28 Μαΐου 2017

Φιλο-σκοπιανό λόμπι σε δράση για να επηρεάσει εξελίξεις…

Όσον αφορά το άρθρο-ανάλυση του Foreign Affairs για τα Σκόπια που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ώρες, έχω να παρατηρήσω τα εξής. Ο δεύτερος συντάκτης του άρθρου είναι ή Σκοπιανός βουλγαρικής καταγωγής ή Βούλγαρος (κάτι που βάζει σε σκέψεις αν μη τι άλλο). Η δε χρονική συγκυρία δημοσίευσης του άρθρου θυμίζει έντονα 2008, δηλαδή συμπίπτει με την αναζωπύρωση της συζήτησης για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με στόχο την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια. 
 
Η έκθεση είναι επιπέδου μαθητικής έκθεσης ιδεών που σε ορισμένα σημεία αγγίζει τα όρια του γελοίου (ειδικά στο σημείο που λέει ότι η περιοχή, εννοώντας τα βαλκάνια, είναι υπό την επίδραση της «Αμερικάνικης Ηθικής ανωτερότητας»… εδώ γελάνε) και εγκαλεί τους Αμερικανούς Γερουσιαστές να πιέσουν την Ελλάδα να αφήσει τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ (χαζή απορία δικιά μου, έχει η Αμερικάνικη Γερουσία λόγο στο ποιος θα μπει η όχι στην ΕΕ;). 
 
Γράψανε λοιπόν 4 1/2 σελίδες αναμασήματα για να καταλήξουν στο γνωστό συμπέρασμα ότι για το Σκοπιανό φταίει η Ελλάδα που παρόλο που έχει καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας, μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γιατί αν τα Σκόπια ήταν μέλος σε αυτούς τους δύο οργανισμούς όλα τα θέματα δημοκρατίας θα είχαν επιλυθεί ως δια μαγείας. 
 
Θα παρατηρήσω επίσης ότι πολύ πονηρά τονίζουν δύο πράγματα αναφερόμενοι στα Σκόπια, ώστε να ερεθίσουν τα αντανακλαστικά του Κογκρέσου: Το ένα ότι είναι μία πολύ μικρή χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων άρα δεν αποτελεί απειλή για κανέναν (λέγε με Ελλάδα) και το δεύτερο ότι η Ρωσία προσπαθεί εσχάτως να εκμεταλλευθεί την πολιτική αστάθεια στα Σκόπια για να χτυπήσει τα αμερικάνικα συμφέροντα στα Βαλκάνια.
 
Το δικό μου συμπέρασμα είναι, ότι το φιλοσκοπιανό λόμπι προφανώς δεν είναι ικανοποιημένο με την πολιτική που τείνει να εφαρμόσει εσχάτως η αμερικανική κυβέρνηση και το State Department στα Σκόπια (ίσως θεωρούν πως λαμβάνονται υπόψη περισσότερο οι ελληνικές ανησυχίες), μιας και ο κίνδυνος διάσπασης των Σκοπίων παραμένει πολύ μεγάλος και προσπαθεί δια της πλαγίας (μέσω Κογκρέσου) να επηρεάσει την υπό διαμόρφωση βαλκανική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.
 
Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των «Αριστερών Πατριωτών» και έχει αποδείξει μέχρι σήμερα επάρκεια ως ΥΠΕΞ, θα βρει τρόπο με τη συνεργασία του ελληνοαμερικανικού λόμπι, να ακυρώσει την Σκοπιανή μεθόδευση.
 
Το πρόβλημα με την ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι ότι έχουμε έναν έμπειρο περί τις διεθνείς εξελίξεις ΥΠΕΞ, που είναι όμως ταυτόχρονα υποχρεωμένος να αυτοσχεδιάζει σε μεγάλο βαθμό, χωρίς ουσιαστική κυβερνητική υποστήριξη, μιας και ο κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός για Εθνική Στρατηγική επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, για άλλη μια φορά είναι ανύπαρκτος. 
 
Δυστυχώς για την πατρίδα μας, κανένα ελληνικό κόμμα μεταπολεμικά δεν είχε ή έχει, ένα εμπεριστατωμένο και αναλυτικό Εθνικό Σχέδιο γύρω από το δίπτυχο Εξωτερική Πολιτική και Εθνική Άμυνα. Όλοι ήταν εγκλωβισμένοι σε στερεότυπα και ιδεοληψίες με αποτέλεσμα τα δύο αυτά θέματα να κινούνται αποσπασματικά και η Ελλάδα μονίμως να τρέχει πίσω από τα γεγονότα αντιδρώντας και ποτέ μπροστά, επιχειρώντας να τα διαμορφώσει. 
 
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδω ενα καταπλητικο αρθρο για τον πολιτισμικο μαρξισμο

http://www.antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2536:o-paralogismos-kai-i-koini-gnomi&Itemid=303

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.