Τελευταίες αναρτήσεις

26 Μαΐου 2017

Το δικαίωμα στην εργασία.

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος 

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και είναι το πρώτιστο καθήκον σε περίοδο ειρήνης της εκάστοτε κυβέρνησης να φροντίζει να έχουν όλοι οι Έλληνες εργασία. Πράγμα το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει στη χώρα μας και δεν πρόκειται να συμβεί για πολλά χρόνια ακόμα, εάν συνεχίσουμε ως χώρα να ελεγχόμαστε από ξένα κέντρα και να διοικούμαστε από ανθρώπους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κέντρων αυτών.  

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» μιλάει για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα έχει μηδενική ανεργία, στόχος που είναι για την πατρίδα μας εφικτός.

Όμως το θέμα δεν είναι μόνο κάποιος να εργαστεί. Αλλά να εργαστεί στην παραγωγική ηλικία σε σωστές συνθήκες εργασίας, με ασφάλιση και με ικανοποιητική αμοιβή. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμός και κοινωνική δικαιοσύνη. Θα ρυθμισθούν από την αρχή οι εργασιακές σχέσεις στη βάση της πλήρους απασχόλησης. Θα αμείβονται το ίδιο η εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί έχουμε το παράδοξο να παρέχεται ίδιου αντικειμένου εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, πολλές φορές και στον ίδιο χώρο και ο εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα να αμείβεται ακόμα και στο τετραπλάσιο από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα.

Κανείς δεν θα εργάζεται μετά τα εξήντα έτη για να δοθεί εργασία στους νέους. Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε άλλα κράτη και βλέπω παντού να εργάζονται νέοι άνθρωποι κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας. Πρέπει να μεταφέρουμε την έναρξη του εργασιακού βίου στη χώρα μας πάλι στην ηλικία των 20 -25 ετών και αυτό θα κάνουμε. Απαιτείται γι’ αυτό πέρα από την ύπαρξη παραγωγικής δραστηριότητας και εκ θεμελίων αλλαγή του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικότερα της επαγγελματικής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να μην βγάζουν οι σχολές μας ανέργους.

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας. Όλοι αυτοί περιμένουν να φάνε καρπό από ξεραμένα πολιτικά δέντρα. Ματαιοπονούν. Αυτοί που διοικούν την Ελλάδα είναι ξερά δέντρα διότι είναι άνθρωποι χωρίς περιεχόμενο. Δεν ενδιαφέρονται και δεν έχουν τις δυνατότητες να δώσουν εργασία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.  Όταν χτυπάς την πόρτα και δεν σου δίνουν δουλειά ή σε έχουν συνεχώς στο περίμενε, πηγαίνεις και χτυπάς κάποια άλλη με την ελπίδα ότι εκεί θα σου δώσουν. Και που υπάρχει εργασία; Εκεί που υπάρχει όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για παραγωγή. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως λαός εάν θέλουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουμε εργασία.  Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» απλώνει το χέρι να βοηθήσει τον κάθε άνεργο Έλληνα. Είναι όμως στο χέρι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα εάν θα σηκώσουν το δικό τους χέρι για να το πιάσουν.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.