25 Αυγούστου 2021

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

Είμαστε οι μάχιμοι υγειονομικοί που από την αρχή ήμασταν στις επάλξεις ακόμη και με ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας γιατί δεν υπήρχαν για όλους.
 
Είμαστε αυτοί που χειροκρότησες και ενθάρρυνες όταν μας έβλεπες να αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ύπνο, χωρίς άδειες.
 
Είμαστε αυτοί που πλέον, βρίσκονται υπό καθεστώς απομόνωσης, περιθωριοποίησης, προσβολής, αποκλεισμού, απειλής και εκβιάζονται με αναστολή άνευ αποδοχών. 
 
Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι με ανάγκες και οικογένειες, δεν είμαστε αριθμοί σε χαρτιά που έτσι απλά μπορούν να αντικατασταθούν. 
 
Είμαστε αυτοί που απειλούμαστε πλέον με φυσική εξόντωση, με οικονομικό στραγγαλισμό κατά παράβαση των από χρόνια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στην εργασία, στον αυτοπροσδιορισμό και στην αυτοδιάθεση του σώματός μας σε ιατρικές πράξεις. 
 
Είμαστε εμείς που ως επαγγελματίες υγείας δεν λάβαμε καμία σαφή και επιστημονική ενημέρωση, γραπτή ή προφορική, αλλά η ενημέρωση έγινε από τα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών με τις γνωστές αντιφάσεις, ανακρίβειες και παλινωδίες από τα στόματα των ειδικών και μη και των δημοσιογράφων. Παρ όλα αυτά, είμαστε εμείς που πάντα, αλλά και τώρα μέσα σ’ αυτή την παν-δημία, κληθήκαμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας φόβους και να σταθούμε επάξια στο έργο μας, υπηρετώντας τον άνθρωπο.  
 
Είμαστε αυτοί που στην συνεχεία είδαμε εμβολιασμένους συναδέλφους και ασθενείς να νοσούν και να μεταδίδουν και αναρωτιόμαστε αν είναι κακό που παραμείναμε υγιείς όλο αυτό τον καιρό. 
 
Είμαστε αυτοί που απορούν γιατί πρέπει να είναι ένα εμβόλιο υποχρεωτικό, που μέχρι και σήμερα παραλείπει εμπιστευτικές πληροφορίες, έχει προσωρινή άδεια, που δεν καλύπτει από την νόσηση και την μετάδοση και που ήδη μέσα στους πρώτους 8 μήνες, εμφανίζει παρενέργειες που ακόμα μελετούνται. 
 
Είμαστε αυτοί που έχουμε εμβολιαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές με δοκιμασμένα εμβόλια τα οποία έχουν αποδείξει τη ωφελιμότητά τους. Συνεπώς δεν είμαστε κατά των εμβολίων, ναι υπάρχουν εμβόλια που δίνουν πλήρη ανοσοποίηση και προστατεύουν πραγματικά, που έχουν δοκιμαστεί για χρόνια, όχι που είναι σε πειραματικό στάδιο με αποδέκτες εμάς στην θέση των πειραματόζωων και χωρίς την δυνατότητα επίτευξης ανοσίας συνόλου. 
 
Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί η πολιτεία προσπαθεί εμμονικά να επιβάλει έναν καθολικό εμβολιασμό (με απώτερο στόχο τα παιδιά μας), χωρίς να ενδιαφέρεται για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της παρούσης κατάστασης. 
 
Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επαναλαμβανομένη φίμωσή μας έναντι ενός υγιούς διάλογου. Η πίεση που μας ασκείται είναι ασύλληπτη για ανθρώπινες αντοχές. 
 
Είμαστε εμείς που την 1η Σεπτεμβρίου μας εξοντώνουν.. μας παύουν το μισθό μας με το πιστόλι στον κρόταφο, με θέμα: «ή το μπράτσο σου ή στον δρόμο!». Όχι, δεν είναι καταγγελία, είναι η κραυγή και η απόγνωσή μας που λέει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Χρειάζεται να ακουστούμε και ο κόσμος να πάψει επιτέλους να εθελοτυφλεί και να κοιμάται γιατί πολύ απλά σήμερα είμαι εγώ …και αύριο στην θέση μου θα είσαι εσύ …και τότε θα έχεις το δικαίωμα να πεις όχι? 
 
Ζητάμε την στήριξη σου, είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι, στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε συνθλιμμένοι… εξουθενωμένοι, πάρα πολύ θυμωμένοι σε στιγμές, αλλά παραμένουμε πάντα εδώ, στο πλάι σου! 
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  
 
31/8/21 ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ 
 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ NOMOY XANIΩΝ
 
(μας εστάλλει από τον κ. Σπύρο Κατσούρη)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.