10 Αυγούστου 2018

Πριν διαλυθούν θα μας κτυπήσουν οι τούρκοι με ΜΠΟΡΕΣ – ΜΠΟΡΕΣ.

Αγιορείτης Μοναχός το 1998 έλαβε καθ ύπαρ (στον ξύπνιο του) ένα παράξενο μήνυμα από ΑΓΙΟ που τον προειδοποιούσε: 
«την Μακεδονία οι τούρκοι πριν διαλυθούν θα την κτυπήσουν με μπόρες- μπόρες» 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τότε δεν μπορούσε ο Αγιορείτης να καταλάβει τίποτε και δικαιολογημένα.
Με ρωτούσε τι μπορεί να σημαίνει αυτό και εγώ με την σειρά μου απευθύνθηκα σε εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς παράγοντες και φυσικό ήταν τότε όλοι να χαμογελούν στις ερωτήσεις μου.

Μόνο ένας επιχώριος μητροπολίτης φωτισμένος μας υπέδειξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με πυραυλικές επιθέσεις.
Για τα στρατιωτικά μεγέθη τότε της τουρκίας αυτό ήταν αδιανόητο. 

Σήμερα όμως;
«Η γνωστή τουρκική ιστοσελίδα Savunma Sanayi St ξαναχτύπησε με νέα προκλητική ανάρτηση της στο Twitter. Αυτή τη φορά, επιχειρεί να προπαγανδίσει το αυξημένο βεληνεκές του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Bora.

Στο συγκεκριμένο tweet, η ιστοσελίδα έχει εμφανίσει χάρτη του Αιγαίου, ο οποίος απεικονίζει ποιες αεροπορικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελληνική Επικράτεια της Ελλάδας βρίσκονται εντός βεληνεκούς του συστήματος και το ακριβές βεληνεκές του όταν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία της τουρκικής επικράτειας.

Φαίνεται πως η ιστοσελίδα - η οποία απηχεί τις θέσεις του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας - προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιδείξει την ισχύ των «εθνικών» οπλικών συστημάτων της Τουρκίας και παράλληλα να καταδείξει το πόσο ευάλωτη είναι η πατρίδα μας σε πιθανή επίθεση.» Πηγή: Military Today  
http://www.onalert.gr/stories/ 

«Η προκλητικότητα της Τουρκίας βαίνει ολοένα και μεγαλύτερη με τους ιθύνοντες στην Αθήνα να παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση της Άγκυρας την στιγμή που οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν όπλα ικανά για ένα πρώτο αιφθνιδιαστικό πλήγμα θέτοντας σε υπηρεσία το βαλλιστικό σύστημα Bora των 280 χλμ. όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Με τοποθετημένα τα συστήματα στην ανατολική Θράκη η ακτίνα δράσης τους μπορεί να πλήξει το σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ ακόμα και εάν τοποθετηθεί σε βάθος 50 χλμ. από τα τουρκικά παράλια μπορεί να πλήξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τις Σποράδες (Σκύρος, Σκόπελο, κτλ.) και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται ουσιαστικά για την μισή Ελλάδα.

Εντάχθηκε άρον-άρον στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το τακτικό πυραυλικό συγκρότημα BORA με βεληνεκές μάχης 280χλμ ενώ οι Τούρκοι κινούνται για το BORA-2 με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.

«Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου BORA-1 (KAAN-1) είναι 280 χιλιόμετρα» λένε οι Τούρκοι και πλέον απειλούν ανοιχτά. Για την Θεσσαλονίκη η απόσταση αυτή είναι 270 χλμ..

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Κανίκλι ανακοίνωσε ότι ο τακτικός βαλλιστικός πύραυλος Bora που ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία ROKETSAN, εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στρατού.

Η Τουρκία πλέον έγινε «βαλλιστική δύναμη». 
Ολα δείχνουν ότι μετά τον BORA ακολουθούν και τα υπόλοιπα βαλλιστικά συστήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η ROKETSAN ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας έκδοσης …με μεγαλύτερη φονική εμβέλεια.

Πρόκειται για το γνωστό σύστημα που μας «απειλούσε» ο τουρκικός τύπος πριν καιρό το οποίο φτάνει στην Αθήνα απειλώντας την χώρα μας ξεκάθαρα εφόσον συστοιχίες αυτού του συστήματος τοποθετηθούν στα μικρασιατικά παράλια.

Και τι κάναμε ως χώρα; Τίποτα απολύτως.

Τεχνικές προδιαγραφές πυραύλου Bora

Διάμετρος 610 mm 

Βάρος 2.500 kg 
Κατευθυνόμενο σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης (KCS) με υποβοηθούμενη αδράνεια 
Σύστημα πλοήγησης (ANS) 
Αεροδυναμικός έλεγχος με σύστημα ελέγχου ηλεκτρομηχανικής κίνησης 
Τύπος καυσίμου: Σύνθετο στερεό καύσιμο 
Βάρος κεφαλής 470 kg 
Ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος Bora με εμβέλεια 280 χλμ. (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan), είναι το τελευταίο επίτευγμα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών πυραυλικών δυνάμεων, μετά τους πυραύλους J-600 Yildirim, οι οποίοι μαζί με το BORA αποτελούν «στρατηγικό όπλο» στα «χέρια» του σουλτάνου Ερντογάν… στην μάχη για την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου πελάγους και των τεράστιων κοιτασμάτων που ευρίσκονται κάτω από την θάλασσα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερης εμβέλειας βαλλιστικό σύστημα που εντάσσει σε υπηρεσία ο τουρκικός Στρατός και αναμφισβήτητα συνιστά κύρια απειλή όχι μόνο για τον Έβρο αλλά και για τα νησιά του Αιγαίου.»  
https://hellas-now.com/i-misi-ellada-ento

1998- 2018 μεσολάβησαν δυο δεκαετίες και το μυστήριο – προειδοποίηση στον μοναχό κατά κάποιο τρόπο λύθηκε. 
Οι τούρκοι ανέπτυξαν το πυραυλικό σύστημα BORA- BORA 
και το τοποθέτησαν απέναντι μας για να μας κτυπήσουν με ΜΠΟΡΕΣ- ΜΠΟΡΕΣ. 

Φυσικά δεν πρόκειται να κτυπήσουν κοινωνικό ιστό όπου διαβιεί μουσουλμανικό στοιχείο βλ. Δυτική Θράκη αλλά βέβαιον είναι ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι πρώτη επιλογή τους σε περίπτωση εμπλοκής.

Εδώ και καιρό που εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος τύπος – ονομασία του πυραυλικού συστήματος είχαμε ερμηνεύσει το γεγονός – προειδοποίηση στον μοναχό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία επισημάναμε την επικινδυνότητα των γειτόνων μας αλλά φυσικά δεχόμασταν την χλεύη των τουρκολάγνων. 

Σήμερα όμως; 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.