15 Ιουνίου 2021

ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΒΑΡΑΕΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Στις αρχές του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έστελνε επιστολή στους τότε ηγέτες της ΕΟΚ και στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: 
 
«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει δικαίωμα ούτε εθνολογικά ούτε ιστορικά να λέγεται Μακεδονία! Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική»!  
 
Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην οποία συμμετείχαν, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Η συμφωνία έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια, όπου θα αναφέρεται η λέξη “Μακεδονία”!  
 
Μετά δε τη λήξη της σύσκεψης, ο τότε γ.γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πέτρος Μολυβιάτης, δήλωνε:  
 
«Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»!  
 
Όμως το 2018 και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου 2018 και παρά τις πολυπληθείς λαοσυνάξεις του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και ΥΠΕΞ τον Νίκο Κοτζιά δώριζαν στους Σκοπιανούς, όνομα, ιστορία, πολιτισμό της Μακεδονίας μας! Και η ΝΔ που κορόιδευε τον ελληνικό λαό συμμετέχοντας στις εθνικές λαοσυνάξεις, μόλις έγινε κυβέρνηση αποδέχθηκε το εθνικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ!  
 
Ωστόσο η Βουλγαρία ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ούτε μακεδονικό κράτος ούτε έθνος Μακεδόνων! Αφού αυτό είναι επινόηση του ηγέτη (τότε) της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας (Τίτο)! 
 
Κροατική εφημερίδα: Δεν υπάρχει έθνος Μακεδόνων, είναι κατασκεύασμα του Tito
Αλλά πρόσφατα και κροατική εφημερίδα κάνει λόγο για παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων των Σκοπίων!  
 
Βέβαια όλοι πέριξ των Σκοπίων αντιδρούν και οι μόνοι που υπερηφανεύονται ακόμη για το εθνικό τους έγκλημα είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Συμπαρασύροντας και την κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτήν την ολισθηρή αντεθνική πολιτική, προκαλώντας την κοινή ελληνική γνώμη, διατρανώνοντας πως είναι υποχρεωμένη η χώρα μας να τηρεί την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!  
 
Όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ολοκληρώσει αυτήν την Συμφωνία με την κύρωση από την Βουλή των τριών εφαρμοστικών νόμων (μνημόνια ή πρωτόκολλά) και για τα οποία ευθαρσώς έχουν πει δυο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς) πως θα τους καταψηφίσουν!  
 
Αλλά εκεί στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αντιλαμβάνονται, ότι ενώ η ελληνική Πολιτεία διατρανώνει πως σέβεται και τηρεί αυστηρά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, οι γείτονές μας γελούν μαζί τους, αφού το κράτος των Σκοπίων συνέχεια την παραβιάζει; Πού όλες οι παραβιάσεις της Συμφωνίας από την πλευρά των γειτόνων μας είναι αφορμή που συνιστά την ακύρωσή της;  
 
Τελευταίο παράδειγμα, η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών στη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας στο Euro 2020 και όπου αναφέρεται ως “Μακεδονία” και όχι “Βόρεια Μακεδονία” όπως επιτάσσει και προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών!  
 
Και στην έγγραφη διαμαρτυρία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει συντομεύσεις/ακρωνύμια για τη χώρα της “Βόρειας Μακεδονίας”!  
 
Επισημαίνοντας επιπλέον ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της “Βόρειας Μακεδονίας” σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την παρέμβαση της UEFA! 
 
Δηλαδή ποιος φταίει γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ του Αθλητισμού;  
 
Αλλά όπως είπα, οι Σκοπιανοί γελούν μαζί μας! Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του Υπουργού των Εξωτερικών τους Μπουγιάρ Οσμάν και ο οποίος ισχυρίστηκε πώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος; 
 
Πού ήταν η ελληνική Πολιτεία λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2020, όταν η σε φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Σλοβενία χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά το σκέτο “Μακεδονία”!  
 
Έτσι υπήρξε πολύ καθυστερημένη και η αντίδραση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια προς τον Σκοπιανό ομόλογό του, αναφέροντας: 
«Στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος 3, σημείο e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει “MKD”, η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα»!  
 
Δυστυχώς λοιπόν, για μια ακόμη φορά γίναμε περίγελοι της Ευρώπης, αφού ζουν οι κυβερνήσεις μας με ψευδαισθήσεις, χαμένοι μέσα στην υποταγή τους στα θέλω των ΗΠΑ και της Γερμανίας!  
 
Ως πότε όμως ρε γαμώτο; Ως πότε θα ανέχεται ο ελληνικός λαός αυτούς τους σαλτιμπάγκους πολιτικούς;; 
 
Ακάρ: Άμεση αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου - Τσαβούσογλου:  Μαξιμαλιστικές οι ελληνικές θέσεις - CNN.gr
Και οι Τούρκοι το χαβά τους… 
 
Περίγελοι όμως γινόμαστε και με την υποτελή στάση μας προς την Τουρκία! Διατυμπανίζοντας σε όλους τους τόνους ότι είμαστε υπέρμαχοι – θεματοφύλακες των Διεθνών Συμβάσεων και η Ελλάς είναι αυτή που τις κάνει κουρελόχαρτο και δεν τις τηρεί! Επί παραδείγματι η Συνθήκη των Θαλασσών του 1982 στο Montego Bay ρητά και κατηγορηματικά μας λέγει πως έχουμε υποχρέωση να επεκτείνομε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 από τα 6 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και οι ελληνικές κυβερνήσεις το αρνούνται πεισματικά, επειδή η Τουρκία μας έχει “επιβάλλει” την αφορμή πολέμου (casus belli)!  
 
Ενώ εμείς διατυμπανίζουμε πως είμαστε υπέρμαχοι των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης των δυο χωρών (Ελλάδος και Τουρκίας) κι ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στην Αθήνα, την ίδια ημέρα η Τουρκία αναγγέλλει NAVTEX στο Αιγαίο για έρευνες!
 
Έτσι η κάθε ελληνική κυβέρνηση συνεχώς βαυκαλίζεται, πως μπορεί να συμμορφωθεί η Τουρκία! 
 
Και η Τουρκία για άλλη μια φορά προκαλεί επεισόδιο πριν από 3 ημέρες ανοικτά της Λήμνου! Όπου τουρκικό περιπολικό σκάφος επέπεσε σε ελληνικό σκάφος του Λιμενικού μας Σώματος, προκαλώντας υλικές ζημιές!  
 
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός μας πιστεύει (;;;) ακόμη ότι η ΕΕ θα σταματήσει την Τουρκία και την ακραία επιθετική συμπεριφορά της! 
Ήμαρτον Κύριε!!  
 
https://egerssi.gr/wp-content/uploads/2021/06/2-41-300x200.jpg
Ο “Φιλέλληνας” Τζο Μπάιντεν μίλησε… 
 
Όλα τα Συστημικά ΜΜΕ που καθοδηγούνται από τα πολιτικά κίνητρα των κομμάτων Εξουσίας, μας τρομοκρατούσαν το μυαλό για το πόσο κακός ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ για τα ελληνικά συμφέροντα και πόσο καλός θα ήταν ο “Δημοκρατικός” υποψήφιος εκπρόσωπος διεκδίκησης της Αμερικανικής Προεδρίας Τζο Μπάιντεν! 
 
Ο σημερινός λοιπόν Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μας διαμήνυσε, πως η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” σχετίζεται απόλυτα με το πλαίσιο Εφαρμογής Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια! 
 
Και μας έστειλε το μήνυμα! Θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις εάν υπονομευθεί η εφαρμογή της! 
 
Βέβαια οι παραπάνω φοβέρες, έχουν ως αποδέκτες τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και 
Προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά! Οι οποίοι έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή – όταν φτάσουν – τους τρεις εφαρμοστικούς Νόμους, πρωτόκολλα ή άλλως Μνημόνια, που νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” και για την έγκριση των οποίων από την ελληνική Βουλή έχει συμφωνήσει, έχει δεσμευθεί να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον ομόλογο των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ! 
 
Ας τον χαίρονται τον εκλεκτό τους Τζο Μπάιντεν, όλοι εκείνοι που προπαγάνδιζαν και αναδείκνυαν την φιλελληνική πλευρά του! 
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως “Δημοκρατικό γεράκι” ήταν ο επί σειρά ετών απεσταλμένος του ΟΗΕ Αμερικανός Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εκβίαζε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις για να υλοποιήσουν μια εγκληματική Συμφωνία, όπως αυτή (“Συμφωνία των Πρεσπών”) που έφτιαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς και την οποία σήμερα αποδέχεται και επαυξάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.