10 Δεκεμβρίου 2023

Προετοιμάζονται για πόλεμο οι Πολωνοί! "Κυκλώνουν" στρατιωτικά το πάνοπλο Καλίνινγκραντ φοβούμενοι ρωσική επίθεση στον στρατηγικό διάδρομο Suwalki

Το Καλίνινγκραντ Είναι Στρατηγικής Σημασίας
 
Παρά τη συνεχιζόμενη ρητορική της Μόσχας αναφορικά με την δημιουργία νατοϊκών στρατιωτικών βάσεων όλο και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, το Κρεμλίνο έχει επενδύσει κεφάλαια στην στρατικοποίηση της περιοχής του Καλίνινγκραντ, μία περιοχή που συνορεύει με τη Πολωνία και τη Λιθουανία.
 
Σύμφωνα μη ξένη αμυντική σελίδα, από το 2016 η Ρωσία έχει ενισχύσει σημαντικά την στρατιωτική της παρουσία στον θύλακα του Καλίνινγκραντ παρατάσσοντας στρατεύματα, σύγχρονο οπλισμό και σχηματίζοντας το 11ο Σώμα Στρατού. Το Κρεμλίνο τοποθέτησε επίσης επιχειρησιακές-τακτικές πυραυλικές συστοιχίες τύπου Iskander στο Καλίνινγκραντ, ικανές να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Αυτά τα συστήματα συνοδεύτηκαν έπειτα και από πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας τύπου Bastion. 
 
Το υψηλό επίπεδο στρατικοποίησης του Καλίνινγκραντ επιτρέπει στο Κρεμλίνο να καταλάβει μέρος του διαδρόμου Suwalki (γνωστό και ως χάσμα Suwalki), μία λωρίδα γης μήκους μικρότερου των 80 χιλιομέτρων που διαχωρίζει την Λευκορωσία από το Καλίνινγκραντ. 
 
Στον εν λόγω χάρτη με κόκκινη γραμμή φαίνονται να σύνορα του Καλίνινγκραντ και με την κίτρινη γραμμή προβάλλεται ο διάδρομος Suwalki.
 
Το χάσμα Suwalki θεωρείται στρατηγικό σημείο για την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, αφού αποτελεί την μόνη χερσαία σύνδεση των βαλτικών κρατών με υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα την Πολωνία.
 
Η Πολωνία, ως μία από τις κορυφαίες αντίπαλες χώρες της Ρωσίας στην περιοχή, έχει αποφασίσει να προετοιμαστεί για εχθροπραξίες έναντι της Μόσχας. Αναλυτές από όλον τον κόσμο έχουν παρατηρήσει πως η Βαρσοβία έχει εγκαταλείψει την μακροχρόνια αμυντική στάση της, διότι έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αποφασιστικών επιθέσεων στα σύνορα με την Ρωσία με σκοπό την πρόκληση ισχυρών πληγμάτων στον εχθρικό στρατό.
 
Νέα Πολωνικά Μέτρα Κατά του Καλίνινγκραντ
 
Έτσι, οι Πολωνοί βλέπουν το Καλίνινγκραντ ως μία τεράστια απειλή για την δική τους ασφάλεια και για την ασφάλεια όλων των βαλτικών κρατών. Κατ' επέκταση το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει την στρατιωτική παρουσία τους στα σύνορα με τον ρωσικό θύλακα, ανησυχώντας τους Ρώσους, ενώ στο σύντομο μέλλον αναμένουμε να την ενισχύσουν ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει να κατασκευάσουν προσωρινά σύνορα κοντά στο Καλίνινγκραντ, για περαιτέρω ασφάλεια.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο μακροχρόνιος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν η αφορμή για να προχωρήσει η Βαρσοβία με μία σειρά πρωτοφανών εξοπλιστικών προγραμμάτων απόκτησης χιλιάδων μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού, από άρματα μάχης μέχρι αεροσκάφη. Οι Ρώσοι βλέπουν ξεκάθαρα τις κινήσεις αυτές ως πολωνικές προετοιμασίες πολέμου και δεν κάνουν λάθος.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.