29 Ιουνίου 2021

Μήπως οι Γερμανοί δεν είναι τελικά φίλοι μας;

Του Άγη Βερούτη
 
Την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τα εσωτερικά με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί στην ατζέντα, ενώ η Γερμανία εκτελούσε χρέη συνηγόρου της στοχεύοντας στην τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΕ αλλά και στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.
 
Βέβαια για τη μεταναστευτική κρίση σημαντικότατο ποσοστό ευθύνης φέρει η ίδια η Τουρκία, αν πιστέψουμε τις πληροφορίες πολλών μυστικών υπηρεσιών περί στήριξης του ISIS με χρήμα και με όπλα από το καθεστώς Ερντογάν, ή αν πιστέψουμε τον αυτοδιαφημιζόμενο ως αρχιμαφιόζο της Τουρκίας στις αποκαλύψεις του περί των ίδιων θεμάτων.  
 
Όμως ο στόχος της Γερμανίας για την άρον-άρον τελωνειακή ένωση της ΕΕ με την Τουρκία προσέκρουσε στην αντίσταση τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού όσο και του Γάλλου προέδρου και του Αυστριακού καγκελαρίου.  
 
Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει πρώτα να διευθετηθούν με την Τουρκία πριν μπορέσει η Ελλάδα να δώσει το πράσινο φως για να περνάνε τα τουρκικά εμπορεύματα χωρίς έλεγχο τελωνείου στην Ευρώπη μέσω ελληνικών συνόρων.  
 
Εντόνως φημολογείται ότι η Τουρκία από δεκαετίες αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του "δρόμου της Ηρωίνης" προς τη Δύση, ο οποίος αρχίζει από το Αφγανιστάν, περνάει στο Ιράν και τέλος καταλήγει στην Τουρκία. Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πέραν πάσης αμφιβολίας πριν συναινέσει η Ελλάδα να αποτελέσει τον ακούσιο επόμενο σταθμό του διεθνούς εμπορίου σκληρών ναρκωτικών, προκειμένου να διευκολύνει τις γερμανικές βιομηχανίες με θυγατρικές στην Τουρκία.  
 
Με αυτό εννοώ ότι η Τουρκία αποτελεί για δυο σχεδόν δεκαετίες τον προορισμό των βιομηχανικών επενδύσεων χιλιάδων γερμανικών εταιρειών (στο ίδιο μοντέλο που οι ΗΠΑ μετέφεραν τη βιομηχανική παραγωγή τους στην Κίνα στις προηγούμενες δεκαετίες) προκειμένου οι πρώτοι να επωφεληθούν των εξαιρετικά φτηνότερων εργατικών, αλλά και τη συνεννόηση με το καθεστώς Ερντογάν για την προάσπιση των συμφερόντων των γερμανικών βιομηχανικών θυγατρικών.  
 
Πέραν των παραπάνω, η ευρωπαϊκή εταίρος Γερμανία εξοπλίζει την Τουρκία με τα τελευταία "αόρατα" υποβρύχια, που φυσικά κανέναν άλλο σκοπό δεν έχουν παρά την παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θάλασσα.  
 
Επίσης επιδεικτικά παρέλειψε η Σύνοδος της ΕΕ να αναφέρει ή ακόμα καλύτερα να προειδοποιήσει την Τουρκία, ώστε να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες στην ελληνική ΑΟΖ και τον ελληνικό εναέριο χώρο και να απεμπολήσει τις επεκτατικές βλέψεις της στο Αιγαίο και τις "γαλάζιες πατρίδες"...  
 
Η εταίρος Γερμανία εξοπλίζει μια χώρα που έχει casus beli εναντίον μιας άλλης ευρωπαϊκής εταίρου της, της Ελλάδας!  
 
Αμέσως μετά τη σύνοδο της Πέμπτης έγινε στο Βερολίνο άλλη μια Σύνοδος της ΕΕ για τη Λιβύη.  
Πάλι ο πρωταγωνιστής/μπάχαλος ήταν η Τουρκία που μαζί με τη Ρωσία προκαλεί τις περισσότερες τριβές στη Λιβύη, τόσο με τους μισθοφόρους πρώην τζιχαντιστές του ISIS (στους οποίους έταξε μάλιστα τουρκικό διαβατήριο ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους στη Λιβύη), όσο και με τακτικό στρατό ο οποίος έχει δήθεν εκπαιδευτική αποστολή.  
 
Η Ελλάδα όμως, που έχει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, και βλάπτεται και από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο, εξαιρέθηκε από τη Σύνοδο με απόφαση της Γερμανίας!  
 
Η Τουρκία που έχει συνάψει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο με τη μη-αναγνωρισμένη πρώην κυβέρνηση της Τρίπολης, εναντίον της Ελλάδας και κάνει λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, παρά την απαγόρευση του ΟΗΕ, έχει μισθοφόρους και στρατό στη Λιβύη παρά τις αντιρρήσεις των Λίβυων, και χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό εκβιαστικά έναντι της ΕΕ, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της Γερμανίας!  
 
Μέρος των συζητήσεων αφορούσε επίσης στην τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Ελλάδος, και την κατάργηση της βίζας για τα τουρκικά διαβατήρια.  
 
Ένα τουρκικό διαβατήριο, εδώ που τα λέμε, πωλείται €1.000-€1.500 στα παράνομα κυκλώματα και λέγεται από ανεπιβεβαίωτες πηγές ότι θα δοθεί δωρεάν σε όσους πρώην τζιχαντιστές του ISIS υπηρετούν στις μισθοφορικές δυνάμεις της Τουρκίας, στη Λιβύη και το συριακό Κουρδιστάν.  
 
Με άλλα λόγια η ευρωπαϊκή εταίρος Γερμανία, κάνει τα πάντα χρησιμοποιώντας πιέσεις και "ανταλλάγματα" για να ανοίξει Κερκόπορτες στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν που:  
 
- διατηρεί σε στρατιωτική κατοχή μισή χώρα μέλος της ΕΕ, την Κύπρο,  
- απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης με εκατομμύρια "οικονομικούς μετανάστες" / πρόσφυγες που η ίδια η Τουρκία δημιούργησε,  
- απειλεί την εδαφική ακεραιότητα άλλης ευρωπαϊκής χώρας με το casus beli, και με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο, 
- απειλεί την Ειρήνη στην Γαλλία με απειλές εναντίον του Γάλλου προέδρου όταν αντιστέκεται στην Ισλαμιστική τρομοκρατία μέσα στη χώρα του, 
- απειλεί την Ευρώπη ολόκληρη με κινητοποίηση του ισλαμιστικού στοιχείου αν κάποιος εκλεγμένος ηγέτης δεν πάει με τα νερά της Τουρκίας, όπως ο Αυστριακός καγκελάριος!  
 
Και όλα αυτά γιατί;  
 
Για να διαφυλάξει η εταίρος Γερμανία τα οικονομικά συμφέροντα από επενδύσεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και θυγατρικές στην Τουρκία, έξι χιλιάδων γερμανικών εταιρειών;  
Αλήθεια;  
 
Τόσο βαραίνουν η ασφάλεια, η εδαφική ακεραιότητα, η προφύλαξη από καταστροφικές ναρκωτικές ουσίες και συνοχή της ΕΕ στα μάτια της Γερμανίας; Λιγότερο από τις αποσβεσμένες επενδύσεις 6000 γερμανικών εταιρειών;  
 
Τα ξέρουν τα παραπάνω οι Γερμανοί πολίτες και ψηφοφόροι; Αν δεν τα ξέρουν μήπως (λέω μήπως) κάποιος πρέπει να τους τα εξηγήσει;  
 
Δεν υπολογίζω στο σκεπτικό μου καν τις ενέργειες του πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας κ. Σόιμπλε προ πενταετίας, για να πετάξει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης την Ελλάδα, που σταμάτησε ο αμερικανός τότε ΥΠΟΙΚ με ένα τηλεφώνημα και οδήγησε στην ενεχυρίαση των περιουσιακών της χώρας μας για 99 χρόνια. Δεν το υπολογίζω αυτό τώρα.  
Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Ή μήπως είναι;  
 
Με τα υπόλοιπα όμως, μήπως τελικά οι Γερμανοί ΔΕΝ είναι φίλοι μας;  
Μήπως θα πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει ένα προληπτικό Βέτο σε κάθε προοπτική τελωνειακής ένωσης μέσω Ελληνικών εδαφών και περάσματος με τουρκικό διαβατήριο χωρίς ελέγχους και βίζα από Ελληνικές συνοριακές εισόδους;  
Μήπως;  
 
το είδαμε ΕΔΩ 



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Με εκπλήσσει ο τίτλος του σχετικού άρθρου. Εύλογο το ερώτημα, αλλά οι πράξεις και ημέρες των Γερμανών, αυτονόητα εξάγουν το συμπέρασμα ..... ότι οι δόλιοι Γερμανοί ΠΟΤΕ δεν ήταν φίλοι της Ελλάδας. Αντίθετα οι Βαυαροί Γερμανοί ΝΑΖΙ με τους Τούρκους ΠΑΝΤΑ ήταν μαζί... Ως εκ τούτου θα εισηγούμουν στον φίλο Θάνο του koukfamily, όπως διαμορφώσει τον τίτλο .... ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ;;;

ΙΔΕΤΕ GOOGLE ME BAΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ( Δυστυχώς στο πλαίσιο των σχολίων για τεχνικούς λόγους δεν λειτουργεί παραπομπή του λιγκ στο άρθρο.)

ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttp://koukfamily.blogspot.com › blo...
30 Mar 2020 — ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση, για ...


ANGELA DOROTHEA KESNER ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttp://koukfamily.blogspot.com › an...
4 Nov 2020 — ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/03. Mar 30, 2020 — ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ...


Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση, για ολίγους ... - Olympiahttps://www.olympia.gr › ellada › mi...
1 Apr 2020 — koukfamily.blogspot.com › blog-post_851 ... Μια συμπυκνωμένη απάντηση στους «ελαχίστους» Έλληνες φιλοβαυαρούς -φιλογερμανούς ... Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για τους ανιστόρητους, προς γνώση και επιμόρφωση…και ...

κλπ, κλπ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Όπωσδήποτε η "εισήγηση" μου περί αλλαγής τίτλου είναι παραβολική και συμβολική ... Το άρθρο γενικά δίνει τα σωστά μηνύματα ....
ΑΑ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας διοτι μας αγοραζουν σε πολυ φιλικες τιμες κ αφηνουν τεραστια κερδη συναλλαγματος οταν ερχονται ψωνιζοντας απο τα λιντλ τα βασικα κ μετα τρωνε μια σαλατα για 4 ατομα κοιταζοντας φιλικα τα ελληνικα γκαρσονια με τις μασκες .
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.