24 Φεβρουαρίου 2019

Η Τουρκία κάνει παιχνίδι και η ΕΥΠ...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, στις 02 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου "Γέφυρα" του Βούλγαρου Αλεβίτη ιστορικού Κουλοφ. Βιβλίο το οποίο έχει μεταφρασθεί από τη Βουλγαρική στην Τουρκική και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόθεση (προσεχώς) να μεταφρασθεί και στα Ελληνικά.

Η εκδήλωση (που δημιούργησε σοβαρούς προβληματισμούς) πραγματοποιήθηκε σε «στενό κύκλο» και με την ενεργή ανάμειξη του γνωστού για την δραστηριοποίηση του στο Πομακικό, Αντώνη Λιάπη (πρώην συνεργάτης Εμφιετζόγλου).

Αίσθηση και μάλλον αμηχανία προκάλεσε στο κοινό ο ισχυρισμός ενός εκ των Βουλγάρων παρισταμένων στο πάνελ πως οι Βούλγαροι Αλεβίτες είναι Τούρκοι! (άραγε το βιβλίο "Γέφυρα" που διανεμήθηκε και θα μεταφραστεί στα ελληνικά αποτελεί εργαλείο για την τουρκοποίηση και του ελληνικού αλεβιτικού στοιχείου;) 

Στην συγκεκριμένη τουρκική επιχείριση εκτεταμένης διείσδυσης και την σκοπιμότητά της είχαμε αναφερθεί τον Μάρτιο του 2014 σε ειδικό άρθρο, όπου καταγράφαμε τις επαφές του τότε τούρκου προξένου της Κομοτηνής με Βούλγαρους μουσουλμάνους, αλλά κυρίως με πομάκους της Βουλγαρίας, μερικοί εκ των οποίων προωθήθηκαν σε υψηλές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νότια Βουλγαρία.

Είχαμε, τότε, επισημάνει την προσπάθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να δημιουργήσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την έννοια του πομακικού έθνους που χωρίζεται από τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Προσπάθεια που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την δημιουργία μιας παράλληλης οδού (εμπορευματικής και ενεργειακής), την ασφάλεια της οποίας θα εγγυόταν η Τουρκία μέσω του ελεγχόμενου από την ίδια ενιαίου μουσουλμανικού χώρου (από Βουλγαρία έως και την Αλβανία). Για την Ελλάδα μια τέτοια εξέλιξη, με πομακικό έθνος χρηματοδοτούμενο από τα ταμεία της Άγκυρας, τη διείσδυση των ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής στη νότια Βουλγαρία με τη μέθοδο των χορηγιών για την ανακατασκευή τζαμιών, και μια παράλληλη εμπορευματική και ενεργειακή οδό, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με αιτία πολέμου… Ίσως για μια άλλη Ελλάδα και όχι για την Ελλάδα των μνημονίων και των εθνικών ταπεινωτικών υποχωρήσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα όσα λένε αστυνομικοί της περιοχής το θέμα των Αλεβιτών της Θράκης είχε απασχολήσει δύο τελευταίους πρώην διοικητές του κλιμακίου ΕΥΠ Κομοτηνής, οι οποίοι ενώ είχαν αρχίσει προσωπικές και ιδιαίτερα διακριτικές έρευνες στον χώρο των μουσουλμανικών θρησκευτικών ομάδων της Θράκης, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους είτε με γελοίες προφάσεις, είτε χωρίς καμία αιτιολόγηση. Ο ένας από τους δύο, αηδιασμένος, ζήτησε όπως πληροφορηθήκαμε την μετάταξή του σε άλλη υπηρεσία, ενώ η γυναίκα διοικητής -μέχρι τον Μάιο του 2018- με λαμπρά αποτελέσματα σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς της περιοχής, βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες πάσης φύσεως από την διοίκηση της ΕΥΠ (όχι, δεν κατηγορήθηκε ακόμη για υπηρεσιακή αδράνεια στην λειτουργία του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Λεωνίδα και των 300 σπαρτιατών…)

Με αυτά και άλλα πολλά περισσότερα που δεν είναι της παρούσης, επιβεβαιώνεται -για μια ακόμη φορά- πως η Τουρκία "κάνει παιχνίδι", ενώ η ΕΥΠ έχει γίνει... αόρατη!!! Αν και η φύση αυτή της δουλειάς είναι να είσαι αόρατος, αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματικός... Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως η εκδήλωση πέρασε κάτω από τα ραντάρ (λέμε τώρα) της διαλυμένης από τον Μάιο 2018 ΕΥΠ Κομοτηνής, αλλά και της ΥΠΥ Ξάνθης, τη στιγμή που η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα» αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου, επιβεβαιώνοντας μαρτυρίες πηγών που έκαναν λόγο για άλλη μια εθνική υποχώρηση.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.