27 Μαΐου 2017

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου…

Γράφει ο Κυριάκος Κυριακόπουλος

Είναι σκόπιμο να αποσαφηνίσουμε τα εξής:... 

Η κοινωνία δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη, και φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον να συμπαρατάσσεται και να επιχαίρει, με τις πρακτικές των σκοτεινών κέντρων και των αμφιλεγόμενων αυτόκλητων «τιμωρών». 

Τα κίνητρα των «τιμωρών», ουδέποτε στην ιστορία ταυτίστηκαν με... το δίκιο των κοινωνικών αγώνων, αντίθετα αυτό που συμβαίνει κατά κανόνα, είναι να χρησιμοποιούνται ως βολικό άλλοθι από τους πάντες, προκειμένου να μετουσιώνονται σε πρόσθετα αστυνομοκρατικά και άλλα μέτρα εναντίον της μαχόμενης κοινωνίας. 

Οι πολιτικοί πρωταγωνιστές οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με επιλογές, με πολιτικές και με πρακτικές όπως αυτές στις οποίες ενεπλάκη ο ίδιος ο Λ. Παπαδήμος ως δοτός πρωθυπουργός, θα πρέπει να παραπέμπονται για αξιολόγηση στο φυσικό τους δικαστή, και με μοναδικό κριτήριο το βιασμένο Σύνταγμα της χώρας. 

Ωστόσο, φυσικοί δικαστές προφανώς και δε λογίζονται ούτε οι αυτόκλητοι «τιμωροί» ούτε τα κάθε λογής σκοτεινά κέντρα που μοιραία εμπλέκονται σε ανάλογα σχέδια και σε επίσης σκοτεινές και αμφιλεγόμενων προθέσεων πρακτικές. 

Είναι φανερό τέλος πως η δολοφονική - τρομοκρατική δράση, δε συνιστά με κανέναν τρόπο κανενός είδους δικαίωση του πάνδημου αιτήματος για απόδοση των πραγματικών ευθυνών στους πρωταγωνιστές της σκοτεινής πολιτικής περιόδου την οποία διάγει ο τόπος. 

Αντιθέτως αυτό το οποίο επιτυγχάνουν, είναι να χρησιμοποιούνται αυτές οι πρακτικές ως πλυντήριο των πραγματικών ευθυνών και να συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, μετατοπίζοντας το κέντρο της προσοχής της στα φτηνά αναλώσιμα, διατηρώντας έτσι στο απυρόβλητο το σκληρό πυρήνα των πολιτικών επιλογών που υπηρέτησαν, και το σημαντικότερο… 

Αυτό που καταφέρνουν είναι να αναγορεύουν συμμοριακά συγκροτημένες ομάδες του παρακράτους, σε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής, και εν τέλει σε καταλύτες ικανούς να αιτιολογήσουν περαιτέρω πολιτική εκτροπή, με πρώτο θύμα τα εναπομείναντα δημοκρατικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. 

Κατά τα λοιπά, μέσα από τις δόλιες πρακτικές των "τιμωρών", μια επιπρόσθετη παράπλευρη απώλεια για την ίδια τη Δημοκρατία, είναι να αναγορεύονται οι βιαστές της νομιμότητας σε συμπαθή θύματα της τρομοκρατίας, και να "μεταπηδούν" οι πρωταγωνιστές της πολιτικής και συνταγματικής εκτροπής, στο πάνθεον των "συμβόλων" μιας ιδιότυπης "πανεθνικής" συσπείρωσης, για λογαριασμό της νομιμότητας και της Δημοκρατίας. 

Συγχαρητήρια ανδρείκελα του σκότους... Κάνατε υπέροχη δουλειά... Αλλά για ποιόν??? Περάστε λοιπόν τώρα από το ταμείο...  

Κ. ΚυριακόπουλοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.