28 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το φάρμακο που δίνεται σε λίγους - Χορηγείται εδώ και μήνες στην Ελλάδα! - Γιατί το αποκρύπτουν;

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει στο pronews.gr την αποκαλυπτική συνέντευξη του Νευροχειρουργού Φώτη Τζωρτζίδη, ο οποίος είχε νοσήσει από Covid και αναστήθηκε μέσα σε δύο ώρες (!) με ένα φάρμακο.
 
Ο καταξιωμένος νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζιδης ήταν ένα από τα κρούσματα του κορωνοϊού που διαγνώστηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και είχε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο είχε βγει νικητής.
 
Στην συνέντευξη αυτή αναφέρεται ιδιαίτερα στον Χαράλαμπο Γώγο και σε ένα φάρμακο που του είχε χορηγήσει.  
 
Σε συνέντευξη του ο κ. Τζωρτζιδης στην εφημερίδα «Γνώμη» και την Τέτα Γιαννάρου για τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ως ασθενής με κοροναϊό, είχε αναφέρει τα εξής: 
 
«Όταν διαπιστώθηκε η πνευμονία, ο Δ/ντής της παθολογικής Κλινικής– Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας Λάμπης Γώγος (τον λέω μαέστρο), ο Δ/ντης του τμήματος Λοιμωξιολογίας καθηγητής Μάρκος Mαραγκός, οι λοιμωξιολόγοι, επ. καθηγ. Δημήτρης Βελισσάρης και η Κοραλία Ακινόσογλου, όλοι τους ήταν κυριολεκτικά στο προσκέφαλό μου. Αυτό που ήξερα, το άγχος, η αγάπη τους, η συναδελφικότητα όλα πάνω μου. Τότε φοβήθηκα. Όμως όπως αποδείχθηκε οι γιατροί ήταν ένα βήμα πριν. Σ΄ αυτόν τον άτιμο ιό πρέπει να προβλέπεις, να εξατομικεύεις την θεραπεία. Δεν υπάρχει μπούσουλας.  
 
Ο Λάμπης μου είπε: «Θα σου δώσω Τοσιλιζουμάμπη». Δεν ξέρω πώς, μετά από 2 ώρες από την πρώτη χορήγηση, έπεσε ο πυρετός. Ένιωσα καλύτερα και είπα, είμαι καλά, θα φύγω».  
 
Θυμηθείτε όσα είπε  
 
Η τοσιλιζουμάμπη (tocilizumab, σκεύασμα Actemra), όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ:
 
 
Είναι ανασυνδυασμένο ανθρωποποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα που δρα ως ανταγωνιστής των υποδοχέων ιντερλευκίνης-6 (IL-6). Χρησιμοποιείται στη θεραπεία σοβαρών μορφών ρευματοειδούς αρθρίτιδας, νόσου Still, κροταφικής αρτηρίτιδας. Επίσης χρησιμοποιείται στη θεραπεία του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκινών, το οποίο μπορεί να εκλύεται από βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις. Τα αυξημένα επίπεδα IL-6 έχουν συσχετιστεί με αυξημένη θνητότητα σε πνευμονία κοινότητας. 
 
Το εν λόγω φαρμακευτικό προϊόν είχε ενταχθεί ήδη από το Μάρτιο του 2020 στις προτεινόμενες φαρμακευτικές προσεγγίσεις για ασθενείς με σοβαρή εξέλιξη της νόσου COVID-19. 
 
Στην τελευταία επικαιροποίηση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, τον Μάρτιο του 2021, αναφέρονται τα εξής: 
 
Tα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα κλινικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του Tocilizumab έναντι της λοίμωξης COVID-19 ήταν αντικρουόμενα (1. Salvarani C, doi:10.1001/jamainternmed.2020.6615, 2. Hermine O, doi:10.1001/jamainternmed.2020.6820, 3. COVACTA trial, 4. EMPACTA Study, 5. Stone J, doi:10.1056/NEJMoa2028836).  
 
Δύο πρόσφατες μελέτες όμως, η Recovery (medRxiv preprint doi:10.1101/2021.02.11.21249258) και η REMAP-CAP (medRxiv preprint doi:10.1101/2021.01.07.21249390), έδειξαν ότι η χορήγηση Tocilizumab ελαττώνει τη θνητότητα και την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Σημειωτέον, το 82% των ασθενών και στις δύο ομάδες σύγκρισης ελάμβανε κορτικοστεροειδή. Οι ασθενείς που έλαβαν Tocilizumab και κορτικοστεροειδή είχαν το βέλτιστο όφελος.  
 
Βάσει των μελετών αυτών, το Tocilizumab δύναται να χορηγηθεί στις κάτωθι περιπτώσεις ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19: 
 
– Νοσηλευόμενοι ασθενείς με SΟ2 <92% σε ατμοσφαιρικό αέρα που απαιτείται χορήγηση Ο2 (με συνήθη ροή, με υψηλή ροή, με επεμβατικό ή μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό) και με 
– CRP ≥75 mg/L 
– Προτιμάται η συγχορήγηση με κορτικοστεροειδή 
 
Συνολικά, από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα προκύπτει ότι, ενδεχομένως, σε ορισμένες ομάδες ασθενών με βαριά νόσο και σε συνδυασμό με άλλους θεραπευτικούς παράγοντες, η χρήση του εν λόγω σκευάσματος έχει κάποιο όφελος στη μείωση της θνητότητας.  
 
Ο Χ.Γώγος σχολίασε: 
 
«Ο κ. Τζωρτζίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το Tocilizumab (τοσιλιζουμάβη). 
 
Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης.  
 
Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων. 
 
Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως.  
 
Όταν το έλαβε ο κ. Τζωρτζίδης είχε δοκιμαστεί στο εξωτερικό και στη χώρα μας είχε πάρει πρόωρη έγκριση χορήγησης. Τώρα πια δίνεται σε αρκετούς, και εκατοντάδες, σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ασθενείς που επιβαρύνονται, δεν είναι ένα φάρμακο ρουτίνας». 
 
Επίσης και η υπεύθυνη της μονάδας COVID-19 του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Ελένη Κορομπόκη έχει αναφερθεί προσφάτως στην χορήγηση Tocilizumab μαζί με κορτικοστεροειδή σε βαριά ασθενείς με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα. 
 
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το «medlabgr» το υπό συζήτηση φάρμακο δεν σχετίζεται με τα φαρμακευτικά προϊόντα bamlanivimab (μπαμλανιβιμάμπη) και etesevimab (ετεσεβιμάμπη) της εταιρίας Eli Lilly, για τη COVID-19 στο πλαίσιο μονοθεραπείας ή σε συνδυασμό με το etesevimab για εξωνοσοκομειακούς ασθενείς υψηλού κινδύνου, ούτε με το μονοκλωνικό αντίσωμα sotrovimab (VIR-7831 και GSK4182136), που αναπτύχθηκε από την GlaxoSmithKline και την Vir Biotechnology, Inc. Για τα προαναφερθέντα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση, όχι οριστική έγκριση, βάσει των προκαταρκτικών δεδομένων αποτελεσματικότητας και ασφάλειας.  
 
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι χορηγούνται και στην χώρα μας μονοκλωνικά αντισώματα και μάλιστα με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα.  
 
Άρα γιατί λοιπόν ενώ υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που φωνάζουν εδώ και μήνες για τα μονοκλωννικά αντισώματα κανείς δεν αναφέρει δημοσίως κάτι; Τελικά τα μονονκλωνικά αντισώματα χορηγούνται ευρέως ή μόνο σε λίγους; Και αφού όπως όλα δείχνουν είναι σωτήρια τότε γιατί επιμένουν όλοι στα εμβόλια;  
 
Έπρεπε να γίνει ο ντόρος με την συνέντευξη του νευροχειρουργού για να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις; Μία επίσημη απάντηση σε κάποια από τις πολλές ενημερώσεις που γίνονται από το κορωνοϊό θα διαφώτιζε πάρα πολλούς πολίτες. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.