24 Ιουνίου 2021

1974 - Οι βιασμοί 800 και πλέον Ελληνίδων από τους βάρβαρους Τούρκους

cid:image009.jpg@01D76142.18105BA0
Προς Βρετ. Πρωθυπουργό Boris Johnson, Βρετ. ΄Υπ. Αρμοστή Stephen Lillie και κυπριακή πολιτική ηγεσία 
 
Γράφει η Φανούλα Αργυρού
 
1974 - Οι βιασμοί 800 και πλέον Ελληνίδων από τους βάρβαρους Τούρκους
 
Το θέμα επανήλθε πρόσφατα με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο. Παραμονές ακόμα μιας τραγικής μαύρης Ιουλιανής επετείου. Όμως, πρέπει να θυμίσουμε ότι χθες είχαμε και την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας εν καιρώ συγκρούσεων. 
 
Στις 12 Ιανουαρίου 2016 είχα γράψει στην «Σημερινή» « Δεύτερος βιασμός 42 χρόνια μετά». Με αφορμή την εξευτελιστική τότε είδηση ότι ζήτησαν πιστοποιητικά βιασμού από βιασθείσες από τους Τούρκους Ελληνίδες το 1974. Την καταγγελία είχε κάνει η βουλευτίνα Σκεύη Κουκουμά στις 17.12.2015 στη Βουλή. «Ένας αυτο-εξευτελισμός δεκαετιών μετατρέπεται σε κατευνασμό «Τσάμπερλεν προς Χίτλερ». Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν, ίσως καθ’ υπόδειξη ξένων, να κλείσουν και το κεφάλαιο των βιασμών του 1974, μήπως κάποια θύματα τολμήσουν να κινήσουν αγωγές εναντίον των Τούρκων», είχα γράψει.
 
Σχετικό το άρθρο του μ. Κωστάκη Αντωνίου στη «Σημερινή», 19 Δεκεμβρίου 2015, «Τρισάθλιο κράτος με τρισαθλιότερους ηγέτες», όπως και του Άριστου Μιχαηλίδη στον «Φιλελεύθερο», «Δουλεύοντας χωρίς μυαλό», 18.12.2015. 
 
Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 επανήλθα στη «Σημερινή» με τίτλο « Η ανοικτή πληγή του 1974». 
 
«Σε αυτό το κράτος, όλοι οι Πρόεδροί του που πέρασαν, από τον πρώτο μέχρι τον σημερινό, ουδέποτε θεώρησαν ως στοιχειώδες καθήκον τους να καταγγείλουν αυτό το μαζικό έγκλημα εις βάρος των Ελληνίδων από τους Τούρκους στρατιώτες…να οδηγήσουν την Τουρκία στο εδώλιο του Διεθνούς Δικαστηρίου… Αμνήστευσε αυτό το τρισάθλιο κράτος τους δολοφόνους του λαού του και θυσίασε τους ηρωομάρτυρές του στον βωμό των διακοινοτικών συνομιλιών και στην εξεύρεση συμφωνίας, με το κράτος που τους δολοφόνησε…», έγραψε μεταξύ άλλων ο μ. Κ. Αντωνίου. 
 
Ξένος Τύπος και ο παππούς του Πρωθυπουργού Boris Johnson 
 
Στα εγκλήματα βιασμών αναφέρθηκαν πρωτοσέλιδα βρετανικές εφημερίδες, όπως η SUN «Βάρβαροι», 5 Αυγούστου 1974, το «Βήμα» Λονδίνου, 8 Αυγούστου 1974 κ.ά. Στις 23 Ιανουαρίου 1977, η βρετανική «Sunday Times», αναφέρθηκε στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρήκε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση επτά άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τον καταδικαστικό τίτλο «Τουρκικές θηριωδίες: Τι αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση» και τον υπότιτλο «Τα τρομερά μυστικά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο», πληροφορίες για τις τουρκικές βαρβαρότητες, φόνους, βιασμούς, λεηλασίες το 1974. (Λεπτομέρειες στο δίγλωσσο βιβλίο «ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ – Bloody Truth»).  
 
Αυτά τα ξέρετε Πρωθυπουργέ Johnson, Αρμοστά Lillie και λοιποί δικοί μας;  
 
Και ότι η ιστορική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που υιοθετήθηκε το 1976 είχε ετοιμαστεί κάτω από την Προεδρία του μ. James Fawcett (1913-1991), αργότερα γνωστού ως Sir James Fawcett DSC QC, ο οποίος ήταν ο παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού Boris Johnson (από την μητέρα του). Ο James Fawcett, παρόλη την υπηρεσία του στο Naval Intelligence (μυστικές υπηρεσίες Ναυτικού) και το Φόρειν ΄Οφις, είχε το ηθικό θάρρος να προεδρεύσει της ιστορικής έκθεσης που συγκέντρωσε τόσες μαρτυρίες για τις απάνθρωπες ενέργειες της Τουρκίας με τα καταπελτικά εναντίον της Τουρκίας συμπεράσματα.  
 
Θηρίο είχε γίνει η Τουρκία όπως και το Φόρεϊν Όφις, το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να μάθει από ποιους αφέθηκε να διαρρεύσει η έκθεση προς την εφημερίδα. Γιατί η δημοσίευση, ήταν μόνον τρεις εβδομάδες πριν από τη συνάντηση Μακαρίου/Ντενκτάς/Βάλντχαϊμ… όταν μετατόπισαν το Κυπριακό από θέμα εισβολής και κατοχής σε… δικοινοτική διαφορά! 
 
IMG_1071
 
«Ο άλλος πόλεμος των γιατρών του 1974» 
 
Τον Ιούνιο του 2014, 85 γιατροί που εξέτασαν τα θύματα βιασμού από τους Τούρκους το 1974, εξέδωσαν βιβλίο με συγκλονιστικές αφηγήσεις και μαρτυρίες από τους ανθρώπους που βίωσαν την τουρκική κτηνωδία. Διαβάστε κύριε Lillie και λοιποί τις κτηνωδίες στο βιβλίο του Χρύσανθου Χρυσάνθου «Ο άλλος πόλεμος των γιατρών του 1974». 
 
1974: Τουρκικοί βιασμοί - Αυτά τα ξέρετε Εξοχότατε κ. Stephen Lillie και λοιποί;  
 
Οι βρετανικές Βάσεις το 1974 είχαν απευθείας μαρτυρίες για τους τουρκικούς βιασμούς Ελληνοκυπρίων γυναικών. Κατόπιν παράκλησης της κυπριακής Κυβέρνησης, και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού οι Αρχές των βρετανικών βάσεων διενήργησαν πέραν των 40 εκτρώσεων σε Ελληνοκύπριες που είχαν βιαστεί από τους βαρβάρους. Μάλιστα, για να μπορέσουν να καλυφθούν νομικά οι χειρουργικές εκείνες επεμβάσεις, οι βρετανικές Αρχές χρειάστηκαν να τροποποιήσουν τον περί εκτρώσεων νόμο καθώς ο νόμος στο ΗΒ δεν κάλυπτε αυτόματα και τις περιοχές των «κυρίαρχων» βρετανικών βάσεων.  
 
Οι εκτρώσεις είχαν ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Πριγκίπισσα Μαίρη (Princess Mary) στο Ακρωτήρι, στις 22 Οκτωβρίου. Έτσι τροποποιήθηκε ο νόμος αναλόγως στις 21 Οκτωβρίου 1974…» («Σημερινή», 27 Δεκεμβρίου 2006). 
 
cid:image011.png@01D76142.18105BA0
Οι Βρετανοί δεν ήθελαν να γίνουν θέμα οι βιασμοί! 
 
Η Υπ. Αρμοστεία στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 1974 εισηγείτο στο Φόρεϊν Όφις ότι έπρεπε να βοηθήσουν να έκλεινε ουσιαστικά το θέμα των βιασμών και έτσι να μην επανερχόταν ως πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, για να προχωρούσαν οι συνομιλίες Κληρίδη/Ντενκτάς… 
 
Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία 
 
Στη δεύτερη έκδοση της Έκθεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2010 με τον πιο πάνω τίτλο (Κείμενο Δρ. Βαγγέλη Κουφουδάκη, Επιμέλεια Μίλτου Μιλτιάδου, Ανδρέα Λυρίτσα, Μαρίας Γεωργίου), υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο «Βιασμοί και καταναγκαστική πορνεία», στο οποίο τονίζονται μεταξύ άλλων: 
 
«Τα τουρκικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της εισβολής και αμέσως μετά από αυτή, διέπραξαν μεγάλο αριθμό αποδεδειγμένων βιασμών Ελληνοκυπρίων γυναικών και παιδιών ηλικίας από 12 μέχρι και 71 ετών… Ο βιασμός και η ατίμωση γυναικών είναι ένα άκρως ειδεχθές έγκλημα, με τραγικές επιπτώσεις για το θύμα… Τα αποδεικτικά στοιχεία για τους βιασμούς προήλθαν από τις καταθέσεις θυμάτων αυτοπτών μαρτύρων, ιατρικού προσωπικού, ακόμα και μελών του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού… Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι έχει ληφθεί οποιοδήποτε πειθαρχικό μέτρο από τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές γι' αυτές τις ενέργειες. 
 
»Ο βιασμός και η καταναγκαστική πορνεία απαγορεύονται ρητά από το άρθρο 27 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης του 1949 και από το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης…» (www.moi.gov.cy/pio ) ISBN 978-9963-38-793-9. 
 
Η κυπριακή Κυβέρνηση κατέχει πλήρη στοιχεία, όπως και ο Ερυθρός Σταυρός από το 1974 (επιβεβαίωση προς κ. Κουκουμά από Ε.Σ. Γενεύη), τα Η.Ε, οι Βρετανοί, και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά, δυστυχώς, για 47 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις «αμνήστευαν τους δολοφόνους επί όλων των εγκλημάτων τους». Μια ένοχη πολιτική αυτο-εξευτελισμού, «στον βωμό των διακοινοτικών συνομιλιών και στην εξεύρεση συμφωνίας, με το κράτος που τους δολοφόνησε», όπως εισηγείτο και η βρετανική Υπ. Αρμοστεία τον Οκτώβριο του 1974! 
 
Φυλακή για 13 χρόνια  
 
Σε 13 χρόνια φυλακή έστειλε ο δικαστής Richard Bond QC στο Birmingham στις 19 Δεκεμβρίου 2016 τον γηραιότερο Βρετανό, Ράλφ Κλάρκ 101 χρόνων για σεξουαλικές κακοποιήσεις νεαρών κοριτσιών. Η απόφαση εκείνη έστειλε το καθαρό μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για τα θύματα βιασμών και κακοποίησης και που επέζησαν.  
 
Είπε ο Δικαστής : « Η πάροδος του χρόνου δεν σημαίνει ότι οι ένοχοι μπορούν να δραπετεύσουν της δικαιοσύνης… η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι τόσο μεγάλη που μόνο μια πολυετή καταδίκη μπορεί να απονέμει δικαιοσύνη».  
 
Βαριές ευθύνες  
 
Η ένοχη αποφυγή δικαιοσύνης για τα θύματα των βιασμών αυτών είναι ντροπή που βαραίνει πια όλους. Τόσο δικούς μας - διαδοχικές κυπριακές κυβερνήσεις, τις χιλιάδες των δικηγόρων στο νησί – αλλά και την βρετανική κυβέρνηση και την Βρετανική της Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία. Η οποία συνεχίζει την πολιτική της συγκάλυψης των τουρκικών εγκλημάτων, την ατιμωρησία (impunity) ενώ εργάζεται «νυχθημερόν» για να … χωρίσουν τα «δύο κράτη» στη απαρτχάιντ βρετανο-τουρκική δι-κοινοτική, δι-ζωνική τους ομοσπονδία! Αντίθετα με το πώς θέλει το Φόρειν ΄Οφις να φαίνεται δια του Λόρδου Ahmad. Διορισθέντος από τον Πρωθυπουργό Boris Johnson ως Ειδικός του Αντιπρόσωπος στην Κοινοπολιτεία και τον ΟΗΕ, για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας εν καιρώ συγκρούσεων. Ο ρόλος του οποίου είναι να εργάζεται με κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ, την κοινωνία των πολιτών και άλλων για την ενίσχυση της λογοδοσίας και αντιμετώπιση της ατιμωρησίας, μεγαλύτερη υποστήριξη στους επιζήσαντες κ.α.  
 
 
Πόσο πολιτισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία, οι γυναικείες οργανώσεις, πόσο υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, πόσο συμπλέει η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία με τον ρόλο του Λόρδου Ahmad;  
 
Πόσες φορές θα πηγαινο-έρχεστε στη Γενεύη κύριοι, όπου γεννήθηκαν οι Συμβάσεις του 1949 ενσυνείδητα περιφρονώντας τες υπέρ της Τουρκίας; Πώς θα ονομάσετε, κυρίες και κύριοι, τη «λύση» σας δίκαιη (just), χωρίς την απονομή δικαιοσύνης; 
 
Φανούλα Αργυρού 
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  
 
ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ  
 
cid:image012.jpg@01D76142.18105BA0
Το βρετανικό έγγραφο ημ 19.5.1977 το οποίο αποκάλυψε την αλλαγή της νομοθεσίας στις βρετανικές βάσεις το Φθινόπωρο του 1974 για να δικαιούνταν οι γιατροί να κάνουν εκτρώσεις στις βιασθείσες γυναίκες κατά την τουρκική εισβολή.



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Εύγε αγαπητή Φανούλλα. Είσαι όπως πάντα αποκαλυπτική και εύτολμα τιμάς τις αθώες Ελληνίδες μας Κυπραίες αδελφές, που έπεσαν στα χέρια αποκτηνωμένων εισβολέων, γιουρούκκηδων. Η αλήθεια για τις βαρβαρότητες των Τούρκων να πάψει πλέον να κρύβεται κάτω από το χαλί και από εμάς και από τους ξένους. Τα αθώα θύματα των βιασμών ζητούν δικαίωση και τιμωρία, αλλά οι δόλιοι σύμμαχοι συνεχίζουν να θωπεύουν και συγχωρούν την εκδιδομένη παλλακίδα τους Τουρκία, που άπιστη ήταν ανέκαθεν έναντι τους .... Τα εγκλήματα της σημερινής Τουρκίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την βαρβαρότητα της Οθωμανική Αυτοκρατορίας, αλλά και από αυτά των Γερμανών ΝΑΖΙ σύμμαχων τους ...Με τους ΝΑΖΙ ήταν πάντα μαζί .... Σε αντίθεση με τον Ελληνισμό, που σύμμαχος τους ήταν αλλά και πάντα προδομένος ... ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ, ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝ όπως έγραψε και λάλησε ο Μέγας Σολωμός.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΨΥΧΗ...
ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΟΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ... ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΗΔΗΜΑ", ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΗ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ .... ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ" ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΥΡΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΌΣΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΜΑΣ.... ΒΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΉ ΧΤΗΝΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ... ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ" ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! Και σημειώστε καλά στο μυαλό σας τα λόγια του Πρωθυπουργού της Βρεττανίας Γλάδστων το 1876 «Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί Τούρκοι, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Αυτοί ήταν οι τουρκομογγόλοι από γένεσης τους και ίδιοι περέμεινα μέχρι σήμερα ...
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΑΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.