15 Ιουνίου 2021

Η ΤΥΧΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
Εμείς οι παλιότερες γενιές μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μεγαλώσαμε με στερήσεις μεν, αλλά και με χαρές και με λύπες. Η αγάπη των γονιών μας ήταν η ασφάλειά μας και ο σεβασμός μας ήταν η αναγνώριση της προσφοράς τους. Ανατραφήκαμε τιμώντας τα Ελληνικά ήθη και έθιμα και έτσι διαμορφώσαμε Εθνική συνείδηση και αποκτήσαμε το δικαίωμα να λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!
 
Τώρα πια στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μας συνεχίζουμε να αγαπάμε τον τόπο μας και να τιμούμε τα Ιερά Σύμβολά του. Σ’ όλη μας την ζωή βάζαμε πάνω απ’ όλα τον Θεό και την πατρίδα και μέχρι την τελευταία μας αναπνοή θα έχουμε την αγάπη τους στην καρδιά μας και το όνομά τους στο στόμα μας ως περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ! 
 
Η γενιά μας είναι πράγματι περήφανη, γιατί είχε την ελεύθερη βούληση να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθούσε για την μελλοντική της εξέλιξη. Υπήρξαμε μια γενιά ανέμελη στα εφηβικά μας χρόνια, αφού οι γονείς μας φρόντιζαν να μην μας λείπουν τα απαραίτητα για την διατροφή μας. Οι καλές συνθήκες διαβίωσής μας είχε θετική επιρροή στην ψυχολογία μας και γενικά ήμασταν τυχεροί ως ΕΛΛΗΝΕΣ! 
 
Εμείς πορευτήκαμε παραδοσιακά με Ηθική και με ενδιαφέρον για τον διπλανό μας. Η σημερινή νεολαία αγκομαχά κάτω από τις υποχρεωτικές προδοτικές διαταγές της Εξουσίας και δεν ακολουθεί την δική μας πορεία, για να καταφέρει κάποτε να επιστρέψει νικηφόρα στα πεπρωμένα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! 
 
Εμείς πηγαίναμε στο σχολείο με τα πόδια, με το κουλουράκι και την ευχή της μάνας. Φορούσαμε τα φτωχικά ρουχαλάκια που μας έραβε και δεν γνωρίζαμε από μόδα και φιρμάτες τσάντες. Ούτε είχαμε λεφτά για φροντιστήρια, μόνοι μας διαβάζαμε και προκόβαμε, γι’ αυτό ακόμα πιστεύουμε στην δύναμη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! 
 
Εμείς ήμασταν η γενιά της φτώχειας και μετά το σχολείο βγαίναμε στις αλάνες και μαζί με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς παίζαμε κρυφτό, κυνηγητό, σκοινάκι κι άλλα αυτοσχέδια παιχνίδια, όπως οι μπάλες από παλιά ρούχα του σπιτιού. Όταν διψάγαμε πίναμε νερό από το λάστιχο του γείτονα, που πότιζε το περιβόλι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! 
 
Εμείς γεμίζαμε τα πνευμόνια μας καθαρό αέρα και όταν γυρίζαμε κουρασμένοι στο σπίτι, τρώγαμε με όρεξη το λιτό φαγητό μας και φρούτα και λαχανικά από τον κήπο μας και τα χόρτα από τους αγρούς, που τα βρίσκαμε υπέροχα, γιατί αυτά γνωρίζαμε. Αδυναμία μας τα σπιτικά γλυκά, που κρατούσαν την παράδοση στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! 
 
Εμείς στο λεωφορείο νιώθαμε ντροπή να υπάρχουν όρθιοι ηλικιωμένοι κι εμείς καθιστοί. Σηκωνόμασταν πρόθυμα, όπως μας μάθαιναν οι γονείς μας και δίναμε την θέση μας κι εκείνοι μας έδιναν τις ευχές τους, τιμώντας τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!  
 
Και αφού απολαύσαμε τα γόνιμα χρόνια της εύφορης χώρας μας, τώρα πια έχουμε γίνει κατευθυνόμενοι καταναλωτές και δεν μας ικανοποιεί το υγιεινό «φαγάκι μας». Αναζητάμε τα τυποποιημένα και με γυαλιστερό περιτύλιγμα προϊόντα των πολυεθνικών εταιριών, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης. Σταματήσαμε να δείχνουμε σεβασμό στην ντόπια παραγωγή μας ως αμετανόητοι ΕΛΛΗΝΕΣ! 
 
Εμείς όσα προβλήματα κι αν είχαμε, δεν μας έλειπε ποτέ το χαμόγελο. Γελούσαμε με ό,τι καλό μας προσέφερε η ζωή και δοξάζαμε τον Θεό για τις μέρες που μας χάριζε. Φτώχεια και γέλιο μαζί ήταν το καλύτερο φάρμακο για την φυσική και ψυχική μας υγεία, για να διαμορφώσουμε χαρακτήρα πιστό στις Αρχές του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
 
Ας τα αναλογιστούμε αυτά εμείς κι ας δώσουμε στις νεότερες γενιές τον χρόνο, να προβληματιστούν για τις δικές τους εύκολες επιλογές. Ήμασταν μια γενιά που πίστευε στον Θεό, αγαπούσε την πατρίδα και το Έθνος και τιμούσε τις Αρχές και τις Αξίες του Έθνους μας. Οι σημερινές γενιές σε ποια Ιδανικά πιστεύουν και υιοθετούν στην ζωή τους; Τι αποκόμισαν από τους γονείς και από το σχολείο τους για την δοξασμένη Ιστορία του Έθνους μας; Έχουν γνώση τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ;



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Κα Καρά θίξατε για τις γενεές που αναφέρατε τα τότε αυτονόητα
Ηταν δεδομένα και χωρίς πολύ σκέψη ο λαός μας τα διαιώνιζε.
Ηταν ένα υπέροχο ανάγνωσμα που ξύπνησε όμορφες μνήμες !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.