30 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ “ΥΠΟΓΡΑΦΗ” ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Σας είχα ενημερώσει προ δυο ημερών με το άρθρο μου “Αρχιερέας του διαμελισμού της Ελλάδος ο Σημίτης;”, πως οι Υπηρεσίες μας από πολλά χρόνια πριν “αποκάλυπταν” στις ελληνικές κυβερνήσεις το σχέδιο “εταίρων” και “συμμάχων” μας για το διαμελισμό της Ελλάδος (συγκυριαρχία του Αιγαίου με την Τουρκία) με την αποδοχή συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο με συνέταιρο την Τουρκία. Σας είχα ενημερώσει με ένα “πληροφοριακό” των Υπηρεσιών μας που είχε μορφή διαβάθμισης “άκρως απόρρητο”, και που η σύνταξή του έγινε στα τέλη του 2001.

Και όπως έγραψα, την εποχή εκείνη ο λαός κοιμόταν με το “υπνωτικό εφησυχασμού” που του χορηγούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, εν τούτοις κάποιοι επαΐοντες και ιδιαιτέρως ανησυχούντες των Υπηρεσιών μας, με πολλούς κινδύνους, ενημέρωναν τους κυβερνώντες για όσα μακροπρόθεσμα σχεδιάζονταν από τους Αμερικανούς “συμμάχους” μας! 

Ωστόσο πριν προχωρήσω θεωρώ εξόχως χρήσιμο να αναφέρω αυτό το “πληροφοριακό” των Υπηρεσιών μας προς την τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη:

«Από πηγή συνήθους αξιοπιστίας, περιήλθαν στην υπηρεσία μας οι ακόλουθες πληροφορίες.

1/ Η ανωτέρω αναφερομένη στο θέμα είναι ανταποκρίτρια στη χώρα μας του Αμερικανικού Τ/Σ CNN, του περιοδικού “Time” καθώς και της εφημερίδος “Washington Post”. Φέρεται δε να εργάζεται και στο γραφείο τύπου της ενταύθα Πρεσβείας των ΗΠΑ. 

2/ Σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με την αναφερόμενη πηγή της υπηρεσίας μας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 

α) Εάν πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα, αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες σιγά – σιγά αυτονόμησης αρχικά της Δυτικής Θράκης, η οποία στο τέλος είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στην Τουρκία.

β) Στον χώρο του Αιγαίου θα επιβληθεί συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση. 

γ) Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει “Αλβανική μειονότητα”. Είναι ένα σενάριο που μεθοδεύεται σιγά – σιγά, ενώ θα έχει σοβαρό πρόβλημα στα σύνορα με την Αλβανία στην περιοχή της Ηπείρου. 

3/ Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω ανταποκρίτρια δημοσιογράφος διέπεται από έντονα ανθελληνικά αισθήματα…»! 

Οι Υπηρεσίες μας προειδοποιούσαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά...

Σας είχα επίσης ενημερώσει, πως θα ακολουθήσει άρθρο μου στο οποίο θα γινόταν η αποκάλυψη ενός ακόμη “πληροφοριακού” των Υπηρεσιών μας και στο οποίο αποκαλύπτονται φρικαλέα στοιχεία και τα οποία αν η τότε κυβέρνηση είχε επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία που υπέδειξαν οι Υπηρεσίες μας στην συλλογή αυτών των πληροφοριών, σήμερα δεν θα βρισκόταν η Ελλάς σε τόσο δυσχερή θέση έναντι της Τουρκίας του Ρ. Τ. Ερντογάν…

Την εποχή εκείνη κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου! Σε αυτήν την κυβέρνηση (1993-1996) ο Κώστας Σημίτης ήταν Υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, με ισχυρότατες άκρες στις οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην Κ.Ο. του Κινήματος… 

Γι΄ αυτό στις 18 Ιανουαρίου 1996 διαδέχτηκε τον ασθενή Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία μετά από ψηφοφορία της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ! 

Γιατί λοιπόν δεν εκτιμήθηκαν σωστά τέτοιες υψηλότατου κύρους πληροφορίες των Υπηρεσιών μας από την τότε κυβέρνηση; 
Την απάντηση ενδεχομένως μπορείτε εύκολα να την εξάγετε εσείς!

Αποτέλεσμα εικόνας για ορκίστηκε η κυβέρνηση σημίτη 1993-1996

Επί χάρτου ο σχεδιασμός του διαμελισμού της Ελλάδος…

«Από πηγή υψηλής αξιοπιστίας περιήλθαν σε γνώση μας οι ακόλουθες πληροφορίες:
Τα όσα αποκαλύφθηκαν στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Νατοϊκό σενάριο για αυτονόμηση της Θράκης, ήσαν προκατασκευασμένα και κατευθυνόμενα από τις Αμερικανικές Υπηρεσίες και κυρίως από τη CIA με σκοπό την επίτευξη των κατωτέρω στόχων. 

α) Να διαπιστώσουν το βαθμό αντιδράσεως της ελληνικής κοινής γνώμης (σ.σ. πάγια μεθόδευση). 

β) Να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Θράκης με σκοπό τη σταδιακή αποχώρηση από την περιοχή και την πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων και την αγορά τούτων από μουσουλμάνους (σ.σ. στόχευση των τελευταίων ετών του “Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής” και της Ziraat Bank). 

γ) Την αποθάρρυνση επενδύσεων στην περιοχή (σ.σ. που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν). 

δ) Την αποθάρρυνση των ενδιαφερομένων για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (σ.σ. Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης ήταν σχεδιαζόμενος διαβαλκανικός τεχνητός αγωγός μεταφοράς αργού πετρελαίου από το βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Που παρά την υποτιθέμενη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών κυβερνήσεων με την Ρωσία, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου την ακύρωσε). 

Τα μακρόπνοα σχέδια των ΗΠΑ στην Ελλάδα, παίρνουν σήμερα σάρκα και οστά…

Αποτέλεσμα εικόνας για ορκίστηκε η κυβέρνηση σημίτη 1993-1996

Γεράσιμος Αρσένης ΥΕΘΑ και Κάρολος Παπούλιας ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Παπανδρέου 1993-1996

Σύμφωνα με την πηγή, ισχυρά ανθελληνικά κέντρα στην Αμερική, κυρίως οικονομικά, προωθούν σε έντονο βαθμό σενάρια συρρικνώσεως του ελλαδικού χώρου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν:

α) Επιχειρησιακή συγκυβέρνηση του Αιγαίου με την Τουρκία. 

β) Συνεκμετάλλευση των πετρελαίων με την Τουρκία με συμμετοχή των εταιρειών EXXON (σ.σ. με έδρα τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ) και Chevron, θυγατρικές της πάλαι ποτέ “επτά αδελφές” (σ.σ. Οι Seven Sisters ήταν ένας κοινός όρος για τις επτά πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου της “Ιρανικής Κοινοπραξίας”, ένα ολιγοπώλιο ή καρτέλ το οποίο κυριάρχησε στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970)

γ) Παραίτηση εκ μέρους της Ελλάδος από το δικαίωμα της επεκτάσεως των χωρικών υδάτων από τα έξι μίλια στα δώδεκα (σ.σ. ενέργεια στην οποία δεν έχει προχωρήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα, φοβούμενη το casus belli [αφορμή πολέμου] της Τουρκίας). 

δ) Αυτονόμηση της Θράκης.

ε) Διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα ξεχωριστό “Μακεδονικό Κράτος” (σ.σ. εκεί οδηγούν οι ΗΠΑ τις εξελίξεις μετά τη δημιουργία “Βόρειας Μακεδονίας” με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψαν οι Τσίπρας – Κοτζιάς και “τιμούν” οι Μητσοτάκης – Δένδιας). 

Έτσι προώθησαν οι ΗΠΑ ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή την Τουρκία…

Αμερικανός δημοσιογράφος του CNN του οποίου οι διασυνδέσεις και το κύρος θεωρείται αντίστοιχο με του Άρθουρ Σούλενμπεργκερ (σ.σ. Αμερικανό-Εβραίος αρθρογράφος που έκδιδε τους New York Times), συμμετείχε σε μίτινγκ επιχειρηματιών του διεθνούς οικονομικού τραστ, καθώς και πρώην πολιτικών εκ των οποίων οι περισσότεροι ήσαν υψηλόβαθμοι Μασονικών στοών, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου ενεστώτος έτους στη Ζυρίχη. Ο ανωτέρω εκμυστηρεύτηκε σε συνάδελφό του ευρωπαίο, που εργάζεται σe καθημερινή βρετανική εφημερίδα, ότι η Ελλάδα μέχρι το 2012 προβλέπεται να τριχοτομηθεί (σ.σ. η υλοποίηση του σχεδιασμού πήρε λίγα χρόνια παραπάνω).

Τα ισχυρά ανθελληνικά οικονομικά τραστ που μεθοδεύουν και προωθούν το διαμελισμό της χώρας μας, ισχυρίζονται ότι ο ρόλος της Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει αποδυναμωθεί και όχι μόνο δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στο μέλλον, αλλά είναι και επιζήμια στο χώρο της Ευρώπης.

Κατόπιν τούτου πρέπει να ενισχύσουν την Τουρκία και να προωθήσουν το ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη στο γεωστρατηγικό χώρο της Μ. Ανατολής (σ.σ. βλέπετε σημερινά γεγονότα στη Συρία) και των Βαλκανίων για την προστασία των συμφερόντων τους.

Ελέγχοντας τα πολιτικά κόμματα και τα εκδοτικά συγκροτήματα…

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων έχουν θέσει υπό απόλυτο έλεγχο την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα ανωτέρω ανθελληνικά κέντρα, με σκοπό να αρθρογραφούν εναντίον των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ (σ.σ. τρανταχτά παραδείγματα ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας), για να δίνονται ερείσματα σε αυτούς τους κύκλους ώστε να πολεμάνε τη χώρα μας.

Ο στρατός θεωρείται εξουδετερωμένος και ελεγχόμενος, η δε κοινή γνώμη έχει υποστεί εθνική αποτοξίνωση και δεν πρόκειται να αντιδράσει στα τεκταινόμενα (σ.σ. γι΄ αυτό “βιάσθηκε” οικονομικά με τα Μνημόνια για να εξαλείψουν την όποια περίπτωση ελάχιστης αντίδρασης).

Αντίθετοι με τα τεκταινόμενα σε βάρος της Ελλάδος είναι μια μερίδα του Αμερικανικού Πενταγώνου και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου (D.I.A) συνεπικουρούμενοι από το ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ, της Ευρώπης και ορισμένους άλλους κύκλους.

Όμως αυτό το κανάλι θεωρείται ανίσχυρο, δεδομένου ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν κάποιο χώρο στο εσωτερικό της Ελλάδος, αφού όλα είναι ελεγχόμενα από το ανθελληνικό κέντρο. 

Κόμματα Εξουσίας στην Ελλάδα, κόμματα υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα…

Η ανάκληση του Αμερικανού πρέσβη από την Αθήνα, οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αντίθετος με το σενάριο διαμελισμού της Ελλάδος, όχι από φιλελληνισμό, αλλά γιατί πιστεύει ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο χώρο της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων εξυπηρετούνται καλύτερα με την Ελλάδα ως έχει.

Δεύτερος λόγος της ανακλήσεώς του είναι ότι προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο το μηχανισμό της CIA στην Ελλάδα που κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα ο πρέσβης είχε υποβάλλει και προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με τον τρόπο αποφυγής του διαμελισμού (σ.σ. δηλαδή οι Υπηρεσίες μας υπονοούσαν ότι είχε ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση από τον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας;)!
Θα αντικατασταθεί με άνθρωπο που θα ανήκει στο ανθελληνικό κέντρο!»! 

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι, ο εν λόγω “φιλέλληνας” πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν ο Τόμας Νάιλς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 1992, ερχόμενος στην Ελλάδα σε μια ευαίσθητη για τα Βαλκάνια περίοδο, καθώς συνεχίζονταν οι εχθροπραξίες κατά της Γιουγκοσλαβίας…

Νούμερο 2 της πρεσβείας των ΗΠΑ, τότε, ήταν ο Τόμας Μίλερ (μετέπειτα πρέσβης στην Αθήνα από το 2001-2004), φιλότουρκος και ο οποίος τορπίλιζε την πολιτική Νάιλς. Ο οποίος στη συνέχεια εντάχτηκε στους συμβούλους του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, αναλαμβάνοντας υψηλά καθήκοντα του εκεί γραφείου της Ουάσιγκτον (οργανισμού Independent Diplomat)!
Διάδοχός του στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν ο Νίκολας Μπερνς! 

Να σημειώσουμε επίσης, πως παρ΄ ότι ο Τόμας Νάιλς είχε φύγει από την Ελλάδα, εν τούτοις το 1998 σε συνέδριο στο Χάρβαρντ για την τουρκική εξωτερική πολιτική, εξόργισε τους Τούρκους με την συμμετοχή του, αφού ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα
είχε δίκιο στο θέμα των Ιμίων και “εκ των υστέρων πιστεύω ότι έπρεπε να το
είχαμε πει”!


Μετά όλα τα παραπάνω έχετε ακόμη αμφιβολίες για τον υποτακτικό και εφιαλτικό ρόλο που παίζουν τα πολιτικά κόμματα Εξουσίας στην Ελλάδα;;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.