου υπάρχει κλειστός χώρος (εκτός από την εστίαση και τα γήπεδα όπου θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες), αλλά και για την φυσική παρουσία στην εργασία τους. 
 
Ο κ.Κικίλας στην εισαγωγή του τόνισε μεταξύ άλλων (διαβάζοντας από χαρτί αυτά που έπρεπε να πει και με ένα… επικό σαρδάμ λέγοντας αντισυλληπτικά αντί για αντισηπτικά) ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια «πανδημία των ανεμβολίαστων ως προς τη βαριά νόσηση και διασωλήνωση. Αρκετά πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι». 
 
«Πρέπει να συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε στο 80%. Χρειαζόμαστε σχεδόν 1εκ. εμβολιασμούς ακόμα για να φτάσουμε τα ποσοστά άλλων χωρών. Πιστεύω στον Έλληνα, πιστεύω ότι θα το κάνουμε». 
 
Στις ανακοινώσεις συμμετείχε και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. 
 
Η κυβερνητική γραμμή των ευθυνών στους ΥΓΙΕΙΣ ανεμβολίαστους συνεχίστηκε από τον Υπουργό Υγείας: «Εφόσον υπάρχει πια επιλογή δεν μπορεί η επαγγελματική, κοινωνική, οικονομική ζωή μας να αναστέλλεται. Μέτρα θα υπάρξουν και αυτό το χειμώνα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για δύο λόγους: για να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού και να θωρακίσουμε το ΕΣΥ από βαριές νοσηλείες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό». 
 
Βέβαια, το ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό όπως και οι υπόλοιποι αγνοήθηκε τεχνηέντως από τον κ. Κικίλια γιατί δεν ταιριάζει στο κυβερνητικό αφήγημα. 
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει χωρίς καμία παράταση, για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας που δεν έχουν κάνει τουλάχιστον τη μια δόση. Αφορά και τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς η υποχρεωτικότητα. 
 
Έτσι λοιπόν από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και μαθητές/φοιτητές:
  • Όλοι οι εργαζόμενοι πλην εκπαιδευτικών, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση και κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 1 rapid test κάθε εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος (δικό τους) στα 10 ευρώ.
  • Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, κινηματογραφικές, θεατρικές και μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 2 rapid test κάθε εβδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου.  
  • Μαθητές και φοιτητές: Υποχρεωτικά δύο self test που θα διατίθενται δωρεάν για τους μαθητές κάθε εβδομάδα, ενώ οι φοιτητές δύο rapid test ή pcr σε ιδιωτικά εργαστήρια.
  • Για τους ταξιδιώτες προς όλους τους προορισμούς (ηπειρωτικούς και νησιωτικούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και κτελ): 1 rapid test έως 48 ώρες πριν 
  • Από 13/9 στις δημόσιες δομές διάγνωσης θα κάνουν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε στις δωρεάν δομές. 
Δημόσιοι χώροι 
  • Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης): θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα: Θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.  
  • Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικούς: Θα επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι με rapid test εως 48 ώρες πριν. Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν οι επιχειρήσεις αν θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με 100% πληρότητα.  
  • Κλειστά γυμναστήρια: Θα μπορούν να πάνε και οι ανεμβολίαστοι με rapid test έως 48 ώρες. Επίσης, οι γυμναστικοί και αθλητικοί σύλλογοι θα μπορούν να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.  
  • Κλειστοί χώροι εργασίας: Ο εργοδότης θα μπορεί να γνωρίζει αν είναι εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι και να ελέγχει αν έχουν κάνει αρνητικό τεστ. 
Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς με συνάθροιση: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους. 
 
Όσο για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στους… άτακτους: Αναστολή εργασίας, απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων και απαγόρευση μετακίνησης για τους ταξιδιώτες. 
 
Η κατάληξη των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας δείχνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους πολίτες αυτής της χώρας: «Τα μέτρα αυτά δεν έχουν πατερναλιστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα … Είναι υποχρέωση της Πολιτείας…». 
 
Προφανώς δεν θεωρούν υποχρέωση της Πολιτείας την ενημέρωση και την πειθώ και όχι τον εκφοβισμό και τις ποινές, δεν θεωρούν υποχρέωση της Πολιτείας την ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ και όχι την αποψίλωσή τους.  
 
 
Τα μέτρα δεν είναι εκδικητικά αλλά… κόβουν μέχρι και τα δωρεάν τεστ για τους ανεμβολίαστους 
 
Τακτική «μαστίγιο» φαίνεται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για όσους πολίτες δεν έχουν δεχτεί ή φοβούνται να εμβολιαστούν. 
 
Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης τα νέα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τον Μάρτιο, και θα απαγορεύουν ουσιαστικά την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους.  
 
Σα να μην έφτανε ο πρωτοφανής κοινωνικός αποκλεισμός, η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μπλοκάρει τα δωρεάν τεστ για τους ανεμβολίαστους, σε δημόσιες δομές! Εν ολίγοις, από 13 Σεπτεμβρίου, όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να υποβληθούν σε rapid test του οποίου η τιμή θα ανέρχεται στα δέκα ευρώ, θα πρέπει να το πληρώνουν από την τσέπη τους.  
 
Τραγική ειρωνεία; Ο υπουργός μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι εκδικητικά, αλλά έχουν στόχο να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Αν δεν είναι τιμωρία ο αποκλεισμός από την δωρεάν δημόσια υγεία, τότε τι είναι; Μια εγκληματική ενέργεια που προκύπτει από μια πολιτική αποκλεισμών η οποία το μόνο που προκαλεί, είναι να πεισμώνει όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 
 
Με αποσπάσματα από τον Εθνικό μας Υμνο θα απαντήσω στα σιχαμερά νεοταξικά ρεμάλια...
 
Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, 
σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. 
 
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, 
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά. 
 
Εκεί μέσα εκατοικούσες πικραμένη, εντροπαλή, 
κι ένα στόμα εκαρτερούσες, «έλα πάλι», να σου πεί. 
 
Αργειε νάλθει εκείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά, 
γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. 
..... 
 
Λίγα μάτια, λίγα στόματα θα σας μείνουνε ανοιχτά 
για να κλαύσετε τα σώματα που θε νά 'βρει η συμφορά! 
 
Κατεβαίνουνε, και ανάφτει του πολέμου αναλαμπή 
το τουφέκι ανάβει, αστράφτει, λάμπει, κόφτει το σπαθί. 
....... 
 
Στέλνει ο άγγελος του ολέθρου πείνα και θανατικό, 
που με σχήμα ενός σκελέθρου περπατούν αντάμα οι δυο· 
 
και πεσμένα εις τα χορτάρια απεθαίνανε παντού 
τα θλιμμένα απομεινάρια της φυγής και του χαμού. 
 
Οποιος κατάλαβε .... κατάλαβε. 
 
Το τραβάτε στα άκρα; 
Από εδώ και στο εξής εσείς έχετε την ευθύνη... 
Χειροτερεύετε την σκλαβιά μας... και σας ευχαριστούμε γιατί πλέον εφόσον τιμωρείτε τις οικογένειες μας με πείνα, μας δίνετε το δικαίωμα της άμυνας με κάθε μέσο.... 
 
Καλή δύναμη και καλή υπομονή αδέρφια... 
Και να θυμάστε μαζί τους είναι και το δικαστικό σώμα....
Δεν έχουν νόημα οι μηνύσεις και οι αγωγές, γιατί ειδικά οι υψηλά ιστάμενοι δικαστές είναι εδώ και χρόνια ξεπουλημένοι.... Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Σακελλαροπούλου για ΠτΔ...
 
Η "μαγιά του Μακρυγιάννη" ήρθε η ώρα να επέμβει....



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Κ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ....ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟΙ ΨΙΛΟΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Κ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ....ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.