26 Αυγούστου 2021

Η κυβέρνηση αποτελειώνει το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία: Αναστολές εργασίας, μειώσεις προσωπικού και περικοπές χειρουργείων!

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης. 
 
Αποφασισμένη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, να αφήσει παράλυτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και τους πολίτες στο έλεος τους, προκειμένου να μην παρακωλυθεί αυτό το αδιανόητο σχέδιο που ακολουθείται, δηλαδή της επαγγελματικής εξόντωσης όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
 
Ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη υπό κατάρρευση με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης (ας θυμηθούμε πόσα νοσοκομεία είτε έκλεισαν, είτε υποβαθμίστηκαν και συγχωνεύτηκαν με αποφάσεις της ΝΔ), περνάμε σε μια δεύτερη φάση που η δημόσια υγεία πρόκειται να βρεθεί με τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού.  
 
Δέκα χιλιάδες υγειονομικοί σε αναστολή  
 
Στη παρούσα φάση, περισσότεροι από 10.000 (!) υγειονομικοί αναμένεται να βγουν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.
 
Μιλάμε για ένα τρομακτικό νούμερο υγειονομικών, που αν απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, αυτό μεταφράζεται σε «έμφραγμα» του συστήματος υγείας, τεράστια ταλαιπωρία για τους ασθενείς, επιδείνωση νοσημάτων που θα μείνουν χωρίς παρακολούθηση ή μεγάλη καθυστέρηση στο να αντιμετωπιστούν. Καθυστερήσεις που δυνητικά μπορούν να αποδειχθούν μοιραίες για πολλούς συμπολίτες μας με σοβαρά νοσήματα.  
 
Η υγεία του πολίτη αφήνεται στην τύχη της  
 
Η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε προσλήψεις (εμβολιασμένων) υγειονομικών με τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει κενά, άλλα σαφώς πρόκειται περί αστειότητας, που αν δεν μιλούσαμε για ανθρώπινες ζωές που παίζονται «στα ζάρια» για το ινάτι της κυβέρνησης, ίσως και να το αντιμετωπίζαμε με χιούμορ και ειρωνεία. Άλλα μόνο αστείο δεν είναι να αφήνεις σκόπιμα λειψό (το ήδη τσακισμένο) σύστημα υγείας, ρισκάροντας χιλιάδες ζωές, για να μην ξεφύγεις ούτε χιλιοστό από την πορεία απολυταρχίας που έχεις χαράξει.
 
Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και στο σώμα της Πυροσβεστικής, με ελλείψεις 4.000 πυροσβεστών και γίναμε όλοι μάρτυρες των τραγικών αποτελεσμάτων. Η λειψανδρία στο Πυροσβεστικό Σώμα, άφησε εντελώς ανοχύρωτη τη χώρα στις καταστροφικές πυρκαγιές που έως τώρα έκαψαν 1.200.000 εκατομμύρια στρέμματα. Χωρίς να έχει πάρει το παραμικρό μάθημα από το ολοκαύτωμα της χώρας, η κυβέρνηση πράττει το ίδιο τώρα και στο ΕΣΥ, προετοιμάζοντας «ολοκαύτωμα» και για την δημόσια υγεία.  
 
Το να βρεθούν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών 10.000 υγειονομικοί αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας που μόνο μυαλά που βρίσκονται στην κυβέρνηση μπορούσαν να το συλλάβουν. Επιπροσθέτως, στα νοσοκομεία υπάρχουν πολλά τμήματα που για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, απαιτούν πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό (όπως πχ. στην αιμοδοσία, σε μονάδες τεχνητού νεφρού, σε ΜΕΘ κ.λπ.). Χρειάζονται επαγγελματίες με εμπειρία που να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα τα επείγοντα περιστατικά και όχι νεοπροσληφθέντες υγειονομικούς που δεν θα ξέρουν που πάνε… τα τέσσερα μέχρι να μπορέσουν να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντα τους.  
 
Το ελάχιστο διάστημα εξειδίκευσης είναι έξι μήνες και η κυβέρνηση θεωρεί πως… τρεις μήνες αρκούν για τους… νεοφώτιστους. Και ούτε καν θα έχουν στη διάθεση τους τρεις μήνες, αφού καλούνται να αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τα περιστατικά να τρέχουν. Και όλο αυτό θα γίνει σε περίοδο αυξημένων απαιτήσεων για τη δημόσια περίθαλψη, αφού υποτίθεται (σύμφωνα με τους «ειδικούς» πάντα) πως από το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να έχουμε και πάλι σημαντικές πιέσεις στο σύστημα υγείας.  
 
Πολύτιμοι γιατροί, απομακρύνονται  
 
Πέρα όμως από νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, σιτιστές, διοικητικούς κ.λπ., υπάρχουν και γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι προσφέρουν ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.  
 
Γιατροί με δεκαετίες πολύτιμης εμπειρίας που παρακολουθούν την πορεία υγείας συγκεκριμένων ασθενών και εξυπηρετούν συγκεκριμένες περιοχές, καλούνται να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες τους, γιατί έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση, αφήνοντας τους ασθενείς στο έλεος τους. Ακόμα και νευραλγικές ειδικότητες γιατρών, όπως ογκολόγοι, νευρολόγοι, αναισθησιολόγοι κ. α. θα βγουν εκτός υπηρεσίας, λόγω… υγειονομικών φρονημάτων.  
 
Και φαντάζει απίθανο να μπορέσουν να καλυφθούν όλες αυτές οι ειδικότητες, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, από τη στιγμή μάλιστα που ήδη υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών.  
 
Ασφαλώς όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και γιατροί που παύονται από τα καθήκοντα τους, τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, όπως οφείλουν να τα τηρούν και οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί, καθότι νοσούν και μεταδίδουν και αυτοί.
 
Μαζική «εκκαθάριση»  
 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν προτιμά να κρατήσει μια ζωτικής σημασίας δύναμη 10.000 επαγγελματιών στον χώρο της υγείας, έστω υποχρεώνοντας τους να τηρούν αυστηρότερα μέτρα προστασίας, άλλα προτιμά να προβεί σε στοχοποίηση και μαζική εκκαθάριση, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη της δημόσιας υγείας.  
 
Από μια πλευρά είναι και αναμενόμενο, γιατί είναι βέβαιο πως ένας από τους στόχους τους είναι να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν έτι περεταίρω τη δημόσια υγεία, δίνοντας τα σκήπτρα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.  
 
Κόφτης και στα χειρουργεία  
 
Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι πως στο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας υπάρχει ως ενδεχόμενο η μείωση των χειρουργείων, κάτι που είχε γίνει και πέρυσι, με τις επεμβάσεις να μειώνονται κατά 80% για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των covid περιστατικών.
 
Εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες των ελλείψεων σε προσωπικό (δηλαδή οι ελλείψεις που δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση με τις απαράδεκτες αποφάσεις της), προβλέπεται και πάλι ένα τέτοιο «κούρεμα» των προγραμματισμένων χειρουργείων, με τρομακτικές συνέπειες στη δημόσια υγεία. Καθώς τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν από το φθινόπωρο και το υγειονομικό προσωπικό θα μείνει λειψό, τα μόνα περιστατικά που θα εξυπηρετούνται ταχέως, θα είναι τα ογκολογικά και τα επείγοντα.  
 
Καταλαβαίνουμε πως οδεύουμε ολοταχώς σε ένα μπάχαλο στη δημόσια υγεία, που θα δημιουργηθεί εν γνώσει της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα το 2020 και κατά την περίοδο των lockdown, λόγω των περικοπών που έγιναν στα χειρουργεία, είχαμε μια άκρως ανησυχητική μείωση της τάξης του 32% στις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.  
 
Οδηγούμαστε σε κατάρρευση των δεικτών υγείας  
 
Όλα δείχνουν πως και για φέτος πλησιάζουμε σε έναν δεύτερο γύρο περικοπών σε επεμβάσεις. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο το θέμα των χειρουργείων που δεν γίνονται, άλλα και των ανθρώπων που δεν (θα) πλησιάζουν τα νοσοκομεία ούτε καν για να εξεταστούν, λόγω της ατελείωτης τρομοκρατίας που εκπέμπεται από τα κανάλια.  
 
Όλα αυτά: οι ελλείψεις προσωπικού, οι μετακινήσεις, οι ανειδίκευτοι υγειονομικοί, οι ειδικότητες γιατρών που θα χαθούν και τα περιορισμένα χειρουργεία, προβλέπεται να έχουν τρομακτικές συνέπειες, οδηγώντας σε μια κατάρρευση των δεικτών υγείας των Ελλήνων πολιτών.  
 
Όλα αυτά μεταφράζονται σε νέες ασθένειες και νέους θανάτους, ίσως σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από όσους προκάλεσε και προκαλεί η πανδημία.  
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟ Κ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΑΤΙΑ ....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;;;;;
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ
ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΣΧΕΔΙΑΚΙ Κ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ;;;
ΟΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΜΠΟΛΙ Κ ''ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ '' ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Κ ΠΕΙΝΑ .............
ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ Κ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ !!!
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ .
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΗ ΔΟΥΛΑ Κ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ 2 ΕΥΡΩ ΠΑΛΙΟ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ...14 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 7 ΩΡΕΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΑΣ ...ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΓΡΙΠΠΗ ΤΟΝ ΙΟ ..ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ Κ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ .... ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΒΛΗΜΜΑΤΑ .
ΥΓ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ Κ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.