27 Μαΐου 2017

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 ΜΑΙΟΥ 2017

Η Δύση …άλωσε την Πόλη 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΠΟΛΗ ΕΑΛΩ
Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων.

Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει. Η Αυτοκρατόρισσα Κωνσταντινούπολη που γεννήθηκε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ανανέωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έμελλε να γίνει η Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Η δικιά μας Πόλη, με τις γειτονιές του Πέρα, που ακόμα ακούς Ελληνικά, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο, τους επτά λόφους, τις ακτές του Βοσπόρου, την Αγιά Σοφιά.
Στην Πόλη, όπου και εάν σταθείς, νιώθεις ένα συναίσθημα, το ίδιο πάντα, να διαπερνά την ραχοκοκαλιά σου, το συναίσθημα της μεγαλοπρέπειας του Βυζαντίου. Εκεί όμως που σταματά ο νους σου, είναι όταν στέκεσαι μπροστά στην Αγιά Σοφιά και θαυμάζεις το μεγαλείο της. Εκεί τελειώνουν τα λόγια και πλημμυρίζεις όμορφα συναισθήματα. Εκεί η μηχανή του χρόνου σαν ανεμοστρόβιλος παίρνει το μυαλό σου και το γυρίζει πολύ πίσω, τότε στις 6 Ιανουαρίου του 1449.

Αυτή την ημέρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου  στο κάστρο του Μυστρά γίνεται η στέψη του τελευταίου Αυτοκράτορα της πόλεως, του Κωνσταντίνου ΙΑ Δραγάση. Αυτός έμελλε να είναι ο Αυτοκράτορας που θα σήκωνε όλη την ευθύνη και το βάρος των περιστάσεων μιας ήδη κατακρεουργημένης Κωνσταντινούπολης, από τους Φράγκους κατά την πρώτη Άλωση του 1204. 

Η Πόλη αλώθηκε, δεν παραδόθηκε! 

«Σημαίνει ο Θιος, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δύο καμπάνες, κάθε καμπάνα    
και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης
κι απ’ την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να ‘βγει ο βασιλέας.
φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ’ αρχαγγέλου στόμα:
Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα’ άγια,
παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μον’ στείλτε λόγο στη φραγκιά, να ‘ρωτούνε τρία καράβια
το να πάρει το σταυρό και τα’ άλλο το βαγγέλιο,
το τρίτο, το καλύτερο, την άγια τράπεζά μας,
μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν.
Η Δέσποινα ταράχθηκε κι εδάκρυσαν οι εικόνες.
«Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μη πολύ δακρύζεις,
Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας είναι».

skourletis viniani mpakogiannis
Κι όμως είναι από τα …άγραφα! 

Εκεί στα Άγραφα, πριν λίγες ημέρες έγινε κάτι που είναι από τα …άγραφα!

Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε εκδήλωση στην Παλαιά Βίνιανη, προκειμένου να τιμήσει τα 73 χρόνια της ιδρύσεως της “κυβέρνησης του βουνού”! Της “κυβέρνησης” των κομμουνιστο-συμμοριτών ΕΑΜ- βουλγάρων που θεωρούσαν ότι “από τη Λαμία και πάνω αρχίζει η Βουλγαρία”! Εκείνων που σήκωσαν τα όπλα κατά της Πατρίδος!

Στην εκδήλωση μετείχαν πολλοί νοσταλγοί εκείνης της “κομμουνιστικής” περιόδου!
Δεν κατηγορώ τους συμμετέχοντες! Κατηγορώ όμως και σιχτιρίζω την παρουσία του “λακέ” της αριστεράς, Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη! Του ανθρώπου που “με τα τέσσερα” ψηφίζει τα Μνημόνια που καταστρέφουν την Πατρίδα και το λαό της! Που ως δούλος σέρνεται στα κελεύσματα και στις εντολές των τοκογλύφων – “εταίρων” μας! Που έχει μετατραπεί μπροστά τους, ένας άθλιος γλείφτης προκειμένου να κρατηθεί αυτός και οι όμοιοί του στην Εξουσία!

Και θυμάται, μερικές τέτοιες στιγμές να το παίξει “αριστερός”! Μας κάλεσε δε, να αντιμετωπίσουμε το φασισμό που σηκώνει ξανά κεφάλι! Α΄ ρε καημένε, “κονσερβοκούτι” που σου χρειάζεται!

Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν εκεί, να και η μύγα μες το γάλα! Ο “δεξιούλης” Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, της “ιεράς” οικογένειας των Μητσοτάκηδων! Τέτοια σκλαβιά κ. Μπακογιάννη;; Τέτοια υποταγή στην ιδεολογική κηδεμονία της “αριστεράς”;;

Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου πατέρα σου, Παύλου Μπακογιάννη!

Αποτέλεσμα εικόνας για σαμαράς και βελόπουλος
Ο …Σαμαρικός, Κυριάκος Βελόπουλος! 

Τι θυμήθηκα ξαφνικά! Κάπου τον Μάιο του 2012 η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά έβγαζε την παρακάτω ανακοίνωση: “Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τους πρώην Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη. Κατά την συνάντηση οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη ΝΔ”!

Ανασκαλίζοντας το αρχείο μου, βρήκα μια συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου στην ΕΩ! Σε αυτή την συνέντευξη, τον ρωτάει ο δημοσιογράφος Μάκης Βραχιολίδης (4/10/2013) σε σχέση με την διάθεση του Σαμαρά να δώσει τη ΔΕΣΦΑ σε Αμερικανούς – Αζέρους και την ΔΕΠΑ στους Ρώσους: “Μια και μιλάμε για …ελιγμούς του Σαμαρά, τι ελιγμούς υπέρ της Ελλάδος έχει κάνει;; Και η απάντηση του κ. Βελόπουλου: Αυτός ήταν ένας ελιγμός υπέρ των εθνικών θεμάτων! Εάν έπεφτε τότε ο Σαμαράς και πηγαίναμε σε εκλογές θα είχαμε ήδη …αίμα. Θα πηγαίναμε σε αποσταθεροποίηση από τον αμερικανικό παράγοντα… αν ο Σαμαράς δεν έκανε αυτόν τον πολιτικό ελιγμό θα χυνόταν πολύ αίμα”!

Βέβαια ο “γιατρός” πολιτικός έχει δικαίωμα να αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα! Μια στον Καρατζαφέρη, μια στον Σαμαρά! Όπως σήμερα, καθώς λένε οι πληροφορίες μας, μιλάει με τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ;; Με “κουμπάρο” τον Ιβάν Σαββίδη;;

Πάντως, εάν έχουν υπόσταση οι πληροφορίες μας, θα πρέπει να ανησυχούμε στη δημιουργία ενός νέου αναχώματος! Όπως η δοκιμασμένη συνταγή με τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ;;

Αποτέλεσμα εικόνας για τσαμπιερη καρατζαφέρησ
Γιώργο μου …σε ακούν αλλά δεν σε ψηφίζουν! 

Με ενημέρωσαν κάποιοι καλοί φίλοι, πως στην προχθεσινή εκπομπή του στο ΑΡΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης “τα χώνε” για άλλη μια φορά στον Γεωργιάδη και τον Βορίδη! Για χάρη των οποίων με διέγραψε, όταν του κατήγγειλα με επίσημη επιστολή μου, πως χωρίς την έγκριση του Συνεδρίου μετάλλαξαν την ιδεολογία ενός πατριωτικού  κόμματος, με τη ρητορική τους, σε νεοφιλελεύθερο και νεοταξικό!

Μου είπαν επίσης, πως έκανε αναφορά σε αυτήν την εκπομπή, ζητώντας να γυρίσουν πίσω, σε δυο κορυφαία στελέχη την εποχή εκείνη του ΛΑΟΣ, του Ανδρέα Παπαμιχαήλ και της συζύγου του Βασιλικής Τσαμπιέρη!
Αχ! Πρόεδρε! Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα!
Πάντως, μπορεί να μην σε ψηφίζουν, αλλά τουλάχιστον σε ακούν Πρόεδρε!
Κάτι είναι και αυτό!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.