27 Δεκεμβρίου 2019

Οι Δύο Δρόμοι

Γράφει ο Κώστας Χατζηκωστής 

Ποια είναι τα κραυγαλέα γεγονότα που η Τουρκία πέτυχε σε βάρος της ΥΠΑΡΞΗΣ και Ασφάλειας των Ελλήνων; (1) Η σφαγή της Σμύρνης και ο εξανδραποδισμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού το 1922 ήταν ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. (2) Η εξαφάνιση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης είναι ένα άλλο δραματικό γεγονός το 1956. (3) Η κατάληψη της Κύπρου το 1974 ήταν ένα άλλο γεγονός εθνικής συμφοράς εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. (4) Οι Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο είναι ένα πρόσθετο εθνικά θλιβερό γεγονός. (5) Οι τουρκικές εισβολές στις κυπριακές θάλασσες είναι ένα άλλο πρόσφατο εκκωφαντικό κατακτητικό γεγονός. (6) Οι χαρτογραφήσεις της αυθαίρετης Τουρκικής Οικονομικής Ζώνης σε βάρος της Ελλάδος είναι άλλο ένα ψηλαφητό και πολύπλοκο γεγονός.

Αυτά τα (ενδεικτικώς αναφερόμενα) γεγονότα δεν είναι τα μόνα και δεν είναι τα τελευταία. Η Τουρκία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις που θα δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα εις βάρος και της Ελλάδος και της Κύπρου. Σε όλα αυτά τα γεγονότα αντιτάσσονται διαχρονικά, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ρητορικές φλυαρίες για «σύνεση» και «ψυχραιμία» και «διεθνές δίκαιο»…

Ο εμπαιγμός των ηγετών προς τους Λαούς και της Ελλάδος και της Κύπρου συνεχίζεται. Πώς; Με τη βολική ρητορική ότι «η Τουρκία δεν θα τολμήσει να…», την ώρα που όχι μόνο τολμά, αλλά και επιτυγχάνει άνετα και ανέξοδα νέα τετελεσμένα εις βάρος μας και υπέρ της. Ο Ελληνικός Λαός και ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζουν να ακούουν από τους ηγέτες τους ότι δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο από τις έμπρακτες επιθέσεις της Τουρκίας. Τουναντίον, λέγουν επιπόλαια οι ηγέτες στον Λαό ότι η Τουρκία δεν μπορεί να υλοποιήσει τις απειλές της, γιατί έχει ήδη μεγάλα προβλήματα με τις διπλωματικές, επιτυχείς, δραστηριότητες της Ελληνικής Διπλωματίας που την… απομόνωσαν διεθνώς.

Μετά από τόσες δεκαετίες πολλαπλών εμπαιγμών, αιματηρών εμπειριών και Εθνικών δραμάτων, οι ηγέτες συνεχίζουν την τακτική τους. Ο εμπαιγμός του Λαού με συνεχιζόμενες ανόητες ρητορικές ευφορίες… Η Κυριαρχία και της Ελλάδος και της Κύπρου είναι ήδη επικίνδυνα διάτρητες. Είναι η ύστατη ώρα οι ηγέτες να μιλήσουν και να ΠΡΑΞΟΥΝ καθαρά και απλά στον Λαό. Να μοιρασθούν την Ιστορική τους ευθύνη με τον Λαό. Είναι η τελευταία ώρα να ζητήσουν από τον Λαό συνειδητή βοήθεια και εντεύθεν συγκεκριμένες θυσίες... Τα Αδιέξοδα είναι ήδη ασφυκτικά.

Θα πρέπει οι ηγέτες να μη φοβηθούν να πουν καθαρά στον Λαό ότι μόνο ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ υπάρχουν. Ο πρώτος είναι η αναίμακτη παράδοση στον Τούρκο με την υπογραφή μας σε σχετική Συμφωνία. Ο δεύτερος είναι η στρατιωτική αντίσταση στα εξελισσόμενα κατακτητικά Σχέδια της Τουρκίας. Ο τρίτος δρόμος, δηλαδή το status quo, έχει ήδη κλείσει. Η κατάσταση στην Κύπρο δεν πρόκειται να παραμείνει ως έχει. Όχι μόνο γιατί επί 45 χρόνια δεν μπόρεσε να αλλάξει. Κυρίως γιατί η Τουρκία έμπρακτα θέλει έλεγχο εφ’ όλης της Κύπρου.

Ο Λαός επιτέλους πρέπει να ενημερωθεί και ν’ αποφασίσει αν θέλει να αντισταθεί στρατιωτικά επιτυχώς (και να προετοιμασθεί δεόντως) για την ασφάλεια και την ύπαρξή του ή αν επιλέγει να υπογράψει «ειρηνικά» την υποταγή του. Λαός και Ηγέτες βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στον Σταυρό της Ιστορικής τους Απόφασης. Οι στήλες αυτές δεν έχουν άλλα σχετικά, πλέον, να επαναλάβουν, να αναλύσουν και να υποβάλουν είτε προς τα ΑΝΩ είτε προς τα ΚΑΤΩ. Με φορτικές επαναλήψεις έχουν καταγραφεί ΕΓΚΑΙΡΩΣ όσα είχαν να πουν. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.