Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαΐου 2017

Με αφορμή «διευκρινιστικές» δηλώσεις του κ Δένδια

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

Δηλώνω ευθύς εξ αρχής, για άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης (καθώς οι «καιροί ου μενετοί» και οι «παρεξηγήσεις» απίστευτα εύκολες) ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε τον κ Δένδια ούτε τον κ Κασιδιάρη αλλά έχω καταθέσει στα blogs δημοσίως την άποψή μου για το απίστευτο περιστατικό που ζήσαμε την περασμένη Τετάρτη. (δείτε ΕΔΩ)

Διαβάζοντας στη Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» τις δηλώσεις του τέως Υπουργού κ Δένδια (που αναπαράχθηκαν από πολλά blogs, ιστοσελίδες και ΜΜΕ) θα καταθέσω δημοσίως την αδυναμία μου να τις αποδεχθώ χωρίς κάποιες αιτιολογημένες «ενστάσεις».

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε με την εκτίμησή μου για τους δύο πολιτικούς ότι χρόνια τώρα σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις ο κ Δένδιας δείχνει μετριοπαθής και με αξιοπρόσεκτη αυτοσυγκράτηση ενώ ο κ Κασιδιάρης δείχνει αυθόρμητος και πολύ συχνά εκφράζει δημόσια τον θυμό του όταν τον θεωρεί αιτιολογημένο: (ΕΔΩ) 

Δήλωσε ο κ Δένδιας ότι ««Ήταν τελείως τυχαίο ότι πέρασα μπροστά από τον Κασιδιάρη. Δεν παρατήρησα ότι μιλούσε, δεν τους ακούω ποτέ για να μην εκνευρίζομαι».

Ως εχέφρων πολίτης δικαιούμαι να αναρωτηθώ εφόσον ο κ Δένδιας ΔΕΝ ακούει τους Βουλευτές της Χ.Α. για να μην εκνευρίζεται, πώς μπόρεσε και άντεξε να τους δει περνώντας μπροστά τους ενώ, υποθέτω καλόπιστα, θα μπορούσε να επιλέξει κάποια άλλη διαδρομή εξόδου από την αίθουσα της Βουλής…

Θα μπορούσε να αποφύγει την «οπτική επαφή μαζί τους» που υποθέτω ότι είναι χειρότερη από την «ακουστική επαφή»…

Στη δήλωσή του ο κ Δένδιας προσέθεσε “«αν δείτε το βίντεο, θα παρατηρήσετε ότι έχουν περάσει άλλοι δέκα από μπροστά του και δεν αντιδρά».

Ως πολίτης με σημαντικά καλύτερη μνήμη από εκείνη του περιώνυμου «χρυσόψαρου», θα σημειώσω εδώ ότι θα το καταλάβαινα για «τους άλλους δέκα» που πέρασαν μπροστά από τον κ Κασιδιάρη χωρίς να προπηλακιστούν εάν εκείνη την ώρα ο Βουλευτής της Χ.Α. αγόρευε και εάν μεταξύ τους ήταν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Αθανασίου…

Όπως θυμάμαι και θυμίζω και σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog και μαζί σε άλλους με «μνήμη χρυσόψαρων» ότι Βουλευτές και στελέχη της Χ.Α. προφυλακίστηκαν ως μέλη «Εγκληματικής Οργάνωσης» την εποχή που επί Συγκυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ Δένδιας ήταν ο Αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τότε μάλιστα, 28 Σεπτεμβρίου 2013 που έγιναν οι συλλήψεις και προσαγωγές Βουλευτών της Χ.Α. με την κατηγορία ότι ανήκουν σε «εγκληματική οργάνωση» ο κ Δένδιας  αφού χαρακτήρισε δημοσίως την συγκεκριμένη ημέρα «Ιστορική για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είχε πει μεταξύ άλλων στις σχετικές δηλώσεις του που φιλοξενήθηκε ευρύτατα στα ελληνικά ΜΜΕ (π.χ. στην ΑΥΓΗ) αλλά και στα Διεθνή ΜΜΕ π.χ. Reuters. 

«H έρευνα δεν σταματά εδώ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις.» Δόθηκε μια απάντηση από το κράτος δικαίου με την ενοποίηση των δικογραφιών εναντίον της Χ.Α. Η Ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα… η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου." 

Αυτά τα λίγα καθώς, παρά την ηλικία μου, το «επεισόδιο» προβλημάτισε έντονα και την λογική και μαζί τα συναισθήματά μου…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.