Τελευταίες αναρτήσεις

8 Αυγούστου 2017

Έφτιαξαν τζαμί με δομικά υλικά του ναού της Αθηνάς στη Μαγνησία της Μ. Ασίας

Αρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν ότι δομικά υλικά από το ναό της θεάς Αθηνάς χρησιμοποιήθηκαν πριν από 64 χρόνια για την κατασκευή τεμένους στη γειτονιά Σεγιτλί στη Μανίσα (αρχ. Μαγνησία του Σιπύλου). Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι οι πέτρες από το ναό της θεάς Αθηνάς στην αρχαία πόλη Αιγές έλειπαν, και πως κάποιος τις είχε ξηλώσει και μεταφέρει.

Ξεκίνησαν να ερευνούν τους οικισμούς κοντά στο ναό και ανακάλυψαν ότι τα δομικά υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τεμένους πριν από 64 χρόνια.

Ναζίφ Γκιουρτζά
Ο Ναζίφ Γκιουρτζά, κάτοικος της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι οι περίοικοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πέτρες και κολόνες από το ναό της θεάς Αθηνάς (ο οποίος είχε κατασκευαστεί πριν από 2.800 χρόνια) για να χτίσουν το τέμενος, σε ποσοστό σχεδόν 100%.

Ο δρ Γιουσούφ Ζενγκίν, πρόεδρος της επιτροπής ανασκαφής του ναού και καθηγητής στο τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Τζελάλ μπαγιάρ στη Μανίσα, δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο τζαμί: «Το τζαμί στη γειτονιά Σεγιτλί χτίστηκε το 1953.

Γνωρίζουμε ότι οι στήλες στην είσοδό του προέρχονται από το ναό της θεάς Αθηνάς. Χρησιμοποίησαν δομικά υλικά από έναν ιερό χώρο, για την ανέγερση άλλου ιερού χώρου».


ΣΧΟΛΙΟ

Αυτό είναι ιεροσυλία....
Οταν οι Τούρκομογγόλοι γκρεμίζουν αρχαιοελληνικούς ιερούς ναούς για να χτίσουν τα τζαμιά τους είναι ιεροσυλία και προσβολή... Είναι εισβολείς και καταστροφείς του πολιτισμού...

Τέτοιες επεμβάσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ σε αυτούς που έκτισαν τους ναούς αυτούς και αποφάσισαν να τους γκρεμίσουν για να χτίσουν κάτι άλλο...
Οι πρόγονοί μας όταν έγιναν χριστιανοί σε πολλές περιπτώσεις αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δομικά υλικά των κατεστραμμένων και ερειπωμένων ειδωλολατρικών ναών που είχαν χτίσει οι πρόγονοί τους για να κατασκευάσουν τους νέους χριστιανικούς ναούς...
Και αυτοί είχαν το δικαίωμα διότι ήταν απόγονοι των κτητόρων και κληρονόμοι του πολιτισμού τους...
Εξάλλου γι αυτούς αποτελούσε το παρόν τους και σίγουρα δεν είχαν τις σημερινές ευαισθησίες και ούτε γνώριζαν ότι μετά από 2000 χρόνια οι αρχαίοι ναοί θα είναι αρχαιολογικοί θησαυροί και μοναδικά μνημεία πολιτισμού...

Και όταν έχεις δεχθεί και τρομακτικούς διωγμούς επί τρείς αιώνες από τους ειδωλολάτρες είναι λίγο δύσκολο ψυχολογικά να κάθεσαι και να καμαρώνεις τους ναούς τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα....

Ολα αυτά όμως αποτελούν εσωτερική ελληνική μας υπόθεση και δεν αφορούν τους ξένους και ιδιαιτέρως τους τουρκομογγόλους.

Αλλά να μου πείς τι καθόμαστε και σκεφτόμαστε;
Εδώ οι βρωμεροί έχουν κάνει στάβλους τις εκκλησίες μας... κι εμείς τους χτίζουμε τζαμιά...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.