29 Δεκεμβρίου 2019

Τους Νενέκους, τους Γούσηδες, τους Εφιάλτες και τους Πουρκουάδες τους φτύνει η Ιστορία και ξεβράζει τα κουφάρια τους όπως η θάλασσα.

Γράφει ο Ανδρέας Μ. Φουρναράκος

Ο,τι έχω γράψει μέχρι σήμερα για τον χαρακτήρα του λαού μας, για τα κουσούρια μας και τις αδυναμίες μας, για το μεγαλείο μας και την αθλιότητά μας, τα έχω γράψει από αγάπη γι΄αυτήν την Πατρίδα και για τον Έλληνα…

Ποτέ δεν λάτρεψα κάτι ξενικό, ούτε θαμπώθηκα από τους ξένους. Κάποια πράγματα όμως τα ζήλεψα και συνεχίζω να τα ζηλεύω σ’ αυτούς. Ποια είναι αυτά; Μα η αγάπη φυσικά που δείχνει κάθε λαός για την πατρίδα του και η ενότητά τους. Δείτε τυχαία ένα βίντεο από παράσταση στην σημερινή Ρωσσία, όπου ένα τεράστιο θέατρο τραγουδά μαζί με την χoρωδία του Ρωσσικού Στρατού τον Αποχαιρετισμό του «Slavianka», τραγούδι που γράφτηκε μερικά χρόνια πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, τραγουδήθηκε εμβληματικά στην Σοβιετική Ένωση όταν πολεμούσαν κατά των Ναζί στον Β΄ Π.Π και τραγουδιέται μέχρι σήμερα στην μετακομμουνιστική Ρωσσία. Και το τραγουδούν όλοι. Από τα μικρά παιδάκια μέχρι τους γεροντότερους. Δεν ξεχωρίζουν την ιστορία της πατρίδας τους σε τσαρική ή κομμουνιστική Ρωσσία. Τα εμβλήματα των Ρομανώφ ή των κομμουνιστών του Λένιν μπορεί να αλλάζουν και να διαδέχονται το ένα το άλλο όπως και οι κυβερνήσεις, όμως αυτό που δεν αλλάζει είναι ο λαός και το φρόνημά του. Βλέπεις επίσης του Βρεττανούς με τον σταθερό κοινοβουλευτισμό τους και την θεσμική τους Βασιλεία να τραγουδούν το «Land of Hope and Glory» και αισθάνονται περήφανοι γι΄αυτό που ήταν, γι’ αυτό που είναι και γι΄αυτό που θα συνεχίσουν να είναι. Βλέπεις τους Αμερικάνους των ΗΠΑ και στην ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου σηκώνονται όρθιοι και με το δεξί τους χέρι ακουμπούν την καρδιά, ένας πολυφυλετικός λαός που απαρτίζεται από διαφορετικές εθνότητες, δεμένος όμως με σφυρηλατημένη εθνική συνείδηση. 

Εδώ και μέρες παρακολουθώ τη διαμάχη αν το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς ή ο ελληνικός λαός. Αρκεί να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος, ώστε οι μισοί να σταθούν προσοχή και οι άλλοι μισοί να αρνηθούν να το πράξουν επειδή κατά την άποψή τους είναι εθνικιστικό, φασιστικό και μιλιταριστικό. Η εθνική μας κληρονομιά λοιπόν έχει ένα καταπίστευμα και μόνο: τον Εθνικό Διχασμό. Ο οποίος παραδίδεται ευλαβικά από γενιά σε γενιά. Πολύ νωρίς πολεμούσαμε και σκοτωνόμασταν μεταξύ μας στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του ΄21. Στη συνέχεια φιλογάλλοι, φιλοάγγλοι, φιλορώσσοι. Φιλοπάτριδες όμως ποτέ. 

Ο αδερφός να μισεί τον αδερφό; Να υπονομεύει το αίμα του; Να τον λοιδωρεί στον χαμό του; Τίποτα δεν μάθαμε πιά; Φάγαμε έναν ολόκληρο αιώνα, από το 1909 και μετά με τους Βασιλικούς και Βενιζελικούς από τη μια, με τους αστούς και τους κομμουνιστές από την άλλη. Δεν μας φτάνει μια ολόκληρη Μικρασιατική καταστροφή το 1922; Δεν μας φτάνει η εξοντωτική για τη χώρα περίοδος 1946-49; Δεν μας παραδειγματίζει η απώλεια της μισής Κύπρου το 1974; Δεν θα μάθουμε ποτέ; Τίποτα; Τα ίδια και τα ίδια; Φασίστες, κομμουνιστές, δεξιοί, φιλελέδες, μαοϊκοί, τροτσκιστές, αναρχικοί, πατριώτες, υπερπατριώτες!

Όλες οι φυλές. Κάθε μια το μαγαζάκι της με τα μικροσυμφέροντά της. Με το τεφτέρι του «πολιτικώς ορθού» και των «ίσων αποστάσεων». Πότε θα αγαπήσουμε επιτέλους αυτήν την Πατρίδα; Γίναμε λαός μικρόψυχος! Και δειλός! Και ασεβής! Ούτε τους νεκρούς μας σεβόμαστε ούτε τις θυσίες τους αναγνωρίζουμε. Η μοίρα τέτοιων λαών είναι προδιαγεγραμμένη. Ηττώνται. Διαπομπεύονται. Γονατίζουν ξεφτιλισμένοι. Τους Νενέκους, τους Γούσηδες, τους Εφιάλτες και τους Πουρκουάδες τους φτύνει η Ιστορία και ξεβράζει τα κουφάρια τους όπως η θάλασσα.

Έλληνες, την Πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας δεν τους πουλάμε, αλλά τους υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος και με όποια θυσία απαιτηθεί. 

πηγη
το είδαμε ΕΔΩ



Share

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Πουρκουάδες.

Λέγεται υποτιμητικά γιά
τους Γάλλους που αναρωτιόνταν :

γιατί (pourquoi) να πολεμήσουμε τους Γερμανούς;

Αυτό λέχθηκε φυσικά σε μιά εποχή, που ο Χίτλερ
υποσχόταν στούς ψηφοφόρους του ότι θα μοίραζε τα πλούτη των
Γερμανοεβραίων στό λαό.

Αυτό τον είχε κάνει δημοφιλή και εκτός της
χώρας, σε Γαλλία
Αγγλία και αλλού.

Το "γιατί" λοιπόν δεν έδειχνε δειλία αλλά την ελπίδα ότι θα μοιράζονταν
των συσσωρευμένο πλούτο των Εβραίων. Φυσικά οι μόνοι που την πλήρωσαν
ήταν οι μικρομαγαζάτορες
και γενικά ...τα μικρά ψάρια.

Άλλωστε και ο Κεμάλ τον
πλούτο των Ρωμιών έκλεψε
και δημιούργησε μιά νεα
τάξη Τούρκων πλουσίων.
(Φυσικά και κάποιοι άλλοι
ωφελήθηκαν αλλά αυτά δεν
γραφονται. Ο νοών νοείτω)

(Αν κρίνετε οτι αυτά δεν δημοσιεύονται...
ας είναι ευλογημενο)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Και γιατι να μην δημοσιευθεί αδερφε μου;
Εδω δημοσιευονται ολες οι αποψεις και οι πληροφορίες αρκεί να ειναι ευπρεπής ο λογος....
Δεν μου αρεσει η λογοκρισια και ειμαι φανατικα υπερ της ελευθεριας του λογου.
Δεν ειμαι υπερ της βωμολοχίας, της βλασφημιας και των αναρμοστων προσωπικών επιθεσεων.
Και σαμπως λες καποιο ψεμα;
Παντως εγω προσωπικα μεταφραζω ως προδοσία και την θεση των πουρκουαδων αν η υποστηριξη προς τον Χιτλερ μεταφραζοταν σε ΜΗ αντισταση στην εισβολη.... (συνεπως η δειλια ειναι κατι ασημαντο μπροστα στην προδοσία)...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.