9 Αυγούστου 2018

Το πείραμα της κατσαρόλας

Του Ευστάθιου Μπαρνασά

Για να βράσεις έναν βάτραχο ζωντανό πρέπει να τον βάλεις σε μιά κατσαρόλα με κρύο νερό, για να το αποδεχτεί και να μην πηδήξει έξω και μετά να την τοποθετήσεις στην φωτιά.

Το νερό ζεσταίνεται σιγά – σιγά και ο βάτραχος εξοικειώνεται με την θερμοκρασία του νερού η οποία ανεβαίνει και το απολαμβάνει έως ότου να φτάσει το νερό στο σημείο του βρασμού και χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να διαμαρτυρηθεί γίνεται βραστός βάτραχος…

Σε αυτό το πείραμα έβαλαν την Ελλάδα, που έγινε κατσαρόλα και εμείς οι Έλληνες δυστυχώς οι βάτραχοι. Στην περίπτωση όμως του βάτραχου, δεν επέλεξε αυτός να μπεί στην κατσαρόλα, ενώ εμείς λόγω μικρό – συμφερόντων διαχρονικά το επιλέγουμε. Ένα λυπηρό παράδειγμα είναι η πρόσφατη καταστροφή της Αττικής, όπου τα τελευταία πενήντα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνώντες, επέτρεψαν στους περισσότερους Έλληνες να καταπατήσουν και να οικοδομήσουν άναρχα, όχι μόνο την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην κάθε ατυχή περίπτωση λειτουργεί αυτή η ασυδοσία των συμφερόντων, με τεχνητά μεν αλλά απρόβλεπτα αποτελέσματα δε, σαν της κατσαρόλας με τον βάτραχο.

Τελικά όλα είναι μια παγίδα.

Ποιός φταίει όμως; 
Φταίω εγώ, εσύ, αυτός, το κράτος; 
Ποιός κατέχει την δύναμη της κατσαρόλας; 

Φαινομενικά, αυτός που έχει την κατσαρόλα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη γιατί σου επέτρεψε να μπείς μέσα σε αυτήν αλλά ουσιαστικά, εσύ έκανες ότι ήταν δυνατόν για να μπείς μέσα στην κατσαρόλα και δεν σκέφτηκες ποτέ μα ποτέ, πως θα βγείς από αυτήν εάν αυτό χρειαστεί.

Ξεπουλήθηκες στον βωμό των μικρό – συμφερόντων σου και δεν φούσκωνες μόνο σαν πετεινός, αλλά λιαζόσουν και σαν βάτραχος. Όμως αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται, γιατί εάν νοιάζεσαι μόνο για την λιμνούλα σου τότε είσαι ένας βάτραχος θύμα. Πάντοτε κάποιος φωνάζει και ενημερώνει για την δόμηση, όχι μόνο των προσωπικών μας συμφερόντων αλλά και για τα συμφέροντα του συνόλου και τους κινδύνους που συνεπάγονται. Ο κόσμος συνήθως αγνοεί και χλευάζει και φταίνε πάντα οι άλλοι, που ο καθένας μας, πού και πού, βρίσκεται στην κατσαρόλα.

Η κατσαρόλα όμως δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό μας είναι πρόβλημα παγκόσμιο. Μετά από τόσες αναφορές και γεγονότα δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Μη νομίζετε ότι όλα όσα γίνονται γύρω μας είναι τυχαία ή αποτέλεσμα κάποιων επιπόλαιων πράξεων, είναι οργανωμένα για να επιτύχουν. Ο παράγοντας τύχη είναι μια εικασία πραγματοποίησης στο άγνωστο. Όλα λοιπόν προετοιμάζονται ως αρχή και συνήθως το σενάριο χαλάει στο τέλος.

Κοιτάξτε και αναλύστε τα προγράμματα και τις εκπομπές των ειδήσεων που σας προσφέρονται, για να καταλάβετε τι παιχνίδια υποστηρίζουν τα ΜΜΕ. Εκεί που φτύνουν, γλύφουν και εσείς στην ύπνωση της προπαγάνδας τους τσιμπάτε και λίγο τυράκι σαν τους ποντικούς, ενώ λειτουργείτε ως βάτραχοι.

Παλαιότερα ο κόσμος πήγαινε σε θέατρα που ανέβαζαν έργα τέχνης και μέσα από την κωμωδία και το δράμα αφύπνιζαν συνειδήσεις, τώρα απαιτείς έκφυλες και χυδαίες πράξεις γιατί δυστυχώς δεν έχεις πλέον παιδεία και με το μόνο που επικοινωνείς και αντιλαμβάνεσαι είναι τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα.

Άλλωστε δεν σε μάθανε ούτε γραμματική, ούτε ορθογραφία ούτε μαθηματικά για να μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι, αποδέχεσαι και καταλαβαίνεις μόνο το όνειρο και μένεις εκτός πραγματικότητας.

Έχει τεθεί απαγόρευση των ποιοτικών δυνατοτήτων της γνώσης με την συμβολή των νέο – κουλτουριάρηδων δασκάλων της διαφθοράς. Κανένας δεν δέχεται πλέον το στεφάνι της δόξας στα αθλητικά δρώμενα, όλοι πουλάνε και αγοράζουν αρρωστημένα όνειρα με πακτωλό εκατομμυρίων, ενώ οι μάζες που αποθεώνουν τα είδωλα αδιαφορούν για τα σοβαρά και χάνονται ανώνυμα μέσ’ στην κακομοιριά τους.

Είχαμε μια συνοχή μέσα από την ίδια θρησκευτική κατεύθυνση, είχαμε αξίες και πιστεύαμε σε κάτι άλλο αλλά και σ’ εμάς, τώρα είναι μοντέρνο και sic να είσαι άθεος, άπιστος, άπατρις, χάθηκε η ψυχική ομορφιά και μοιάζουμε πλέον πνευματικά με βάτραχο. Ακολουθούμε την επιβολή μιας υποκειμενικής ενότητας κάτω από μια κατεύθυνση, όπου τον ουσιαστικό ρόλο έχει ο οικουμενισμός με απώτερο σκοπό την πανθρησκεία.

Φαίνεται λοιπόν, ότι όλα αυτά γίνονται για να αποδειχτούν τα ειπωμένα, διότι όπου βάζει ο βάτραχος το χέρι του δημιουργεί αποδείξεις της λανθασμένης φύσης του και των τετελεσμένων. Χωρίς πνεύμα και πρωτοβουλία θα είμαστε τα πιόνια αυτών που κατέχουν την κατσαρόλα και θα παίζουμε αναντιρρήτως τον ρόλο του μακαρίου βάτραχου, στην ουσία δηλαδή μια ανθρωπομάζα με αξία γυρίνων.

Εφ’ όσον λοιπόν αδρανοποιηθούμε δεν θα έχουμε την δυνατότητα της αντίδρασης και των εθνικών μας ενστίκτων και αυτό ήδη έγινε με την παράνομη μετανάστευση αλλοεθνών και αλλοθρήσκων, με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα της πολυπολιτισμικότητας, που χειραγωγεί τα κράτη – έθνη σε αδύναμες κατευθυνόμενες μάζες.

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για το πείραμα με ότι αυτό συνεπάγεται, με αποδέκτες τους μικρόψυχους αμφιβόλου καταγωγής πολιτικούς, που έκαναν τον Εφιάλτη να φαντάζει Σπαρτιάτης. Το λίκνο της παγκόσμιας κληρονομιάς δεν το ξεπούλησαν όμως μόνο οι αδιάντροποι αλλά και όσοι τους επέλεξαν για ένα καρεκλάκι, που δυστυχώς και αυτό είναι εντός της κατσαρόλας.

Αγαπητοί δεν πρόκειται να σας γράψει η ιστορία, κανένα δεν θα γράψει, γιατί κάπου εδώ θα σταματήσει. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα ορθώσουν το ανάστημά τους και θα γίνουν οι νέοι Λεωνίδες, μακάρι, όμως να ξέρουν ότι οι Εφιάλτες είναι πολλοί, είναι σχεδόν όλοι.

Το ερώτημα που έχει μείνει είναι, ποιός έχει την κατσαρόλα και σε τι η χρησιμότητά της.

Όλοι εμείς την έχουμε, που την υποστηρίζουμε για να την χρησιμοποιήσουν με τρόπο σκοτεινό οι παγκοσμιοποιητές στην δικτατορία τους και δεν θα χρειαστεί να μας βράσουν αυτοί, έχουμε μπεί μόνοι μας μέσα.

Ότι συμβαίνει γύρω μας είναι τέλεια οργανωμένο, και εμείς οι βολεψάκηδες στον ρόλο του βάτραχου.

Πηγή: Αντιαιρετικός
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.