30 Ιουνίου 2021

Πολλάκις, πολλαχώς, και επιστημονικώς, εκτεθειμένος

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Πολλάκις –έστω και ….ανορθόγραφα διατυπωμένο – η κατάσταση δεν λαμβάνει μόνον … κυνοβουλευτική κομματική χροιά και εικόνα, αλλά και ιλαρή. Κλαυσιγελαστική (=προξενεί κλαυσίγελο).  
 
Πρόσφατα δεν ταλαιπωρήθηκε (ως είθισται) μόνον η αισθητική και η πολιτική, αλλά και η επιστήμη. Ακούστηκαν απίστευτα (και ιατρικώς) πράγματα από Ιατρό, τέως αναπληρωτή Υπουργό, τα οποία προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, ιδίως στους καταρτισμένους επιστήμονες του ιατρικού σώματος. Το ζήτημα ξεσήκωσε σάλο. Υψώθηκαν φωνές διαμαρτυρίας, τόσο εσωκομματικές, όσο και από άλλους χώρους.  
 
Όταν γίνεται (παγκοσμίως και πανελλαδικώς) μια γιγαντιαία προσπάθεια να γλυτώσουν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας (ήδη χάθηκαν μερικά εκατομμύρια από τον Κορωνοιό) δεν επιτρέπεται κάποιος –ιατρός μάλιστα – να συντάσσεται με το …
 
«Αντιεμβολιαστικό Κίνημα» από του βήματος της Βουλής (!). Το χειρότερο να επιχειρεί, με ανιστόρητα, ά-λογα επιχειρήματα να πείσει πως η δική του επιστημοσύνη δεν του επιτρέπει να εμβολιαστεί. (Σ.Σ Βέβαια μετά τον σάλο, επακολούθησε η συνήθης –επιστημονική; - κυβίστηση: «Το Φθινόπωρο θα δει και θα πάρει τις αποφάσεις του». Στην όλη φαιδρότητα προστέθηκε και ο καιροσκοπισμός. Αλήθεια αν όλοι οι εμβολιασθέντες έκαναν το ίδιο παιχνίδι αναμονής, τι θα συνέβαινε; Θα ζούσαν πολλοί μέχρι το Φθινόπωρο για να αποφασίσουν τον … όψιμο εμβολιασμό τους; ).  
 
Προσωπικά – όχι ως Ιατρός, αλλά ως αρθρογράφος, ενημερώνω τον Ιατρό Εθνογονέα, συγκεκριμένα πράγματα (που θα όφειλε να γνωρίζει):  
 
1. Μίλησε για το ότι τα εμβόλια δεν δοκιμάστηκαν αρκετό χρονικό διάστημα, πριν δοθούν προς χρήση. Ακριβές. Αγνοεί όμως την έννοια του κατεπείγοντος. Ότι δηλαδή δεν υπήρχε χρόνος. Ας ρωτήσει έναν στρατιωτικό ιατρό ή οιονδήποτε εντατικολόγο χειρουργό ή εφημερεύοντα νοσοκομείου, τι κάνει όταν του φέρουν έναν ασθενή που κινδυνεύει η ζωή του (από τραύμα, γάγγραινα, ή ο,τιδήποτε άλλο). Θα τον πληροφορούσε, πως προέχει η άμεση αντίδραση σωτηρίας της ζωής.  
 
Δεν επιτρέπεται να αναμένει να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο ώστε να αποφύγει έναν πχ διασωστικό ακρωτηριασμό! Άρα ορθώς ιατρικώς επισπεύτηκε η άμεση χορήγηση, έστω και μη επαρκώς (ελλείψει χρόνου) δοκιμασθέντων εμβολίων.  
 
2. Τα σημερινά εργαστηριακά μέσα, η τεράστια πρόοδος της επιστήμης, δεν είναι παρόμοια με εκείνα προηγούμενων δεκαετιών. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε ελάχιστο χρόνο κατόρθωσαν εργαστήρια /φαρμακοβιομηχανίες ορισμένων χωρών να παρασκευάσουν εμβόλια που έσωσαν –ήδη και συνεχίζουν – δισεκατομμύρια ανθρώπους.  
 
3. Οι πτυχιούχοι της Ιατρικής, οι Φαρμακοποιοί, αλλά και οι απλοί πολίτες γνωρίζουν ότι κάθε φάρμακο και κάθε εμβόλιο- από τότε που εφευρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν – έχει και ένα (μικρό συνήθως) ποσοστό παρενεργειών.  
 
4. Τι θα γίνει με το … πιπίλισμα της λαϊκίστικης, καραμέλας /γλειφιτζουριού περί κερδών των καπιταλιστών, από μέρους αρτηριοσκληρωτικών συντρόφων που διέκριναν «κονόμα εταιριών» πίσω από την όλη υπόθεση; Το να κερδίζουν κάποιοι που σώζουν ζωές είναι το πρόβλημα ή η τεράστια κοινωνική, ανθρώπινη προσφορά τους;  
 
5. Εκτιμώ ως αήθη, ανεπίτρεπτη, την ευθεία επίθεση εναντίον συναδέλφων του ιατρών λοιμωξιολόγων, οι οποίοι …. «κρατούν φανάρι στην Κυβέρνηση»(;).  
 
Απορώ πως δεν διαμαρτυρήθηκαν εκείνοι, αλλά και δεν αντέδρασε έντονα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.  
 
Πρόταση: θα ήταν γενναίο ο ιατρικά πεφωτισμένος τ. Υπουργός να ζητήσει ένα επιστημονικό διακαναλικό διάλογο, με τους επιστήμονες λοιμωξιολόγους όχι μόνο για να λάμψει η επιστημονική αλήθεια, αλλά και για να κατατροπώσει τους «Διογένηδες» λοιμωξιολόγους. Το σπουδαιότερο κέρδος θα είναι η σωτηρία μερικών αφελών που συντάσσονται με τις έωλες απόψεις του.  
 
ΥΓ. Ψυχανεμίζομαι (επειδή δεν μου επιτρέπω την αμφισβήτηση της επιστημονικής επάρκειας κάθε πτυχιούχου – Υπουργού ή μη ) πως το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό. Πιθανότατα ο κύριος τ. Υπουργός να σκέπτεται την (επίσημη) ίδρυση ενός νέου κόμματος /φορέα «Αντιεμβολιαστών» με τον ίδιο στο τιμόνι της ηγεσίας. Αν είναι έτσι, το κατανοώ. Αλλά δεν καταλαβαίνω την εμμονή του σε συστηματική αντιεπιστημονική επιχειρηματολογία που τον εκθέτει (και επιστημονικά)!..Share

2 σχόλια:

δον κιx ο τις είπε...

Άλλοι έχουν το ακαταδίωκτο...

άλλοι το ακαταλόγιστο...

...

Και η λατρεία τού εφήμερου...
πάντα τόσο καταιγιστικά
παρούσα...
...
πιεστική
...
περισφίγγουσα
...
μάγισσα... πλανεύτρα...

...

τίς δυναται φυγείν αυτην...;

Γεώργιος Λουκάκης είπε...

Και γιατί φίλτατε κύριε ο διάλογος να περιορισθεί μεταξύ του εν λόγω πολιτικού και των κυβερνητικών ιατρών και να μην συμμετάσχουν σε αυτόν και οι αντιτιθέμενοι στα συγκεκριμένα mRNA εμβόλια -και όχι βέβαια στα εμβόλια γενικά- επιστήμονες οι πλείστοι των οποίων διαθέτουν επιστημονικές περγαμηνές τουλάχιστον ισάξιες με αυτές των ''εμβολιολατρών'' συναδέλφων τους; Τι φοβούνται οι ανωτέρω...ειδικοί και αρνούνται τον ανοικτό δημόσιο διάλογο στον οποίον τους προσκαλούν οι αποκλεισμένοι από όλα τα συστημικά ΜΜΕ ''επικίνδυνοι'',''ψεκασμένοι'',''γραφικοί'',''συνωμοσιολόγοι'' κλπ συνάδελφοί τους όπως τους χαρακτηρίζει καθημερινά η πολυεπίπεδη συστημική προπαγάνδα;Εάν είναι τέτοιοι, αφ΄ενός μεν είναι πανεύκολοι αντίπαλοι για τους...σοβαρούς επιστήμονες αφ΄ετέρου δε αυτοί(οι σοβαροί)έχουν το ιερό καθήκον να μας λυτρώσουν - όσοι τέλος πάντων επιμένουμε να ''ψαχνόμαστε''-από την ''φθοροποιό'' επίδραση των ''κακών'' συναδέλφων τους που την διοχετεύουν μέσω κάποιων ''αντικοινωνικών'',''ανεύθυνων''και ΑΠΕΙΘΑΡΧΩΝ ιστοσελίδων.Προσέλθετε λοιπόν στον διάλογο σωτήρες μας και μην αφήνετε να σας υποκαθιστά σε αυτόν ο ...εισαγγελέας.Εξ΄ άλλου εσείς προσωπικά είστε αρκούντως ασφαλείς με το ακαταδίωκτο με το οποίο η καλή σας κυβέρνηση φρόντισε να σας θωρακίσει.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.