31 Αυγούστου 2021

"Είναι όλα για το δικό σου καλό"

29 Αυγούστου 2021 
Δείτε το άρθρο του TE Creus στο OffGuardian εδώ: https://tinyl.io/4g9M
 
Μετάφραση Απολλόδωρος 
 
Μια από τις πιο ενοχλητικές πτυχές των σημερινών μέτρων που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκαν "κατά της πανδημίας" και στα οποία έχουμε υποβληθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια είναι η επιμονή ότι όλα γίνονται "για το δικό μας καλό", σαν να είναι οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες αυστηροί αλλά στοργικοί γονείς και εμείς απλά ατίθασα ή ανυπάκουα παιδιά που δεν ξέρουν πραγματικά τι χρειάζονται. 
 
Αυτό φέρνει στο νου την προειδοποίηση του CS Lewis για την πιο καταπιεστική τυραννία, "μια τυραννία που ασκείται ειλικρινά για το καλό των θυμάτων της". 
 
Τώρα, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν τα εμβόλια, τα λουκέτα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι μάσκες λειτουργούν ή όχι. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν λειτουργούν, ή τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που μας λένε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το ερώτημα είναι γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθια παιδιά που δεν μπορούν απλά να επιλέξουν, αλλά πρέπει να κάνουν ένα "εμβόλιο" και στη συνέχεια να πάρουν "πράσινες άδειες" για να ταξιδέψουν ή να εργαστούν ή να εισέλθουν σε οποιοδήποτε ίδρυμα. 
 
Προφανώς, οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως ανησυχούν για την "υγεία" μας. 
 
Αλήθεια, όμως, ανησυχούν;;; 
Σαν μονομανείς, φαίνεται να ανησυχούν αποκλειστικά για την Covid. 
 
Όχι για τον απίστευτο αριθμό προβλημάτων ψυχικής υγείας και την ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών εφήβων κατά τη διάρκεια των διαφόρων "λουκέτων". 
 
Όχι για τους ανθρώπους, όπως οι ηλικιωμένοι γείτονές μου, που δεν μπόρεσαν να δουν την οικογένειά τους (που ζει σε άλλη χώρα) για πάνω από δύο χρόνια και υποφέρουν από τη μοναξιά. 
 
Όχι για τους ανθρώπους που, φοβούμενοι μήπως κολλήσουν το Covid, δεν πήγαν στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων και πέθαναν. 
 
Όχι για τους ανθρώπους που πέθαναν ή αρρώστησαν εξαιτίας των παρενεργειών των εμβολίων. 
 
Όχι, είναι απλά το "Covid". Και ακόμη και αυτό δεν φαίνεται να είναι η κύρια ανησυχία τους. Όσο επιβάλλουν τα "διαβατήρια εμβολίων" και τις "εφαρμογές παρακολούθησης" και την "κοινωνία χωρίς μετρητά", δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά αν κολλήσεις την ασθένεια ή όχι. 
 
Πότε ξεκίνησε αυτό το κύμα ψεύτικης ανησυχίας;;; Εντάξει, οι κυβερνήσεις ήταν μάλλον πάντα στη δουλειά τους να είναι ενοχλητικοί πολυπράγμονες - το "είμαι από την κυβέρνηση και είμαι εδώ για να βοηθήσω" ήταν μια τρομακτική φράση από ποιος ξέρει πόσο καιρό. Αλλά οι εταιρείες για δεκαετίες ασχολούνταν κυρίως με την πώληση των προϊόντων τους, όχι με το να μας κάνουν διαλέξεις. 
 
Ωστόσο, στο αποκορύφωμα των εξεγέρσεων της BlackLivesMatter έλαβα δεκάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μεγάλες εταιρείες που με διαβεβαίωναν ότι, γι' αυτούς, "οι ζωές των μαύρων είχαν σημασία". Τον μήνα του Pride, οι ίδιες εταιρείες με διαβεβαίωναν ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν όποια τουαλέτα θέλουν. Ποτέ δεν ρώτησα ούτε με ενδιέφερε ποια είναι η θέση τους σε αυτά τα θέματα, απλώς ότι φτιάχνουν ένα καλό προϊόν που μπορώ να χρησιμοποιήσω. 
 
Τώρα, οι ίδιες εταιρείες μου στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με μάσκες και εμβολιασμούς και διαβατήρια εμβολιασμού. Επειδή, βλέπετε, ανησυχούν για την υγεία μου. 
 
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες. Σχεδόν κάθε θεσμός του πολιτισμού και των τεχνών υποκλίνεται επίσης (είτε με κυβερνητικές αποφάσεις είτε για να συνεχίσει να χρηματοδοτείται, δεν ξέρω) σε αυτή την κυριολεκτική "νέα τάξη πραγμάτων". 
 
Για παράδειγμα, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαλτιμόρης έχει πλέον πολύ αυστηρούς κανονισμούς για την είσοδο. Μας λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν "ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι μας μπορούμε με αυτοπεποίθηση να ανακαλύψουμε τι σημαίνει να είμαστε και πάλι μαζί". 
 
Και έτσι, στο όνομα της "συντροφικότητας", απαγορεύουν την είσοδο σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών κάτω των 12 ετών που δεν μπορούν, δυστυχώς, να εμβολιαστούν νόμιμα ακόμη. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στις συναυλίες ούτε σε άτομα με αρνητικό τεστ Covid: μόνο στους "εμβολιασμένους", με τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Ακόμα και αυτοί όμως θα πρέπει να αντέξουν τις μάσκες για όλη τη διάρκεια του θεάματος. Δεν είναι σαφές αν και οι μουσικοί πρέπει να φορούν μάσκες - υποθέτω ότι τουλάχιστον οι φλαουτίστες θα εξαιρεθούν. 
 
Και όμως, παρά όλους αυτούς τους δρακόντειους κανόνες που μοιάζουν πραγματικά να αφαιρούν όλη τη διασκέδαση από τη διαδικασία (και σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι πραγματικά καλύτερα να μείνετε σπίτι και να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που μεταδίδεται μέσω διαδικτύου), "τα πρωτόκολλα αυτά δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία από τη μόλυνση από το COVID-19" και οι θεατές πρέπει να "αναλάβουν οικειοθελώς όλους τους κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση στο COVID-19". 
 
Σημειώστε επίσης ότι σε όσους παρουσιάζουν πιθανά συμπτώματα ενδέχεται να μην επιτραπεί η είσοδος, με ή χωρίς εμβόλιο. (Αναρωτιέμαι αν όποιος βήχει κατά τη διάρκεια ενός από τα διαλείμματα θα αποβληθεί με τη βία). 
 
Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά της γελοίας και ανελέητης "νέας κανονικότητας" στην οποία υποβαλλόμαστε στο όνομα της υγείας μας. 
Αλλά να θυμάστε, "όλα γίνονται για το δικό σας καλό". 
 
Δικτυογραφία: 
“It’s all for your own good” – OffGuardian 



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ωραίος...
πμευματώδης...

Ευχαριστούμε...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.