9 Ιουνίου 2021

Ανάγκη Δημοκρατικής Συνεπιμέλειας των Εθνογονέων

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια που ψηφίστηκε, προβληματίζει. Στο σημερινό άρθρο, δεν θα ασχοληθώ με τα θετικά και αρνητικά του νόμου. Το έχω ήδη πράξει κατ’ επανάληψη –και ανεπιτυχέστατα- πριν κατατεθεί, μήπως και προλάβω κάτι. Θα θέσω (εξ αφορμής του) μερικά ερωτήματα:  
 
1. Έχει το δικαίωμα ο κάθε βουλευτής να διατυπώνει ελεύθερα την γνώμη του; Προφανώς ναι. Γιατί λοιπόν συνάδελφοι της παρατάξεως του και άλλων παρατάξεων, καθώς και ΜΜΕ, χίμηξαν να τον ξεσκίσουν, επειδή διατύπωσε μια «ακραία έστω άποψη» περί του ότι ένας βίαιος σύζυγος μπορεί να είναι καλός πατέρας; Μπορεί εγώ, εσείς, βουλευτές να διαφωνούμε μαζί του. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να ξεσηκώνεται σάλος – μάλιστα κάποιοι φαιδροί συνάδελφοί του ζήτησαν (δημοκρατικά) την … διαγραφή του - υπάρχει μεγάλη απόσταση.  
 
2. Δύο κυρίες της συμπολίτευσης εναντιώθηκαν. Ανεξάρτητα του αν είχαν ή όχι δίκιο, είχαν κάθε δικαίωμα να διατυπώσουν την διαφωνία τους; Ασφαλώς ναι. Σάλος, αχός, κουρνιαχτός, πέσανε μπαταριές και βόλια, «φίλια» και «εχθρικά». Αντάρτισσες, απείθαρχες, υπονομεύτριες του κυβερνώντος κόμματος, εκτός κομματικής γραμμής κ.α. ανόητα, αντιδημοκρατικά, ανεύθυνα. Τι ακριβώς Κ.Δ. Πολίτευμα θέλουν οι φωνασκούντες; Προτιμούν Εθνογονείς /κοπάδι προβάτων, με κομματοτσοπαναρέους; Άβουλους, αμίλητους, στρατευόμενους, ωσεί παρόντες και την βουλευτική αποζημίωση μηνιαίως λαμβάνοντες;  
 
3. Τι θα πει κομματική γραμμή/πειθαρχία, για μείζονα κοινωνικά θέματα; Πώς να δεχτεί κάθε νοήμων άνθρωπος τον ευνουχισμό, την αχρήστευση της συνείδησης εκείνων οι οποίοι (σε παρόμοια θέματα τουλάχιστον) καλούνται να κρίνουν, να αποφασίσουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση; Πως συνάδει η φυλάκιση –σε κομματική φυλακή- της συνείδησης με την … Δημοκρατία; Δεν αισχύνονται;  
 
4. Είναι δυνατόν –ή για πόσο άραγε ακόμη – το παρασυρμένο, αποβλακωμένο, ευεπίφορο και εθισμένο στο ψεύδος, την εξαπάτηση και την αντιδημοκρατικότητα «κοινό των ψηφοφόρων δημοκρατών» να ανέχεται (μεταξύ πολλών άλλων) και τα εξής αντιδημοκρατικά προσβλητικά παράλογα;  
 
Ι. Μόνον δύο, από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης διαφωνούσαν άραγε με το –ατυχές κατ’ εμέ – νομοσχέδιο; Ασφαλώς περισσότεροι. Τότε γιατί το ψήφισαν; Όλοι οι … «νουνεχείς» βουλευτές δεν αντιλήφθηκαν πως το διακύβευμα δεν ήταν η τήρηση της κομματικής γραμμής, αλλά η ψυχική ισορροπία των παιδιών;  
 
ΙΙ. Τα υπόλοιπα κόμματα πως … συνέπεσε να έχουν ενιαία άρνηση; Δεν υπήρχαν άραγε άτομα που συμφωνούσαν; Γιατί δεν ψήφισαν;  
Για να υπακούσουν στην δική τους, κομματική απόφαση /γραμμή;  
 
ΙΙΙ. Κομματικό ή βαθύτατα κοινωνικό ήταν το πρόβλημα; Ρητορικό το ερώτημα βέβαια.  
 
ΙV. Tι θα πει αποχή ή παρών σε τέτοιας σημασίας ζητήματα; Τι ακριβώς εκλέγουν (όσοι ψηφίζουν); Παρατηρητές, Διαπιστωτές ή θεατές των τεκταινόμενων στην κοινωνία και την Βουλή;
 
Δεν υποχρεούνται να παίρνουν θέση οι κ. κ εκλεγμένοι με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ; (Σ.Σ Πέραν της υποχρέωσης τους να αποφασίζουν, αμείβονται πολύ καλά και για αυτό).  
 
5. Με ποιο δικαίωμα, Υπουργός εισηγητής του νομοσχεδίου, προσβάλλει κυρία συνάδελφό του (ότι κινείται από προσωπικά βιώματα), επειδή διαφωνεί και καταψηφίζει; Είναι … δημοκρατικός αντίλογος /αντίκρουση αυτό ή θλιβερή, φτηνή αντιμετώπιση, έλλειψη επιχειρημάτων;  
 
ΥΓ Πολλοί, ισχυρίστηκαν πως πέρασε ένας νόμος ντροπή.  
 
Εκτιμώ πως πέρασε εσπευσμένα –χωρίς επίπονη διαβούλευση-, ένας νόμος ιδιαίτερα επιζήμιος για τα αθώα θύματα –παιδάκια των διαζευγμένων.  
 
Όμως την τεράστια ΝΤΡΟΠΗ /Πομπή, διασυρμό, υπέστη το Κ.Δ.Πολίτευμα μας το οποίο –για μια ακόμη φορά –απέδειξε την αντιδημοκρατικότητα, την αναξιοπιστία, την ακαταλληλότητα του.  
(Σ.Σ Λέτε κάπως έτσι να διαλύονται οι κοινωνικοπολιτικές οικογένειες;).  
 
Αναγκαία πάντως η άμεση κατάθεση ενός νομοσχεδίου … «Δημοκρατικής Συνεπιμέλειας» για φροντίδα και δημοκρατική εκπαίδευση /αγωγή των Εθνογονέων μας!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.