16 Ιουνίου 2021

Πολιτική ορθότητα

Στη Σοβιετική Ένωση μεταξύ του 1920 και του 1960 περισσότεροι από 3.000 επιστήμονες βιολόγοι φυλακίστηκαν, απολύθηκαν ή και εκτελέστηκαν επειδή έφεραν αντίρρηση σε μια ψευδοεπιστημονική θεωρία βιολογίας που είχε παρουσιάσει ο Τροφίμ Ντενίσοβιτς Λισένκο, με την πλήρη υποστήριξη του «πατερούλη» Ιωσήφ Στάλιν.
 
Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*
 
Η συγκεκριμένη, εντελώς αβάσιμη θεωρία, που έδωσε όνομα και σε φαινόμενο από τον εμπνευστή της, «λισενκοϊσμός», πήγαινε εντελώς κόντρα σε βασικές αρχές της γενετικής και απέρριπτε την έννοια της κληρονομικότητας του Μέντελ, θεωρώντας ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά (π.χ. το κόψιμο του αυτιού ενός σκύλου) κληρονομούνται και στους απογόνους τους! 
 
Πέρα από το ανελέητο κυνήγι σε όσους ατυχείς Ρώσους επιστήμονες τολμούσαν να αντισταθούν σε αυτή την ψύχωση του Λισένκο, η συγκεκριμένη θεώρηση προκάλεσε και ανυπολόγιστες ζημιές σε παραγωγή τροφής σιτηρών και σπαρτών, αφού η βάση της ήταν φαιδρή. Ο σύγχρονος λισενκοϊσμός είναι η πολιτική ορθότητα. Στην κυβέρνηση της Ν.Δ. είχαμε ένα πρώτο κρούσμα στις αρχές του 2020, όταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών, κατέβασε ακαριαία διαφημιστική καμπάνια από το Αττικό Μετρό κατά των δολοφονιών εμβρύων (αμβλώσεων), η οποία είχε εμπνευστεί από την ημέρα για το αγέννητο παιδί, που πρόσφατα εγκαθίδρυσε η Εκκλησία της Ελλάδος. Το μήνυμα της αφίσας έγραφε πικρές αλήθειες: «Ήξερες ότι από τη 18η ημέρα χτυπά η καρδιά του εμβρύου; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα νιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». 
 
Αλλά η πολιτική ορθότητα απαγόρευσε να συζητήσουμε δημόσια μια επιστημονική αλήθεια, η οποία είναι και χριστιανική αρχή. Οι φεμινιστικές αριστερές οργανώσεις σε όλη τη χώρα πίεσαν αφόρητα για φίμωση αυτής της τόσο ευγενούς και ανθρώπινης άποψης, και φυσικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέδωσε ακαριαία στις πιέσεις. 
 
Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν από λίγες ημέρες με το πογκρόμ κατά συνεδρίου για τη γονιμότητα της Ελληνίδας γυναίκας, με επίκεντρο το δημογραφικό μας πρόβλημα. Επειδή προβλήθηκε διαφημιστικό βίντεο, το οποίο πρόβαλε την αναμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι η γονιμότητα της γυναίκας μειώνεται δραματικά μετά τα 40 της έτη, οι αριστερές φεμινίστριες ακτιβίστριες αντέδρασαν σφόδρα και μαζικά, και κατάφεραν την αμαύρωση του σκοπού του συνεδρίου. Η Αριστερά, που πιστεύει στα 63 φύλα, ότι οι άντρες έχουν περίοδο και πως οι γυναίκες γεννάνε στα 90 τους έτη, επέβαλε πάλι μια ορθοπολιτική φίμωση. Ως πότε αυτό το ανέκδοτο; 
 
*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos) 
 Share

1 σχόλιο:

δον κιx ο τις είπε...

Ανοησία και βαρβαρότητα...

μπορούσαν απλά να τούς εξηγήσουν
πώς... θα κοπεί η χρηματοδότηση...

και θα βρθουν άνεργοι...
να χαζεύουν...λευκά ταβάνια...

και...ο ...γάιδαρος...
βρίσκεται...
όχι μόνο να ...πετάει

αλλά και ουδείς...πλεον διαφωνεί
για το... δεδομένο αξίωμα...!

Πολιτισμένα πράγματα...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.