31 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2001!!!. Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!

Την Πρωτοχρονιά του 2001, η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, εντάχθηκε στην Ευρωζώνη με τη χειρότερη και την πλέον καταστροφική ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δραχμής, που ήταν: 1 ευρώ=340,75 δραχμές!!!

Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη μας, ότι: Η ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, την 1-1-2001 ήταν ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ στα Βαλκάνια!!!. Αγοράζαμε αιγοπρόβατα προς σφαγήν από τους Αλβανούς και τους πληρώναμε σε δραχμές και οι Αλβανοί έτριβαν τα χέρια τους από χαρά, γιατί ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ανταλλασσόταν με εκατοντάδες Αλβανικά ΛΕΚ (ΛΕΚ είναι το νόμισμα της Αλβανίας).

Αυτό το Εθνικό μας νόμισμα, ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, που ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στα Βαλκάνια, το ξεπούλησε με τη χειρότερη ισοτιμία, που μπορούσε να φανταστεί κανείς, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης!!!

Για να συνειδητοποιήσετε, Φίλοι μου Αγαπημένοι, το μέγεθος της καταστροφικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δραχμής (1 ευρώ=340,75 δραχμές), θα σας αναφέρω ποιές είναι οι σημερινές ισοτιμίες των Εθνικών νομισμάτων, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με το ευρώ, όταν αυτές οι Χώρες είναι σε Βιοτικό και σε Οικονομικό επίπεδο πολύ κατώτερες από τη Χώρα μας!!!.

1) ΑΛΒΑΝΙΑ: 1 ευρώ=123 Αλβανικά ΛΕΚ!!!
2) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 1 ευρώ=2 Βουλγαρικά ΛΕΒΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
3) ΣΚΟΠΙΑ: 1 ευρώ= 60 Δινάρια Σκοπίων!!!

Έτσι, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, διέπραξε το μεγαλύτερο Οικονομικό έγκλημα όλων των εποχών, της Νεότερης Ελλάδας, ανταλλάσσοντας ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ με το ευρώ, αντί πινακίου φακής!!!

340,75 δραχμές=1 ευρώ

Κραυγαλέα διαφορά με τις ισοτιμίες:
123 Αλβανικά ΛΕΚ=1 ευρώ
2 Βουλγαρικά ΛΕΒΑ=1 ευρώ
60 Δινάρια Σκοπίων=1 ευρώ

(όταν τα Αλβανικά ΛΕΚ, τα βουλγαρικά ΛΕΒΑ και τα Δινάρια των Σκοπίων ήταν νομίσματα, πολύ πιο κατώτερα από τη δραχμή μας!!!).

Με αυτή την καταστροφική ισοτιμία: 1 ευρώ=340,75 δραχμές, από το 2002 που το ευρώ αντικατέστησε τη δραχμή μας και το Εθνικό μας νόμισμα ήταν πλέον το ευρώ, ξεκίνησε η κατρακύλα της Οικονομίας μας!!!

Γιατί το κόστος της διαβίωσης μας (με αυτή την καταστροφική ισοτιμία: 1 ευρώ=340,75 δραχμές) ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ και ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΤΗΚΕ ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις!!!

Η αισχροκέρδεια, με το ερχομό του ευρώ και με την ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 δραχμές ζούσε και βασίλευε!!!

Για να κατανοήσετε, Φίλοι μου, το πόσο αυξήθηκε το κόστος της διαβίωσης μας, θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα:

Το 2001 που το Εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή, ένα ματσάκι μαϊντανός, πουλιόταν 50 δραχμές!!!.
Το 2002 με το ερχομό του ευρώ, ένα ματσάκι μαϊντανό πουλιόταν μισό ευρώ (δηλαδή 170 δραχμές!!!)

Παρόμοιες αυξήσεις με το ερχομό του ευρώ είχαμε σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες!!!

Και από πλευράς της τότε Κυβέρνησης καμία μέριμνα και φροντίδα και προστασία των Ελλήνων καταναλωτών!!!

Είδαν οι Έλληνες το 2002 οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών να διπλασιάζονται και σε ορισμένες περιπτώσεις και να τριπλασιάζονται και οι μισθοί και οι συντάξεις τους να αυξάνονται με το σταγονόμετρο και έτσι οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο 2002 έγιναν φτωχότεροι!!!

Και έτσι οι Έλληνες για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, άρχιζαν να δανείζονται από τις Τράπεζες, οι οποίες δάνειζαν με μεγάλη ευκολία τόσο τους Έλληνες και όσο και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις για να τους υπέρ-χρεώσουν (και αυτό γινόταν κατόπιν σχεδίου), για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε σήμερα!!!

Κατά τα άλλα ο πρώην Πρωθυπουργός κ Σημίτης απολαμβάνει, όλων των προνομίων, που δικαιούται ένας Πρώην Πρωθυπουργός και έχει και Γραφείο μέσα στο κτήριο της Ελληνικής Βουλής και από εκεί με όλη την άνεση του αρθρογραφεί και μας υποδεικνύει πως θα βγούμε από το τούνελ της Οικονομικής κρίσης και Οικονομικής πτώχευσης μας, όταν Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ είναι ο ίδιος!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.