20 Ιουνίου 2021

Εκστρατεία υπέρ των εμβολίων στα σχολεία: Τρομοκρατούν τα παιδιά αν δεν εμβολιαστούν! – Δείτε το φυλλάδιο

Ένα φυλλάδιο που ενημερώνει τα παιδιά για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό έχει μοιραστεί τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία της χώρα, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων.
 
Το φυλλάδιο όμως είναι γεμάτο ανακρίβειες, καθώς φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα (αν νοσήσει κάποιος) διασωλήνωσης και θανάτου 40%! Κάτι που προφανώς και δεν ισχύει και παράλληλα δημιουργεί τρόμο σε ανήλικα παιδιά, τ' ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να «σωθούν».
 
Συγκεκριμένα το φυλλάδιο, το οποίο δεν γνωρίζουμε σε πόσα σχολεία έχει μοιραστεί μέχρι στιγμής, πρόκειται για μία εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό, κάτι που από μόνο του σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό.  
 
Όμως, βλέποντας τη δεύτερη σελίδα παρατηρούμε πολλές ανακρίβειες. Όπως προαναφέραμε αναφέρεται σε πιθανότητα διασωλήνωσης και θανάτου 40%, αναφέρει πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν για να προστατευτεί το σύστημα υγείας της χώρας, υποστηρίζει πως είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία και μάλιστα αναφέρεται στο περίφημο 70%, αλλά και πως τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν γιατί είναι «κοινωνική ευθύνη» τους να προστατεύουν τους ηλικιωμένους.  
 
Παράλληλα αναφέρει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι 95% και πως η ανοσία που προσφέρουν είναι τουλάχιστον 8 μήνες. Όπως δείχνουν όμως τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο ισχύει.  
 
Να σημειωθεί πως και η απλότητα πως «τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία», είναι λανθασμένη, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε να επιτύχουμε ανοσία της αγέλης από τα εμβόλια (παράδειγμα η Αγγλία), ενώ υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  
 
Η τελευταία σελίδα αναφέρεται σε «φήμες που είναι επικίνδυνες για τον εαυτό μας και τη δημόσια υγεία» και παράλληλα διαβεβαιώνει πως ίσως υπάρξουν κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, όμως αυτές υποχωρούν σε 24 ώρες.  
 
Θα πρέπει να τονιστεί ξανά πως το συγκεκριμένο φυλλάδιο αφορά ανήλικα παιδιά και όχι κάποιον ενήλικο πολίτη που μπορεί πιο εύκολα να απορρίψει κάτι.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.