25 Φεβρουαρίου 2019

Χαμαιλέοντες: τα σαγόνια του Πατριωτικού Χώρου

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
Συντ. Καθηγητής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Το δίδαγμα είναι ένα: να καταλάβουμε τι ανέδειξαν τα μνημόνια όσον αφορά το πολιτικό τοπίο.

Τα μνημόνια ανέδειξαν την αποτυχία του πολιτικού συστήματος να κυβερνήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά την χώρα. Έτσι, το ποιοι προξένησαν τα μνημόνια και τι συνέβη στη συνέχεια για τον τόπο και τον Ελληνικό Λαό, είναι ολοφάνερα κατανοητό και απλό.

Η οικογένεια των πολιτικών κομμάτων σε αγαστή συνεργασία με τον ξένο παράγοντα -που κινητοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα από τις ΗΠΑ και φτάνει μέχρι τον διαβόητο Σόρος, στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για το μεγαλείο της Ελλάδας και το γενικό συμφέρον των Ελλήνων.

Υπάρχει χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ της οικογένειας των πολιτικών κομμάτων και του Ελληνικού Λαού.

Το χάσμα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μεταξύ της πανσπερμίας των μικρών πατριωτικών κομμάτων και των Ελλήνων πατριωτών.

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος τον αγώνα δρόμου που κάνουν όσοι εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν αυτά τα μικρά πατριωτικά κόμματα. Η κούρσα έχει ως έπαθλο τη μια θέση στη Βουλή, ή στην Ευρωβουλή. Δηλαδή, όλοι επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο των μαχόμενων πατριωτών για να καρπωθούν τα βουλευτικά προνόμια.

Όλοι αυτοί οι αρχηγοί των μικρών «πατριωτικών» κομμάτων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν μνημονοποιηθεί.

Δηλαδή, όσο και αν ψάξετε, δύσκολα θα βρείτε μη δικτυωμένο ηγέτη στον χώρο αυτό. Για αυτό ο ψηφοφόρος χρειάζεται να έχει γνώση και όχι να χαρίζει την ψήφο του.

Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη του πατριωτισμού. Η δύναμή του δεν είναι ο υλισμός, το χρήμα, το βόλεμα στη Βουλή ή την Ευρωβουλή. Αυτοί οι οποίοι έφεραν, υπεράσπισαν και βοήθησαν τα μνημόνια κινούνται επάνω στην υλιστική γραμμή. Μνημονιακή υλιστική γραμμή θα πει αντιπατριωτική συμπεριφορά εκατό τα εκατό.

Η αλήθεια είναι μία, και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: μπορεί όλοι αυτοί που υπηρέτησαν και ψήφισαν τα μνημόνια, όπως ο Π. Μπαλτάκος ως στέλεχος της Ν.Δ., ο Γ. Καρατζαφέρης, ο Πάνος Καμμένος, ο Δ. Καμμένος, ο Κ. Βελόπουλος, με τα περίφημα πολιτικά «ζίγκ-ζάγκ» τους να είναι επικεφαλής μιας ενωτικής πατριωτικής παράταξης;

Αυτοί όλοι συνεχίζουν τις επαφές για τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού κόμματος -όπως θα έλεγε και ο Γ. Καρατζαφέρης, γνωστός θιασώτης του Λ. Παπαδήμου.

Είναι κουφό το αυτί όλων αυτών των κατά φαντασία εκπροσώπων του κατακερματισμένου πατριωτικού χώρου. Δεν ακούνε τίποτα. Για αυτούς ισχύει «στου κουφού την πόρτα… ανοίξτε μου μόνο την πόρτα της Βουλής.»

Μήπως κάποιος από αυτούς έχει σχέση με τον Ι. Δραγούμη και τον Ι.Μεταξά; Μήπως από κάποιον από αυτούς ακούσατε κάποια καινούργια ιδέα; Ο Ι. Μεταξάς έδινε κάτι σημαντικά διαφορετικό για τους στόχους και τον προορισμό των Ελλήνων. Έλεγε χαρακτηριστικά:
«Φανταστείτε μια ημέραν, όταν περάση ο καιρός και έχωμεν ανεβάσει τον τόπον μας υψηλά και καθένας από σας θα υπερηφανεύεται να λέγεται Έλλην, όχι μονάχα δια την αρχαίαν του ιστορίαν. Όταν ιδήτε τον τόπο σας να είναι σεβαστός εις τους έξω…, όταν θα βλέπετε τον πολιτισμό του τόπου σας να είναι όμοιος με τον πολιτισμό των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όταν βλέπετε όλην αυτήν την πρόοδον και αισθάνεσθαι ότι τα παιδιά σας θα έλθουν μιαν ημέραν να εύρουν την Πατρίδα καλλιτέραν και ευτυχηστέραν… Ποίαν μεγαλυτέραν ανταμοιβή θέλετε εις την ζωήν σας;»

Ο Πατριωτικός χώρος δεν θέλει ελιγμούς αλλά καθαρή πατριωτική γραμμή με όλη τη συνέπεια.

Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη του πατριωτικού πνεύματος, και εδώ είναι το καταπληκτικότερο: υπηρετώντας τα μνημόνια χτυπάς το πατριωτικό πνεύμα. Το ξέρουν αυτό οι διάφοροι επίδοξοι που δήθεν τους έπιασε λίγο πριν από τις εκλογές ο πόνος της ενότητας του πατριωτικού χώρου.

Το γνωρίζουν πολύ καλά και οι διάφοροι Σόροι, Μπίλντερμπεργκ, που καθορίζουν τη διαδικασία της αποδομήσεως των εθνών. Ο ξένος παράγοντας έχει εμπλακεί -βλέπε Μνημόνια, Μακεδονικό, Αιγαίο, ορυκτός πλούτος, κ.λπ.- στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Για αυτό ίσως δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη, κάποια στιγμή, η ανακάλυψη ότι και στον πατριωτικό χώρο έχουν παρεισφρήσει οι Σόρος, Μπίλντερμπεργκ, κ.λπ.

Σε όλα αυτά, στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές μνημονίων, αποδόμησης του Έθνους με πανοπλία το πνεύμα του πατριωτισμού, οι Έλληνες πατριώτες στη βάση, δηλαδή με τη διαδικασία του του από κάτω προς τα επάνω, θα πρέπει να ενώσουν τις πατριωτικές δυνάμεις και να αναδείξουν τον αρχηγό που αξίζει ο πατριωτικός χώρος.

Όλες οι κινήσεις της διαδικασίας της από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή, μεταξύ Καρατζαφέρη, Καμμένου, Μπαλτάκου, Βελόπουλου κ.λπ., ουσιαστικά περιφρονούν τη συμμετοχή του Λαού.

Δηλαδή, οι πρωτοβουλίες αυτές προκλητικά αγνοούν τους Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι τους κοιτάζουν εξ αποστάσεως, γνωρίζοντας, όμως, ότι οι πρωταγωνιστές πασχίζουν για να κερδίσουν την ψήφο τους με κάθε τρόπο.

Οι πρωτοβουλίες αυτές ουσιαστικά σημαίνουν ότι όλοι αυτοί ομιλούν και δρουν αντ’ αυτών των πατριωτών. Και αυτό το δικαίωμα δεν τους το εκχώρησε ακόμα κανένας πατριώτης.

Για αυτό δεν είναι περίεργο ότι αντί να ακολουθήσουν μια διαδικασία από κάτω προς τα επάνω και να δώσουν δύναμη σε αυτούς που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, έρχονται, συνηθισμένοι από το παρελθόν, από επάνω, να καπελώσουν τον χώρο προς όφελός τους.

Όσο και αν φωνάζει ο Ελληνικός Λαός, αυτοί ανταποκρίνονται με το «πινακωτή, πινακωτή απ’ το άλλο μου το αυτί.»

Για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πατριωτικός φορέας, είναι απαραίτητο να αλλάξουν πολλά και να καταλάβουμε εμείς οι πολίτες ποια εικόνα συμφοράς μας άφησαν οι «πρωταγωνιστές» του πατριωτικού χώρου.Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πατριωτικός χώρος αγκαλιάζει του πάντες, το πρεκαριάτο, τους νεόφτωχους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που τους κόβουν τη σύνταξη, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, όλους όσους νιώθουν την πνευματική δύναμη του πατριωτισμού και ενστερνίζονται την μεγάλη απειλή της αποδόμησης του έθνους και παλεύουν από τα κάτω για μια δυνατή Ελλάδα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της γενικευμένης κρίσης της χώρας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.