23 Ιουνίου 2021

ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Το Ευρωβαρόμετρο είναι ένα σύνολο τακτικών ερευνών, οι οποίες αφορούν την δημόσια γνώμη και λαμβάνουν χώρα εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, από το 1973. Οι έρευνες του Ευρωβαρομέτρου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων που σχετίζονται με τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Ευρωβαρομέτρου δημοσιεύονται από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η βάση δεδομένων του με δημοσκοπήσεις από το 1973 είναι μια από τις μεγαλύτερες σε όλο το κόσμο… (Βικιπαίδεια)! 
 
Η κάθε έρευνα – δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου γνωστοποιείται στο κάθε μέλος – κράτος και το οποίο αφορά! 
 
Η πιο πρόσφατη έρευνα – δημοσκόπηση, την οποία έπνιξαν τα ελληνικά Συστημικά ΜΜΕ, και η οποία διεξήχθη Φεβρουάριο – Μάρτιο 2021 και γνωστοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 2021, μεταξύ των άλλων ερωτημάτων και στα οποία απάντησαν οι Έλληνες πολίτες, ήταν: 
 
Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας; 
ΝΑΙ απάντησε το 31% και ΟΧΙ απάντησε το 67%! 
Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι απαλλαγμένα από πολιτικές πιέσεις; 
ΝΑΙ απάντησε το 15% και ΟΧΙ απάντησε το 85%! 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι, το γιατί “πνίγηκε” αυτή η έρευνα – δημοσκόπηση για την Ελλάδα του Ευρωβαρόμετρου; 
 
“Πνίγηκε” γιατί φανερώνει το έλλειμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ που ανήκουν στους μεγαλοκαρχαρίες εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων, και οι οποίες δείχνουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά του Ευρωβαρόμετρου! 
 
Η οποία έρευνα – δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου – το τονίζω για άλλη μια φορά – παρουσιάζει ότι το 85% των Ελλήνων ρίχνουνε μαύρο στα ΜΜΕ! Δεν τα εμπιστεύονται! 
 
Πώς άλλωστε να τα εμπιστευτούν, όταν αυτά τα ΜΜΕ ζουν με αίμα στην καθημερινότητά τους; 
 
Ζουν από το έγκλημα, που επί ημέρες το συντηρούν και το αναπαράγουν συνεχώς, εστιάζοντας ειδικότερα σε κάποιο έγκλημα που διαπιστώνουν ότι “πουλάει” πολύ. 
 
Αφιερώνουν επίσης, απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο σε σειρές όπου αναδεικνύεται ως πρότυπο το χειρότερο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που χαρακτηρίζεται από αμάθεια, προκλητικότητα, χυδαιότητα! 
Πλαισιωμένο πολλές φορές από κάποιους “καλλιτέχνες” της μιας και σύντομης αρπαχτής! 
 
Ακολούθως αυτά τα “πρότυπα” καλούνται στα πρωινάδικα των τηλεοπτικών σταθμών για να γίνουν περισσότερο γνωστά και να συνεχιστεί έτσι, η αποβλάκωση του λαού και η χειραγώγηση του μυαλού του. 
 
Ωστόσο αυτά τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης, του “βιασμού” της λογικής των Ελλήνων με την ανάδειξη φαιδρών και άχρηστων “προτύπων”, αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι την προβολή άξιων Ελληνόπουλων, όπως τον 15χρονο Δημήτρη! 
 
Που όπως ενημερωνόμαστε από τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.metrosport.gr: 
 
«Ένας 15χρονος μαθητής από την Καβάλα έφτιαξε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, χωρίς κρατική βοήθεια! 
 
Το ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ. που συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά, βρίσκεται στο δωμάτιο του 15χρονου μαθητή της Α’ Λυκείου. 
 
Το κόστος κατασκευής του είναι μόλις 500 ευρώ, και από προχθές ο 15χρονος Δημήτρης συγκαταλέγεται επίσημα, στα έξι άτομα στον κόσμο, που έχουν κατασκευάσει InMoov ρομπότ! 
 
Ανέβηκε τρεις φορές στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. 
 
Στο άκουσμα των επιτευγμάτων του μικρού Δημήτρη, ο Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε την χορηγία 10.000 ευρώ για τις σπουδές του και αμέσως μετά στην ίδια κίνηση, την χορηγία 10.000 ευρώ προχώρησε και ο πρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα. 
 
Σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει την Ελλάδα στην διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, και να βρίσκεται στην κορυφή, με τους πρώτους έξι! 
 
Ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών. Μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων.»! 
 
Αλήθεια πού βρίσκεται το ελληνικό κράτος να αναδείξει το Μεγαλείο αυτού του παιδιού; Αυτού το Προτύπου για την νεολαία μας; 
 
Το παρακολουθήσατε το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των Συστημικών ΜΜΕ και των λαλίστατων παρουσιαστών; 
 
Όχι, το ελληνικό κράτος δεν έχει προφανώς ανάγκη να αναδείξει τέτοιες φωτεινές μορφές! Ή δεν πρέπει… 
 
Όσον αφορά τα ΜΜΕ, αυτά αναδεικνύουν κάποιες “μορφές” που κυλιόνται στη λάσπη, όπως το σενάριο ορίζει και νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν πρότυπα της Κοινωνίας μας! Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! 
 
Παρά ταύτα, θα περιμένουμε από το Ίδρυμα Ωνάση, από το Ίδρυμα Νιάρχου, να χρηματοδοτήσουν αυτό το χαρισματικό μυαλό, για το καλό της Πατρίδος μας! Το ευχόμαστε ολόψυχα!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.