11 Φεβρουαρίου 2019

Αν πεθάνουν τα χωριά μας, θα πεθάνει και η Ελλάδα (μέρος Β)

συνέχεια από το Α μέρος

Γράφει ο Παναγιώτης Τερπάνδρου

Προφητική και η δήλωση του ιστορικού Arnold J. Toynbee: «Εάν θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος, να επιμηκύνεις τα παραγωγικά χρόνια της νεολαίας του πίσω από τα θρανία» Τα τέκνα αυτών των ολιγομελών οικογενειών γέμισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού με αιώνιους φοιτητές που έπρεπε να εκπληρώσουν τα απωθημένα των γονέων τους. 

Όμως η τώρα πια «δημοσιο-υπαλληλίστικη» παιδεία, αντί να παράγει ενάρετους Έλληνες πολίτες, θα παρήγαγε μισέλληνες αναρχικούς: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ» θα ήταν το σύνθημα διάσπαρτα γραμμένο όπου υπήρχαν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αναδυόμενοι από μια μνημοκτόνο παιδεία με θολό ιδεολογικό πρόσημο, το μόνο μέλλον προς το οποίον θα μπορούσαν να αποβλέπουν ήταν αυτό για το οποίο τους προετοίμαζε το σύστημα: το πώς να είσαι ένας καλός Αιγύπτιος που ξέρει τη θέση του στη πυραμίδα.

Αυτό που φοβίζει είναι ότι η διανόηση της εποχής ανέδειξε τους πιο χαρακτηριστικούς της τύπους: τον δημόσιο υπάλληλο... τον δικηγόρο... τον πολιτικάντη... τον δασκαλίσκο...

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η «μόρφωση» δεν κατάφερε να αποτινάξει τη «χωριατίλα» του «θέλω να μοιάσω». Ο πιθηκισμός ακόμα καλά κρατεί στο πανελλήνιο. Ελλείψει αυτοχθόνων σημείων αναφοράς, καθώς πολλοί γονείς είναι τώρα πια γερο-ροκάδες, γερο-ντισκόβιοι και γερο-μπλουζάδες, η σημερινή γενιά φοράει ρούχα μερικά μεγέθη μεγαλύτερα από το κορμί τους και μαθαίνει χιπ χοπ. Οι πολιτισμικές αντιστάσεις στην απόλυτη αποχαύνωση πλέον καθίστανται ανύπαρκτες. Ενώ η όλη ασχήμια είναι πλέον έκδηλη στο παράστημα των πολιτισμικώς αμνημόνων που παράγουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου. 

Κάποια στιγμή, τα οικονομικά πακέτα στέρεψαν. Κι όσοι δεν είχαν διορισθεί στο δημόσιο ή διαπρέψει στον ιδιωτικό τομέα, τώρα θα ξεπουλούσαν τα πατρογονικά τους χωράφια για να στηρίξουν την αστυφιλία τους. 

Βλέποντας τα ρημαγμένα μας χωριά, όπου πλέον αλλοδαπός ιδρώτας ποτίζει τους αγρούς, οι κατέχοντες μνήμη άνω των πενήντα συχνά κυριεύονται από νοσταλγία για έναν πολιτισμό νεκρό πλέον. Κι όπως το φυσικό επακόλουθο του θανάτου είναι η αποσύνθεση, συνεπικουρούμενη από τα σκουλήκια, έτσι και η γόνιμη γη της υπαίθρου διαμελίσθηκε με την αδηφάγο δράση κατασκευαστών, τραπεζών και κτηματομεσιτών - οι μόνοι οργανισμοί που ευδοκιμούν σε περίοδο πολιτισμικής σήψης. Αλλά κι αυτοί ήσαν καταδικασμένοι να αλληλοσπαραχτούν όταν δεν θα είχε μείνει πλέον τίποτα στο κουφάρι.

Ως τα υβριδικά πλέον απομεινάρια ενός φθίνοντος πολιτισμού, εμείς ευθυνόμαστε για την υποβάθμιση όλων των θεσμών με έναν ατέρμονο καταιγισμό μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που τσάκισαν την ραχοκοκαλιά του τόπου - την παραγωγική χωρική οικογένεια - και αφαίμαξαν την ύπαιθρο από τα Ελληνικά της νιάτα.

Οι συνέπειες είναι πια ορατές... Οι αποσυνθετικοί οργανισμοί είναι ξένοι πλέον, καθώς οι αλλοδαποί εργάτες, των οποίων τα κάποτε χαμηλόμισθα χέρια πλούτιζαν τους Έλληνες αστυχωριάτες, τώρα γίνονται τα αφεντικά με τις ευλογίες ενός συστήματος που δεν αναγνωρίζει έθνος πια, αλλά μόνο ψηφοφόρους που θα του εξασφαλίσει την εξουσία πάνω στο κουφάρι.

Αυτό που θα ηχεί για πάντα μέσα μου θα είναι τα λόγια του Γεωπόνου Νίκου Σκληρού, όταν το 1955 συμβούλεψε: «Να μείνει λίγος σπόρος ελληνικός στα βουνά μας, για να ζήσει η φυλή, πριν έλθουν και πάλι οι Σλάβοι, οι Φράγκοι και οι Τούρκοι.»

Ουδείς ουδέποτε αφουγκράστηκε τέτοιες Ελληνικές φωνές, και να σου σήμερον που τα άδεια από ελληνικά χέρια χωριά μας τα γεμίζουν Αλβανοί, Πακιστανοί και Βούλγαροι, ενώ τελευταία, με τις ευλογίες του άεθνου αστικού μας κράτους, εγκαθιστώνται μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες σε ερημωμένα χωριά, όπως σχεδιάζουν και για το Ροδοβάνι της Κρήτης, και σε παραμεθόριες περιοχές όπου τα παιδιά τους θα ανδρωθούν από την ρίζα που θα χώσουν βαθιά στην κάποτε δική μας πατρώα γη, εκμεταλλευόμενοι τα πλούσια της συστατικά που κάποτε έδιναν συνέχεια στο δικό μας γένος.

Ομάδα Αλβανών στην Κρήτη έστησαν επιχείρηση να κουρεύουν αιγοπρόβατα ένα ευρώ το κεφάλι. Τους παίρνει ένα λεπτό η ανά κεφαλή διαδικασία και μόνον φέτος έχουν κουρέψει 96,000 πρόβατα... 

Θλιβερή η σκηνή του Σφακιανού βοσκού που κερνούσε τσικουδιές καθώς οι Αλβανοί κούρευαν τα αιγοπρόβατά του ενώ στεκόταν άπραγοι οι άεργοί του γιοί που ο Σφακιανός σπούδαζε για να μην μείνουν άνεργοι, όπως μου είπε.

Ωστόσο, τις προάλλες, όταν πήγα στο οπωροπωλείον έμαθα ότι στην Κουντούρα της Παλαιόχωρας Χανίων, Πακιστανοί ελέγχουν πλήρως τα περισσότερα θερμοκήπια και για να αυξήσουν την παραγωγή της ντομάτας χρησιμοποιούν υπερβολικές δόσεις φυτοφαρμάκων. Αργότερα έμαθα ότι το Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης επιβεβαιώνει την δηλητηρίαση με μελέτες που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων χρόνιων ασθενειών όπως καρκίνων, αυτοάνοσων και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων που οφείλονται σε φυτοφάρμακα. 

Φίλοι, είναι φανερό ότι, όπως φώναξε και ο Βέγγος στη τελευταία του ταινία Το Βλέμμα του Οδυσσέα, «Η Ελλάδα μας πεθαίνει!»

Εγώ όμως δεν θέλω να πιστέψω και ούτε θα δεχτώ ότι δεν μπορούμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα μας. Και ούτε εσείς πρέπει. Υπάρχει λύση.

Η λύσις είναι η επιστροφή των νέων στους αγρούς και στα χωριά. Το εγχειρίδιο για ένα τέτοιο εγχείρημα βρίσκεται στο απόσπασμα που διάβασα από το βιβλίο Τα Γεωπονικά Του Νίκου Σκληρού.

Και πρέπει να αιωρούνται πάντα τα λόγια του εκεί που μας λέγει: «μόλις λιγοστέψουν τα τρόφιμα οι αστοί θα σκοτωθούνε μεταξύ τους για ένα καρβέλι ψωμί. Ποιος θα προλάβει αυτή την μεγάλη καταστροφή;»

Θα μου πείτε, γιατί σπουδάσαμε τα παιδιά μας; Η ανθρωπότητα προχωράει. Η τεχνολογία θα μας πάει σε άλλους πλανήτες...

Και εγώ θα σας απαντήσω: ο κορεσμός των σπουδαγμένων αμόρφωτων είναι μία φούσκα που ήδη έχει αρχίσει να σκάει σε όλη την Ευρώπη, και ειδικά στις μεγαλουπόλεις, στις οποίες, με την πρώτη ενεργειακή κρίση, εκατομμύρια θα πεθάνουν... Οι τριτοκοσμικές ροές στην Ευρώπη που καταστρέφουν την πολιτισμική της ομορφιά είναι απόρροια αυτού του κορεσμού.

Όσο για την αποίκηση σε άλλους πλανήτες, να είστε βέβαιοι ότι αφού στον Άρη θα έχουν αφήσει τα κοκαλάκια τους μερικά αφελή πειραματόζωα προσπαθώντας να τον κάνουν βιώσιμο, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη προτεραιότητα είναι ο δικός μας ζωογόνος πλανήτης.

Και σταματήσετε τις κλάψες με το ποίοι φταίνε που μας έφεραν εδώ. Μονόδρομος είναι η επανασύσταση του Ελληνισμού στην πατρώα γη όχι μόνο για την επιβίωση του έθνους, αλλά και για την βιολογική μας επιβίωση.

Να σας θυμίσω τον διδακτικό μύθο του Ανταίου;
Ο Ανταίος ήταν ο υιός της Γης, και όσο πατούσε και ρίζωνε σε αυτήν αντλούσε αμύθητη δύναμη. Όποτε έφτανε κάποιος ξένος στην χώρα του, τον προκαλούσε να τον παλέψει. Ουδείς επιβίωνε, καθώς συνεθλίβετο στα χέρια του Ανταίου.


Έχοντας ακούσει γι αυτόν, ο Ηρακλής αποφάσισε να αναμετρηθεί μαζί του. Αλλά καθώς τον πάλευε, συνειδητοποίησε ότι όσο ο Ανταίος πατούσε στην γη του, δεν θα κατάφερνε τίποτα. Αποφάσισε να τον σηκώσει ψηλά ώστε να τον κάνει να χάσει την επαφή με την γενέτειρά του. Μόλις το κατάφερε αυτό, τον τσάκισε στην Ηράκλεια του λαβή.

Σας θυμίζει κάτι; Όταν κι εμείς πάψαμε να αντλούμε δύναμη και έμπνευση από την δική μας γη, την δική μας μουσική, την δική μας ιστορία και ειδικά την δική μας γλώσσα, συνεθλίφθημεν. Και σαν τον Ανταίο, το κορμί μας κείται άψυχον και η γη μας άγονη.

Η σήψη των τσακισμένων μας μελών διαγράφεται στην ποσόστωση γηρασμένων που κάνουν πορείες για τις συντάξεις και νέων που σέρνουν τα πόδια τους με ακουστικά στα αυτιά, ξαποσταίνουν σε καφετέριες και πετάνε μολότοφ για να εκτονώσουν το μένος της αφραγκίας των.... Διαγράφεται στα νοσοκομεία μας και στα γηροκομεία μας όπου οι υπερήλικες φεύγουν από την ζωή υπό το άκουσμα των βάρβαρων προφορών των νοσηλευτριών τους. Η σήψη διαγράφεται στις στιγματισμένες, αλλόκοτες ανθρώπινες μορφές που φιγουράρουν στις οθόνες μας και προσβάλλουν με ξενισμούς την κάποτε θεϊκή μας γλώσσα.

Σε κριτές επίδοξων τραγουδιστάριων που προωθούν την ιδέα ότι αυτό που πουλάει είναι να ενδύεσαι, να συμπεριφέρεσαι και να μοιάζεις με κάφρο. Διαγράφεται στους δασκαλίσκους, που αντί να διδάσκουν την δική μας διαφορετικότητα στα παιδιά μας, την αποκαλούν ρατσιστική και ξενοφοβική, εφόσον η γη είναι στρογγυλή και δεν υπάρχουν σύνορα...

Και κυρίως διαγράφεται στα σπιθαμιαία υπανθρώπινα αναστήματα της πολιτικής ζωής της χώρας που πραγματεύονται με βάρβαρους το μέλλον του ιερού μας τόπου.

Βλέποντας την επίδραση των ομιλιών μου σε ένα όλο και αυξανόμενο κοινό, πολλοί μου ζητούν να πολιτευθώ εάν θέλω να σώσω την πατρίδα. Τους λέγω ότι η σωτηρία θα έλθει μόνον εκτός πολιτικής. Θα έλθει όταν έχουμε διαμορφώσει ως λαός συλλογική συνείδηση με όραμα. Και αυτό θα γίνει όταν ακούτε τους πεφωτισμένους που δεν έχουν χρηματικό, βουλευτικό, ή υλικό συμφέρον, κινούμενοι από την αγάπη τους για το καλό και την ομορφιά της πατρίδος και συνεπώς της ζωής.

Γι αυτό κάνω έκκληση στα νέα παιδιά να αρχίσουν να σκέφτονται έξω από το κουτάκι των σπουδών και της βόλεψης και να πρωτοτυπήσουν. Γνωρίζω μερικά παιδιά που αποφάσισαν να φύγουν από μεγαλουπόλεις και σώθηκαν. Η αλήθεια για τις μεγαλουπόλεις διατυπώνεται, εξ άλλου, ξεκάθαρα στο έργο του 1981 «Γευματίζοντας με τον φίλο μου τον Ανδρέα», του Andre Gregory, όπου αποκαλύπτεται ότι «οι μεγάλες πόλεις αποτελούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκεντρώσεων όπου οι φυλακισμένοι είναι οι ίδιοι οι φύλακες, και όντως λοβοτομημένοι δεν γνωρίζουν ότι είναι εγκλωβισμένοι κρατούμενοι...» 

Και μην μου πει κανείς ότι είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στην γη μας, την στιγμή που αλλοδαποί πλουτίζουν στην Ελληνική ύπαιθρο εκμεταλλευόμενοι τη αδράνεια των εντόπιων. Υπάρχουν χιλιάδες άδεια χωριά όπου κάποιος με λίγη φαντασία και όρεξη για εργασία μπορεί να ενοικιάσει γη σημισιακώς και να στήσει ένα νοικοκυριό με αυτάρκεια. Το λέγει και ο Αμερικάνος συγγραφέας Χένρι Μίλερ στο βιβλίο του «Ο Κολοσσός του Μαρουσίου».

«Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει ποτέ εφόσον ο Έλληνας θα έχει ένα κομμάτι γης να καλλιεργήσει, μία αίγα και μερικές κότες. Από εκεί, μαζί με τον πολιτισμό της γλώσσας του, μπορεί να ξανακτίσει Παρθενώνες.

-Παναγιώτης Τερπάνδρου Ζαχαρίου- 

Πηγή: https://www.tideon.org/ 
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.