28 Μαΐου 2017

Η Γαλλία, ο Σαρλ ντε Γκωλ και το σύνδρομο Down. (μια ακόμα ανεκτή διαφορετικότητα)

Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο στάθηκε ένα περιστατικό έντονης λογοκρισίας από τη γαλλική κυβέρνηση, που συνέβη πέρυσι. 

Αυτό που λογοκρίθηκε ήταν μια διαφήμιση που έδειχνε ένα χαμογελαστό και χαρούμενο παιδί με σύνδρομο Down. Η διαφήμιση, με τίτλο “Αγαπητή μελλοντική μου μαμά”, μιλούσε σε δυνητικές μητέρες για τη χαρά και την αγάπη που αυτά τα παιδιά μπορούν και θα φέρουν στη ζωή τους. 

Γιατί, λοιπόν, απαγορεύτηκε; Επειδή η γαλλική κυβέρνηση πιστεύει ότι η διαφήμιση “είναι πιθανό να διαταράξει τη συνείδηση ​​των γυναικών” που είχαν κάνει έκτρωση αφού έμαθαν ότι το παιδί τους είχε σύνδρομο Down.

Τώρα θα σας πω μια ιστορία για έναν από τους πιο σπουδαίους άντρες της γαλλικής ιστορίας, που είδε τα πράγματα πολύ διαφορετικά: τον Charles de Gaulle. Μάλλον δεν περιμένατε να ακούσετε γι’ αυτόν.

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, ο de Gaulle ήταν -όπως το έγραψε ένας συγγραφέας- «ένας ανυπόφορος, υπερβολικά φιλόδοξος άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με τους περίφημους γαλλικούς τρόπους, περπατούσε καμαρωτά ακόμα κι όταν ήταν καθισμένος». 

Μπορεί να ήταν κάποια ή όλα αυτά, αλλά υπήρξε μια πλευρά του που λίγοι άνθρωποι την γνωρίζουν… και αυτή η πλευρά περιστρέφεται γύρω από την αγάπη του για την κόρη του Anne.

Η Anne γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1928 και ήταν το τελευταίο από τα τρία παιδιά του Charles και της Yvonne de Gaulle. Όπως λένε οι ίδιοι, η Anne ήταν “ένα παιδί που δεν έμοιαζε με τα άλλα παιδιά”. 

Όπως ίσως μαντέψατε, η Anne είχε σύνδρομο Down. Μόνο που τότε δεν ονομαζόταν «σύνδρομο Down». Τα παιδιά ονομάζονταν “μογγολάκια” και, όπως αναφέρει ο Samuel Gregg του Ινστιτούτου Acton στην Καθολική Παγκόσμια Έκθεση, “ήταν κοινός τόπος τότε των γαλλικών οικογενειών να στέλνουν παιδιά με αναπηρίες μόνιμα σε νοσοκομεία που δεν είχαν κανένα εφόδιο για να τα φροντίσουν”. 

Ομως αυτό δεν ήταν κάτι που έκανε ο de Gaulle και η οικογένειά του. Η πίστη του βοήθησε τον ίδιο αλλά και την κόρη του. Όπως έλεγε ο ίδιος, “ο Θεός την έδωσε σε μας. Πρέπει να έχουμε την ευθύνη της, οπουδήποτε κι αν είναι και ό,τι κι αν γίνει”. Κι έτσι η οικογένεια εργάστηκε σκληρά για να φτιάξει ένα σωστό περιβάλλον για την Anne. 

Ενώ η Yvonne εργαζόταν σ’ ένα τμήμα εφοδιασμού, ο Charles “εργαζόταν” πάνω στην αγάπη. Η Anne ήταν η μεγάλη του αδυναμία.

Όπως διαβάζουμε: “Ο ψηλός αξιωματικός του στρατού, με κακή φήμη λόγω του ότι εξέπεμπε έναν αέρα προκλητικής περιφρόνησης ως ηγέτης της ελεύθερης Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα ως Γάλλος Πρόεδρος, δεν δίσταζε να χαλαρώνει παίζοντας στο πάτωμα με την Anne”. 

Της τραγουδούσε, της διάβαζε ιστορίες και της μάθαινε να προσεύχεται. Κάθε βράδυ η Anne “θα επαναλάμβανε με κάθε τρόπο… κάθε λέξη μετά τον πατέρα της”. Με τη σειρά του, ο De Gaulle θα έλεγε με υπερηφάνεια στους συγγενείς του ότι “ξέρει τις προσευχές της!”.  

‘Oπως λέει ο Gregg, ο de Gaulle γνώριζε πολύ καλά πώς συμπεριφέρονταν οι ναζί στα παιδιά σαν την Anne, και αυτό, με τη σειρά του, ενέπνευσε την άρνησή του να παραδοθεί στους ναζί. Η “αντίστασή” του ήταν ένας τρόπος να “διαφυλάξει την ανυπεράσπιστη κόρη του από εκείνους που την έβλεπαν σαν υπάνθρωπο”. 

Όπως έλεγε αργότερα, “χωρίς την Anne ίσως να μην μπορούσα να κάνω ποτέ αυτά που έκανα. Μου έδωσε την καρδιά και την έμπνευση”. 

Η αντίθεση μεταξύ του de Gaulle και των διαδόχων του στο παλάτι του Elysée φαίνεται σχεδόν πολύ οδυνηρή να την σκεφτούμε. Αρνήθηκε να παραδοθεί στους ναζί για να προστατεύσει τα παιδιά με σύνδρομο Down. Μετά το θάνατο της Anne, ο ίδιος και η σύζυγός του ίδρυσαν ένα ίδρυμα, στελεχωμένο από καλόγριες, για τη φροντίδα των ανθρώπων που “δεν είναι σαν τους άλλους”. 

Ο De Gaulle ήταν ένας δύσκολος άνδρας -οι περισσότεροι σπουδαίοι άνδρες είναι- αλλά μία από τις δυσκολίες του ήταν η Καθολική πίστη του που του επέτρεψε να αγαπά την Anne. Ήταν μια αγάπη, η οποία -όπως το τοποθετεί ο Gregg- βοήθησε ώστε να αποκατασταθεί η τιμή της Γαλλίας. 

Η ίδια τιμή που αμαυρώθηκε από το περσινό περιστατικό όταν, από φόβο μην πληγωθούν συναισθήματα κάποιων ανθρώπων, απαρνήθηκε την ανθρώπινη φύση αυτών, για τους οποίους ο de Gaulle εργάστηκε ακούραστα για να τους σώσει. 

Eric Metaxas 
Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη 
Πηγή: cnsnews.com 
Πηγή: Σύνδρομο Down-Down Syndrome 
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή είναι η Νέα Τάξη.... η φιλάνθρωπη...
Που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα και τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων....

Οι υποκριτές νεοταξίτες υπάνθρωποι ενδιαφέρονται (και καλά) για να μην αισθάνονται άσχημα οι "μητέρες" (ο θεός να τις κάνει) που εξόντωσαν τα παιδιά τους όταν έμαθαν από τους γιατρούς ότι μπορεί να πάσχουν από σύνδρομο Down... (ξέρετε ότι ούτε οι γιατροί είναι σίγουροι.... σου βγάζουν ένα ποσοστό 1/15 ή 30 κλπ... και επειδή το φυσιολογικό μπορεί να είναι παραδείγματος χάριν 1/10000 σου λένε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να κυοφορείς ένα έμβρυο άρρωστο και σε οδηγούν στην απελπισία και την έκτρωση).... και θεωρούν ότι είναι μάλιστα δικαίωμα της γυναίκας η έκτρωση, αλλά αγνοούν τελείως το ανώτατο δικαίωμα του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ εμβρύου για ζωή....

Ενός εμβρύου που διαθέτει μία μοναδική αθάνατη ψυχή, και μια μοναδική προσωπικότητα...
Ενός εμβρύου που δεν έχει κανέναν να το υπερασπιστεί παρά μόνο τον καλό λόγο του γιατρού και την αγάπη της μανούλας του... που συνήθως αποδεικνύεται Μήδεια και το σκοτώνει με ένα σωρό ηλίθιες δικαιολογίες... περί καριέρας, ομορφιάς του σώματος, οικονομικής ανέχειας, μικρής ηλικίας, κοινωνικού περίγυρου, και ακόμα κι επειδή ο γιατρός δήλωσε ότι "το έμβρυο είναι άρρωστο και καλύτερα να το "φάτε λάχανο" να μην ταλαιπωρείται ούτε αυτό ούτε φυσικά κι εσείς για το υπόλοιπο του βίου σας"....

Φυσικά καμία δικαιολογία δεν μπορεί καν να σταθεί σαν λογικό επιχείρημα μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής...

Αυτή (το σύνδρομο Down) είναι μια από τις διαφορετικότητες που οφείλουμε όλοι όχι μόνο να αποδεχόμαστε, αλλά και να δίνουμε στην κοινωνία και στα παιδιά μας να αντιληφθούν ότι πρέπει να προστατεύεται....
Κι όχι οι σεξουαλικές ανώμαλες διαστροφές (ομοφυλοφιλίες, τρανσεξουαλισμοί, σοδομισμοί, παιδεραστίες, κτηνοβασίες κλπ).... που με μανία προσπαθούν οι νεοταξίτες να προωθήσουν ακόμα και μέσα στα σχολεία μας...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.