Τελευταίες αναρτήσεις

28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την σταλινική κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η αγραμματοσύνη της κυβέρνησης 

Δεν μας φτάνει που η κυβέρνηση της μειοψηφίας προσπαθεί να καταστρέψει την έννοια του Έθνους με τα χτυπήματά της ενάντια στον Ελληνισμό, θέλει τώρα το Υπουργείο Παιδείας να σβήσει τα λατινικά και να τα αντικαταστήσει με την κοινωνιολογία. Η επιλογή είναι λογική αφού πρόκειται να ενισχύσουν την κοινωνιολογία, τομέας με τον οποίο εισήλθαν πολλοί στο Πανεπιστήμιο από το κυβερνών κόμμα. Επίσης το σβήσιμο των λατινικών ακολουθεί τη λογική του αφανισμού των αρχαίων πολιτισμών, μετά τον Ελληνισμό έρχονται τα Λατινικά. Και τώρα θέλουν να χτυπήσουν και τα Μαθηματικά.

Δεν τους φτάνει να είναι τόσο ανιστόρητοι, τόσο αγεωγράφητοι που θέλουν να είναι και οι μαθητές αγράμματοι. Όμως θα αντισταθούμε και σε αυτήν την παράλογη απόφαση. Ο Ελληνισμός είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο και για τα Mαθηματικά. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Αρχιμήδης, ο Ερατοσθένης, ο Ευκλείδης, ο Πυθαγόρας κλπ. Γιατί λοιπόν να σβήσουμε αυτό το δώρο της Ανθρωπότητας, μόνο και μόνο επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να έχουν οι μαθητές κριτική σκέψη; Μάλλον θέλει απλώς να ακούν τις οδηγίες του και στη συνέχεια τις διαταγές του. Όμως οι Ελλάδα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι Σοβιετική Ένωση. 

πηγή 

Το ψευδοάνοιγμα της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ την ήττα της στις ευρωπαϊκές εκλογές που προσπαθεί απεγνωσμένα να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά αυτό είναι βέβαια ένα τέχνασμα. Καμία προοδευτική δύναμη δεν θα ήθελε να συμμαχήσει με τέτοια αντιδημοκρατική κυβέρνηση. Διότι κανένας προοδευτικός δεν νοσταλγεί τη Σοβιετική Ένωση ή τη Γιουγκοσλαβική Ένωση. Κανένας προοδευτικός δεν είναι σταλινικός.

Κανένας προοδευτικός δεν είναι ενάντια στις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών. Κανένας προοδευτικός δεν μισεί τόσο πολύ τον Ελληνισμό. Αυτό το ψευδοάνοιγμα είναι και αυτό ένα εργαλείο της προπαγάνδας που θυμίζει τη συμφωνία μεταξύ Ναζί και Σοβιετικών. Άλλωστε πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν έχεις το πολιτικό υπόβαθρο χωρίς ιστορία της κυβέρνησης. Πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν πηγαίνεις στην κηδεία του Κάστρο; Πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν υποστηρίζεις τον Μαδούρο; Καμία από τις αρχές της κυβέρνησης δεν ταιριάζει με προοδευτικούς. Και το ξέρουμε πολύ καλά διότι οι Έλληνες είναι προοδευτικοί και δεν έχουν ανάγκη από μαθήματα προπαγάνδας. Η κυβέρνηση πρέπει να χάσει τις εκλογές σε όλα τα επίπεδα, διότι πολύ απλά λειτουργεί εχθρικά προς τον Ελληνισμό κι όχι μόνο προς την Ελλάδα. Δεν θέλουμε κι άλλη βαρβαρότητα πάνω μας. 

πηγή

Η σταλινική εκπαίδευση της κυβέρνησης 

Όταν η κυβέρνηση μιλά για προοδευτικές δυνάμεις σίγουρα μιλά για τους εχθρούς της, διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ίδια ως προοδευτική, μόνο αυτό δεν είναι. Αλλά είναι φυσιολογικό αφού έχει σταλινική εκπαίδευση, διότι αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί παιδεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ξέρει ιστορία, δεν ξέρει γεωγραφία, δεν ξέρει αρχαία, αλλά ούτε και μαθηματικά. Με άλλα λόγια είναι αγράμματη. Άλλωστε γιατί να είναι υπέρ των γραμμάτων. Αυτά δεν τα προώθησε ποτέ ούτε ο Στάλιν, ούτε ο Μάο. Μάλιστα τα απαγόρευσαν και τα έκαψαν για να μην μάθουν τίποτα οι λαοί τους. 

Η κυβέρνηση αν δεν ήταν στην Ελλάδα κι αν μπορούσε να εφαρμόσει τέτοιες τεχνικές, θα τις είχε κάνει από την αρχή της θητείας της. Απλώς επειδή βλέπει ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετική Ένωση, ούτε Γιουγκοσλαβική ‘Ενωση προσπαθεί να περάσει διπλωματικά τις αηδιαστικές ιδέες της, οι οποίες καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή κατά βάθος μισούν την ίδια την Ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση δεν αποτελείται καν από διεθνιστές όπως νομίζουν πολλοί, αλλά από αντιφατικούς αντι-εθνιστές. Και μόνο επειδή δεν ξέρουν τελικά τι είναι, μας σώζει η ανικανότητά τους να εφαρμόσουν τα βάρβαρα θέλω τους.

πηγή

Η κατάντια της κυβέρνησης

Όταν η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα ΜΑΤ για να προστατευθεί και να περάσει την προπαγάνδα της, πόσο προοδευτική μπορεί να είναι; Δεν βλέπει καν πώς έχει καταντήσει. Φοβάται τον ίδιο τον λαό της, διότι πολύ απλά δεν τον αντιπροσωπεύει πια. Ο φανατισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρυφτεί, διότι δεν υπάρχει πια ούτε η δικαιολογία της συγκυβέρνησης. Έχουμε τώρα ένα καθαρά σταλινικό κόμμα που χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ σαν να ήταν ο κόκκινος στρατός, για να χτυπήσει τους απλούς πολίτες. Και μετά πώς μπορεί να πείσει τους ανθρώπους ότι πρόκειται για μια δημοκρατία, για μια προοδευτική παράταξη. 

Όλοι τώρα βλέπουν το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης, διότι αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί από παντού και πρέπει τώρα να ελαχιστοποιήσει το κόστος της ήττας. Κανείς όμως δεν ξεχνά το μίσος που έχει ενάντια στον Ελληνισμό. Όλοι ξέρουν πλέον ποια είναι αυτή η ιδεολογία που οδηγεί σε τόσες απαράδεκτες πράξεις ενάντια στην Ελλάδα. Και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ζήσει υπό τον ζυγό ενός σταλινικού καθεστώτος που δεν σέβεται τους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι.

πηγή 

Η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία

Φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία για να συνεχίσει τις κινήσεις της ανενόχλητη, διότι φοβάται την αντίσταση του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση εκβιάζει τους αστυνομικούς με τις υπηρεσιακές διαταγές που δίνει και αυτοί φοβούνται να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι αστυνομικοί ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να τους εκμεταλλεύεται, διότι είναι αδίστακτη και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να αφοπλίσει την αγωνιστικότητα του λαού μας. 

Για αυτόν τον λόγο πρέπει και η ίδια η αστυνομία να αλλάξει τακτική και να μην είναι μόνο σώμα ασφαλείας αλλά και πνεύμα ασφαλείας, αλλιώς λειτουργεί ως εργαλείο μιας προπαγάνδας που προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ίδιο τον Ελληνισμό. Η αστυνομία είναι φτιαγμένη για να προστατεύει τους πολίτες από τη βαρβαρότητα και όχι να υποστηρίζει την τελευταία. Ας απελευθερωθεί από αυτόν τον εκβιασμό. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει και δεν υπάρχει κανένας ορθολογικός λόγος να δειλιάσει τώρα και με αυτά τα δεδομένα.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.