28 Ιουνίου 2021

Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε οικτρά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης 
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 
Συνεχείς οι ανθρωποκτονίες στην χώρα μας, όπου βασιλεύει η ανομία και έχει διασαλευτεί η κοινωνική γαλήνη! Σε 15 ώρες είχαμε δύο εκτελέσεις στην Αττική μία στα Σεπόλια και μία στη Βάρη, ενώ στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δυο μηνών δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 5 συνάνθρωποί μας μεταξύ αυτών και του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Καταστάσεις που ενημερωνόμασταν ότι πραγματοποιούνται σε τριτοκοσμικές χώρες όπως η Κολομβία, το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα τις ζούμε στην καθημερινότητά μας! Σημειωτέον οι παραπάνω χώρες σημειώνουν από την υψηλότερη εγκληματικότητα παγκοσμίως. Ειδικά, η Ονδούρα, μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, είναι η μεγαλύτερη σε εγκληματικότητα χώρα παγκοσμίως!
 
Στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας η κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει άνευ προηγουμένου παταγώδη αποτυχία! Δεν ενθυμούμαι πότε στην ιστορία του ελληνικού κράτους να έχουν σημειωθεί τόσες εν ψυχρώ δολοφονίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Μάλιστα κάποιες από αυτές διαδραματίστηκαν, υπό το φως του ηλίου, σε ώρες αιχμής απόρροια της ανεπαρκούς αστυνόμευσης και έλλειψης οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος! Όλα τα παραπάνω επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών! 
 
Ειρήσθω εν παρόδω, ένα από τα επιτυχημένα μοντέλα αστυνόμευσης που συνέβαλε στον περιορισμό της εγκληματικότητας, κατά γενική ομολογία, είναι η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) προπομπός της οποίας ήταν μια άλλη ομάδα αστυνόμευσης, με παρόμοια χαρακτηριστικά, στη σύσταση της οποίας συνέβαλε και ο πατέρας μου Θωμάς Γκατζής, καθότι ήταν ένας από τους εμπνευστές της και ακολούθως ανέλαβε να την εφαρμόσει πιλοτικά στην Ημαθία όντας Αστυνομικός Διευθυντής της εν λόγω περιοχής!
 
Επιπλέον, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί άμεσης διαλεύκανσης των υποθέσεων και σύλληψη των δραστών δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύτως τίποτα! Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη, δυστυχώς η αλήθεια είναι μία, αποτύχατε οικτρά παρά την κάλυψη που δέχεστε από την πληθώρα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που χρηματοδοτήσατε, στο παρελθόν, με 22 εκατομμύρια ευρώ για διαφημίσεις σχετικές με την ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια του covid-19! Επιδιώκατε να επιβάλλετε πρόστιμα σε νομοταγείς πολίτες που, στις πλείστες των περιπτώσεων, εν αγνοία τους δεν τηρούσαν τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού (π.χ. μη σωστή χρήσης μάσκας) και κάποιους από αυτούς τους αντιμετωπίζατε σαν να έχουν διαπράξει το ειδεχθέστερο έγκλημα και δεν λάβατε μέτρα να πατάξετε το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αντιθέτως το αφήσατε να διογκώνεται! 
 
Με άλλα λόγια αφήνετε τους εγκληματίες να αλωνίζουν ανενόχλητοι και κυνηγάτε τους νομιμόφρονες! Προς επίρρωση των πρωτόγνωρων απαράδεκτων καταστάσεων που διαβιούμε και δηλωτικό της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε σε κεντρικό μέρος της Ρόδου, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν, άκουσον άκουσον, μια γυναίκα που τραγουδούσε και δεν φορούσε μάσκα! Επιπρόσθετα, δε λησμονούμε ότι με κυβερνητικές εντολές είχαμε αστυνομική περιφρούρηση στους Ιερείς Ναούς για να μην προσέρχονται οι Χριστιανοί στους Ιερούς Ναούς για εκκλησιασμό, αλλά ούτε καν για να προσκυνήσουν σε μέρες εορτές Αγίων ανά τη ελληνική επικράτεια! Η απόλυτη ασέβεια! 
 
Ήμασταν μάρτυρες του ανελέητου κυνηγητού, τόσο των ιερέων, όσο και των πιστών ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εγκληματίες από τα όργανα της τάξης επειδή τολμούσαν οι μεν να κοινωνούν το χριστεπώνυμο πλήθος και οι δε να προσέρχονται για εκκλησιασμό και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, ειδικά την περίοδο του Πάσχα το 2020, αλλά και τις επόμενους περιόδους του εγκλεισμού! Κύριε Χρυσοχοΐδη αν έχετε ίχνος ευθιξίας παραιτηθείτε, αν και σε αυτήν την κίνηση θα έπρεπε να προβείτε προ πολλού, διότι πλέον είναι ολοφάνερο ότι αποτύχατε! 
 
Κύριε Πρωθυπουργέ αν είχατε στοιχειώδη λογική και ήσασταν σωστός διαχειριστής της κυβερνητικής εξουσίας, που σας παρείχε ο ελληνικός λαός, θα είχατε καρατομήσει τον Υπουργό, εδώ και πολύ καιρό, μετά από τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά! Αναρωτιόμαστε λοιπόν κ. Μητσοτάκη ποιές καταστάσεις σας επιβάλλουν να κάνετε τα ‘στραβά μάτια’ και να ‘σφυρίζεται αδιάφορα’ όταν η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και πλέον ομοιάζει με τριτοκοσμικές χώρες με υψηλή εγκληματικότητα όπως η Oνδούρα, η Κολομβία, το Μεξικό, η Βενεζουέλα και το Ελ Σαλβαδόρ! 
 
Εν κατακλείδι είναι ολοφάνερη η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να μην τεθεί εκτός ελέγχου η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη! 
 
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας μέχρι το 1999) στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στην θεία μου Χάιδω, στον ξάδερφό μου Γεώργιο, στους θείους μου Ευάγγελο και Δημήτριο, στην Χαρίκλεια, την Πολυξένη, την Μαρία, την Μαρία, το Βασίλειο, το το Νικόλαο, το Στέφανο, το Γεώργιο και στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στον θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου και σε όλους τους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, στους πεσόντες ήρωες υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλους τους αγωνιστές του 1821και αυτούς που αγωνίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους, καθώς και στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα.  
 
Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που αποδήμησαν!  
Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο pentapostagma.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.