Τελευταίες αναρτήσεις

9 Αυγούστου 2018

Όχι άλλη τρομοκρατία

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δέκα ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, μετήχθη ξαφνικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές Βόλου! Δεδομένου ότι οι ημέρες φυλάκισης εκεί μετρώνται μιάμιση έως δύο φορές περισσότερες (εάν γίνει επίκληση καμιάς πλαστής «αναπηρίας»), τότε σε περίοδο 18 έως 24 μηνών, θα έχει «συμπληρώσει» 19 έτη φυλάκισης, ώστε να ζητήσει αποφυλάκιση. Εκτός της επιτάχυνσης, η δεύτερη χάρη είναι οι ευνοϊκότερες συνθήκες φύλαξης. Προνόμια που δίνονται στον μεγαλύτερο βαρυποινίτη όλων των εποχών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφαρμόζω το Ξυράφι του Όκκαμ και δέχομαι απολύτως ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερες εικασίες από την εξής μία: η 17 Νοέμβρη αποτελείτο πράγματι από την κλειστή ομάδα των συλληφθέντων, ίσως μαζί με ορισμένους της πρώτης γενιάς που αδρανοποιήθηκαν νωρίς και ξέφυγαν. Απορρίπτω έτσι το σύνηθες σκεπτικό του ΚΚΕ, ότι «όποιος δεν γνωρίζουμε, δεν μπορεί παρά να είναι πράκτορας τρίτων». Η απλή ερμηνεία σώζει τα φαινόμενα.

Η δράση της 17 Νοέμβρη χωρίζεται σε δύο περιόδους. Κατά την πρώτη (1975-81) εκτέλεσε τον αμερικανό σταθμάρχη της CIA (1975), έναν βασανιστή της δικατορίας (1976) και δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ (1980) με το σκεπτικό ότι η υπηρεσία αυτή αποτελεί τους «βασανιστές της δημοκρατίας»(!). Αυτές τελέστηκαν από την πρώτη γενιά, στην οποία μπορεί να ενταχθεί μόνο ο Αλ. Γιωτόπουλος. Το στίγμα ως εδώ είναι ξεκάθαρα ακροαριστερό. Το 1981 δήλωσε ότι σταματάει την δράση της, χωρίς ωστόσο να τηρηθεί. Αντίθετα, πέρασε στην επόμενη γενιά με μεταίχμιο το 1983, όπου μέσα σε επτά ημέρες έγινε μία αποτυχημένη απόπειρα σε αστυνομικό και μία επιτυχημένη σε αμερικανό στρατιωτικό και τον οδηγό του, ο οποίος βρισκόταν στην θέση αυτή μόλις για δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι από τους φυλακισθέντες το 2002 εκείνη την περίοδο εντάχθηκαν στην οργάνωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε την τρομοκρατία επάγγελμα. Έγινε ταμίας, αλλά η λεία δεν βρέθηκε ποτέ. Ήταν ο αρχιεκτελεστής και έγραφε τις προκηρύξεις. Όμως ούτε το περίφημο 45άρι, ούτε η γραφομηχανή της οργάνωσης βρέθηκαν ποτέ. Στο βιβλίο του δηλώνει αμετανόητος και ότι θα συνέχιζε την δράση του. Ουδέν ίχνος μεταμέλειας. Στη δεύτερη φάση, 1982-2002, οι στόχοι της δεν έβγαζαν κανέναν νόημα. Τι ήθελαν να πετύχουν; Κανείς δεν απάντησε ποτέ. Έπαθε καμία ζημία το «σύστημα» που υποτίθεται ότι πάλευαν; Το μόνο που πέτυχαν ήταν να σπέρνουν αίμα, θρήνο και πόνο, ικανοποιώντας την εξουσιολαγνεία τους. Η μεγαλύτερη εξουσία είναι επί της ζωής των ανθρώπων. Φαντάζομαι την αδρεναλίνη τους όταν αποφάσιζαν τον επόμενο στόχο με την αυτάρεσκη σκέψη «τώρα εγώ αποφασίζω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει». Το ακροαριστερό στίγμα, που μετά το 1990 πήρε και μία ψεύτικη δόση «ελληνοκεντρικότητας», κατέστη εντελώς ψυχοπαθολογικό και αιμοδιψές.

Ο Τζωρτζάτος απεκάλυψε ότι λόγω βιασύνης του Κουφοντίνα να πάει διακοπές(!), ρίσκαραν και τελικά σκότωσαν τον περαστικό Αξαρλιάν. Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατέθεσε ότι συχνά έβρισκαν υλικό για τις προκηρύξεις τους στα αφιερώματα των εφημερίδων. Δηλαδή πρώτα σκότωναν και μετά «αιτιολογούσαν» τις δολοφονίες. Αυτό ήταν το ποιον τους. Ο σωφρωνισμός απέτυχε σε έναν τουλάχιστον. Άφησε αναλλοίωτο τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτόν που εκμεταλλεύεται τις τρύπες του «συστήματος» (τo οποίo ήθελε κάποτε να γκρεμίσει) και με ρουσφέτια προσπαθεί να αναστήσει την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Ο ίδιος γράφει ότι μετά τις δολοφονίες οργάνωνε γλέντια.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 8 Αυγούστου 2018.
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.