27 Αυγούστου 2021

"Για να κλαίει τόσο πολύ ακόμα η ΠΑΝΑΓΙΑ μέχρι σήμερα, σκέψου τι μας περιμένει; " μας είπε μια προσκυνήτρια δίπλα στην ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

(λήψη φώτο στον εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ του 2021)
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Είχαμε πολύ καιρό να πάμε στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα για να προσκυνήσουμε την Εφέστεια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. Απλώς μαθαίναμε για τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της και Δοξάζαμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ για την έκτακτη αυτή Παρηγοριά και Παραμυθία των θλιβερών ημερών μας.  
 
Έτσι παραμονή του Νεοφανούς ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ πήγαμε για να προσκυνήσουμε την ΧΑΡΗ ΤΗΣ.  
 
Το ότι η ευωδία της Μυροβλησίας ΤΗΣ διαχέεται ακόμα και έξωθεν του Ιερού Ναού και γίνεται σε πάρα πολλούς αντιληπτό, είναι μια άλλη ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ, ότι η Φιλανθρωπία της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ εξέρχεται σωστικά στους δρόμους των Αθηνών που κατακλύστηκαν με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα.  
 
Αλλά ετούτη την φορά και ενώ ζήσαμε και ζούμε τόσα θλιβερά με φωτιές, καταστροφές και λοιμούς (πανδημίες) και ακαταστασίες εθνών, σταθήκαμε σεβαστικά και με σκυμμένο το πρόσωπο μας ενώπιον ΤΗΣ και όταν ντροπαλά το ανασηκώσαμε, αντικρύσαμε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να είναι λουσμένο με δάκρυα.  
 
Εκείνη την στιγμή σταματάει ο νους και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξεις παρακλήσεως, απλώς εισέρχεσαι στην διάσταση της καρδιακής σιγής, όπου σταματούν όλα γύρω σου, ενώ εσύ βλέπεις τα Πανάγια Δάκρυα και απορείς για το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ και για τα χάλια σου. 
 
Σε αυτήν την κατάσταση μια φράση που ακούστηκε δίπλα μας, μας συνέφερε:  
"για να κλαίει τόσο πολύ ακόμα η ΠΑΝΑΓΙΑ μέχρι σήμερα, σκέψου τι μας περιμένει; " μας είπε μια προσκυνήτρια δίπλα στην ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. 
 
Και δεν είχε άδικο.  
Η σιωπή είναι χρυσός και καθαρή προσευχή, όμως τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που είναι πλέον δεκάδες σε όλη την υφήλιο δεν μπορούν να σωπάσουν γιατί δείχνουν το ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ της στον αναγκεμένο άνθρωπο των ημερών μας στον οποίο προσφέρει δωρεάν το ΘΑΥΜΑ και μόνο με την επίκληση της ονόματος ΤΗΣ ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 
 
Τα ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ και η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ τόσους μήνες (σε 11 μέρες συμπληρώνεται ένας ολάκερος χρόνος) δείχνουν την επίμονη ΠΡΟΣΕΥΧΗ της και ΙΚΕΣΙΑ να γλυτώσουμε από την Δικαία Οργή του ΥΙΟΥ ΤΗΣ για την καρδιακή μας πώρωση και αμετανοησία.
 
ΑΥΤΗ η ΕΙΚΟΝΑ πρέπει να λιτανευθεί σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ για να διώξει όλα τα κακά και αν δεν το κάναμε μέχρι σήμερα θα το κάνουμε σύντομα από μεγάλη ανάγκη.
 
 
ΑΥΤΟ το ΔΩΡΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ δόθηκε από αγάπη άνωθεν στους χαλεπούς καιρούς μας που δοκιμάζεται η ΠΙΣΤΗ και ταρακουνιέται το σκάφος της Εκκλησίας λόγω της ολιγοπιστίας του πληρώματος της. 
 
Αλλά ας κλείσουμε με μια φράση του Θείου Κηρύγματος ότι αυτά τα Δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ να φανερώσουν την ΕΛΠΙΔΑ σε όλους μας για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξουμε τους εαυτούς μας εν ΧΡΙΣΤΩ και τους άλλους. 
 
Με ΠΊΣΤΗ και Ελπίδα ότι θα βγούμε από το δαιμονικό τούνελ. 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
(σημείωση δείτε και σχετικό βίντεο στην πηγή)



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Δροσίνης

Το εικονοστάσι

Κυνηγημένο από το γέρακα
φτερούγισε να ξαποστάση
το περιστέρι το χιονόφτερο
στης Παναγιάς το εικονοστάσι.
Της Παναγιάς η όψη ρόδισε:
θυμάται εν' άλλο περιστέρι,
που του Θεού το πρώτο μήνυμα
στη Ναζαρέτ της είχε φέρει..


Κωνσταντίνος Καβάφης

Δέησις



Η θάλασσα στα βάθη της πήρ' έναν ναύτη-
Η μάνα του, ανήξερη, πιαίνει κι ανάφτει
Στην Παναγία μπροστά ένα υψηλό κερί
για να επιστρέψει γρήγορα και ναν' καλοί οι καιροί-
Και όλο προς τον άνεμο στήνει τ' αυτί.
Αλλ' ενώ προσεύχεται και δέεται αυτή
Η εικών ακούει, σοβαρή και λυπημένη,
ξεύροντας πως δεν θάλθει πια ο υιός που περιμένει.


Νίκος Καζαντζάκης

Ύμνος στην Παναγία

- Παρθένα Μάνα, που σαν πνέμα επιάστη ο σπόρος
στο αφίλητο κορμί, κι' ο Λόγος εσαρκώθη
το αμόλευτο τρυγώντας σπλάχνο σου σα βρέφος!
Ω Δέσποινά μου Υποταγή, τον πόνο δέξου τον
και συ, σαν το σταυρό, και γείρε το κεφάλι
με υπομονή, κατά γης χαμογελώντας –
να μην πνιγεί, Κυρά, στα κλάματά σου ο κόσμος!
Εσύ 'σαι η κιβωτός, που σαν αυγό στην άβυσσο
λάμπεις και στου Θεού τη σκοτεινιά αρμενίζεις,
βαθιά τα σπέρματα όλα μέσα σου φρουρώντας,
Το πράσινο δρεπανωτό πατάς φεγγάρι,
κι όλες στα χέρια σου κρατώντας τις ελπίδες μας
στον άγριον ουρανό κατάφορτη ανεβαίνεις.
κι αχνογελώντας στέκεσαι δεξά στο γιό σου,
Εσύ 'σαι το ανθισμένο κλαρί στην άβυσσο
της δύναμής του. εσύ 'σαι ο στοχασμός ο πράος
μες στο φλεγόμενο καμίνι της οργής του.
Αναμεσός στης Ζωής το δέντρο και της γνώσης,
στον κήπο του Θεού συ φύτεψες, Κυρά μου,
το αφράτο, της Καλοσύνης δέντρο.
κι ως πότιζές το με το κλάμα, επήρε μπόι,
πετάει κλαριά, σκεπάζει τ' άλλα δέντρα, ανθίζει
ρίχνει καρπό, σαν την καλή ελιά, και φέγγει-
Κι ο Παντοδύναμος στον ίσκιο του αναπαύεται.
Κι η Δεύτερη φριχτή σαν έρθει Παρουσία
κι οι αρχάγγελοι άσπλαχνα τα ερίφια θα χωρίζουν
απ' τ' αρνιά, θα σκύψεις τότε εσύ στο γιό σου,
παρακλητικά, να μεσιτέψεις, Ελεούσα!
Τ' αδάμαστα μεμιάς θα του μερώσουν φρένα
Κι οι τάξες θα χαλάσουν οι διπλές, και δίκαιοι
θ' αγκαλιαστούν με αμαρτωλούς, κι αγνές παρθένες
με τις γυναίκες που πολύ στη γη αγάπησαν.
Νικάς τη Δικαιοσύνη Εσύ με την αγάπη.
κι όλοι μαζί θα σύρουμε χορό, και θα' σαι
στον κάβο του χορού, Κυρά, και θα χορεύεις
στον αβασίλευτο ήλιο του Θεού χαρούμενη
και ταπεινή πολύ, σαν την καρδιά του ανθρώπου!



Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.