8 Δεκεμβρίου 2019

Θα αποδειχθούμε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Έλληνας “Ζήκος” της ΝΑ Ευρώπης;

Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο, αποτελούν άλλη μία οδυνηρή απόδειξη ότι η χώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο γεωπολιτικού «ευτελισμού» και πλέον αποτελεί την παγκόσμια πρωτοπορία, αφού κατάφερε να καταστεί μηδενικού «γεωπολιτικού» βάρους. 

Γράφει ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Οι αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και του συνόλου της αντιπολίτευσης δείχνουν μία χώρα η οποία βαυκαλίζεται από την αυταπάτη ότι η μονότονη επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και της αλληλεγγύης των, εκτός και εντός εισαγωγικών, συμμάχων μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στη φρενήρη πορεία της Τουρκίας προς γεωπολιτική κυριαρχία στην περιοχή.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι διακηρύξεις ότι ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα (ουδείς βεβαίως από τους ομιλούντες αναφέρει με σαφήνεια ποια είναι αυτά) και υπονοείται ότι αν απαιτηθεί,… η Τουρκία θα γευτεί την οργή μας.

Μία χώρα σκέτος… κινηματογραφικός “μπακαλόγατος” ο συμπαθέστατος “Ζήκος” δηλαδή. Από τη γνωστή ελληνική ταινία όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος “πουλούσε τσαμπουκά” στον Νίκο Ρίζο, ζητώντας να τον κρατήσει η χοντρή κυρία-προξενήτρα… μη γίνει καμιά στραβή και έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο.

Αφού λοιπόν δεν θέλουμε η Τουρκία να γευτεί την οργή μας γιατί θα… «πνιγεί στο αίμα της» (ούτε σενάριο ταινίας splatter β’ και βάλε κατηγορίας), μήπως να ακολουθούσαμε στρατηγική έμμεσης προσέγγισης και να στραφούμε στον αδύναμο κρίκο της τελευταίου τουρκικού εγχειρήματος;

Ακολουθώντας σε τελική ανάλυση την τουρκική στρατηγική, η οποία θεωρεί την Ελλάδα τον “πιο αδύναμο κρίκο” και μετά το φιάσκο στη Συρία στρέφεται δυτικά για να καταγάγει μια περιφανή νίκη, μπας και διασωθεί το νεοθωμανικό της όραμα και η ονείρωξη του ηγέτη της να μείνει στην Ιστορία κάτι σαν συνεχιστής του Σουλεϊμάν του “Μεγαλοπρεπή”. Ποιος Κεμάλ… να απαριθμήσουμε εδώ πόδες “αμαρτίες” έκανε “ξεδιάντροπα” για τα ισλαμιστικά δεδομένα του Ταΐπ;

Στις 8 Ιουνίου 1995, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, εξουσιοδότησε την τότε τουρκική Κυβέρνηση, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής δράσης, στην περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Αν θέλαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε τα βήματα των Τούρκων, η Βουλή των Ελλήνων θα μπορούσε να υιοθετήσει μία παραπλήσια απόφαση σοβαρής τιμωρίας κατά της “επίσημης Λιβύης” (σ.σ. διότι ο Σάραζ φαίνεται να εκπροσωπεί τον εαυτό του, την Τουρκία και τη “Μουσουλμανική Αδελφότητα”), στην περίπτωση που δεν ακυρώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τη συμφωνία της με την Τουρκία.

Αφού ισχυριζόμαστε ότι η σύμπραξη Λιβύης και Τουρκίας παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και άμεσα προσβάλλει τα ζωτικά μας συμφέροντα, τι άλλο μπορεί να αποτελέσει “αιτία πολέμου”; Η παρέλαση… δυνάμεων εισβολής στην πλατεία Συντάγματος;

Ή μήπως να επισημοποιούσαμε επιδεικτικά τη δέσμευση να προχωρήσει η Ελλάδα στην υποστήριξη των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ που επιδιώκει να ανατρέψει την “κυβέρνηση” του Σάραζ, αναλαμβάνοντας την τύχη της Λιβύης;

Βεβαίως η χώρα μας (δηλαδή εμείς) αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρή θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει επιχειρήσεις Ειδικού Πολέμου ώστε να αποσταλεί το σαφές μήνυμα ότι ο γεωπολιτικός «καρπαζο-εισπράκτορας» της περιοχής αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στον γεωπολιτικό ευτελισμό του.

Όμως, επενδύει σταθερά στην πολιτική “του καλού και νομοταγούς παιδιού”, η πρακτική αξιολόγηση της οποία ουδέποτε έχει γίνει. Στον ιδεαλιστικό μας παροξυσμό, προφανώς δεν μπορεί καν να τεθεί υπό συζήτηση, διότι θα προσέκρουε στις “αρχές” της χώρας. Και αυτό δεν εξαιρεί όσους με λόγια και με έργα δεν συμμερίζονται αυτές τις αρχές.

Γιατί άραγε γίνεται μάχη τόσα χρόνια για τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στο ΓΕΕΘΑ, αν όχι για τέτοιες περιπτώσεις; Εκτός αν πάλι, στην πράξη δεν είμαστε… έτοιμοι και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στο ΓΕΕΘΑ δεν αποτελούσε παρά ακόμη μία μωροφιλόδοξη προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα ακόμα “μαγαζί”, με εντυπωσιακή πρόσοψη αλλά κενό περιεχομένου.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και η κοινωνία θα πρέπει να αντιληφθεί, ότι όσο (παρ)ακολουθούμε αδρανείς και θεωρητικολογώντας τα τεκταινόμενα, η γεωπολιτική θέση μας θα γίνεται περισσότερο δυσχερής, θα επιδεινώνεται, μέχρι να καταστεί μη αναστρέψιμη. Διαφορετικά, απλά θα βρεθούμε ολοκληρωτικά ηττημένοι και φυσικά θα συνεχίζουμε να συζητάμε και να μην αντιλαμβανόμαστε… πως μας βρήκε το κακό. Άραγε πώς θα αντιδράσουμε στην περίπτωση που αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη, η Τουρκία στείλει ερευνητικά σκάφη και πλωτά γεωτρύπανα νότια της Κρήτης; Προσκεκλημένη ή μη της Λιβύης; Δυστυχώς, όλες οι μέχρι σήμερα ενδείξεις συντείνουν στο… όπως ακριβώς ο κινηματογραφικός Ζήκος. “Θα ξανάρθω Ζήκο”… ποιον θυμίζει στην περίπτωσή μας ο Κιτσάρας ο Μπούρμπουρης στην ταινία, κατά κόσμον Νίκος Ρίζος!


πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.