27 Δεκεμβρίου 2023

Δελτία Τύπου από την ΝΙΚΗ

Δελτίο Τύπου: 
Ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός υπό την απειλή της πολιτικής τρομοκρατίας Ράμα
 
Συμπληρώνονται 33 χρόνια από το Δεκέμβριο του 1990 όταν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου γιόρτασαν τα πρώτα ελεύθερα Χριστούγεννα μετά την πτώση του τυραννικού καθεστώς που εγκαθίδρυσαν οι Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία.
 
Η γέννηση του Θεανθρώπου έφερε τότε την απέραντη χαρά σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που επί δεκαετίες διατηρούσαν άσβεστη την ελληνικότητα και την ελπίδα για ένα δημιουργικό μέλλον υπό την σκέπη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την προστασία της Ελληνικής πατρίδας. 
 
Τα Χριστούγεννα του 2023 όμως στην περιοχή της αρχέγονης και ελληνικότατης Χιμάρας ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός τελεί ακόμα υπό την απειλή της πολιτικής τρομοκρατίας του «δημοκρατικού» καθεστώτος Ράμα. 
 
Η παρατεινόμενη παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελέρη χωρίς δίκη επι 8-μηνο σκοπό έχει να οδηγήσει σε υφαρπαγή της δημαρχίας από εγκάθετο δήμαρχο του Έντυ Ράμα και μετά σε υφαρπαγή της παραλιακής ζώνης και άλλων γαιοκτησιών. 
 
Η επιδιωκόμενη παράνομη ανάληψη της δημαρχίας της Χιμάρας από εγκάθετο εκλεκτό της Αλβανικής κυβέρνησης στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Μπελέρη αποτελεί σημείο κλειδί για την διατήρηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας και στην Βόρειο Ηπειρο γενικότερα. Καταδεικνύει δε, την αναξιοπιστία της κυβέρνησης της ΝΔ διότι πρώτον, υποστήριξε την υποψηφιότητα Μπελέρη αλλά εγκατέλειψε την υπεράσπιση της εθνικής ελληνικής μειονότητας όπως πράττει συνήθως στα εθνικά θέματα και δεύτερον, διότι δεν άσκησε όλες τις δυνατότητες που είχε στο πλαίσιο της ΕΕ για την εφαρμογή του κράτους δικαίου από την Αλβανία. 
 
Η τοποθέτηση εγκάθετου δημάρχου στη Χιμάρα θα πλήξει επίσης την αξιοπιστία της ΕΕ που ευαγγελίζεται την εφαρμογή του κράτους δικαίου ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει τις κατάφωρες παραβιάσεις του από την Αλβανία - χώρα που τελεί σε διαδικασία ένταξης -προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. 
 
Η ΝΙΚΗ θα παραμείνει προσηλωμένη στους πολιτικούς στόχους που έθεσε στις σχέσεις της Ελλάδος για την επιβολή στην Αλβανία του πλήρους σεβασμού όλων των μειονοτικών και εθνικών δικαίων των ομογενών μας. Δεν μπορούμε να συζητούμε για ευρωπαϊκή προοπτική με την Αλβανία, παραγνωρίζοντας τη συστηματική εχθρική πολιτική του αλβανικού κράτους και παρακράτους απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και στην μη συνεργασία με την Ελλάδα για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης(ΑΟΖ) βάση του Διεθνούς Δικαίου.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Δελτίο Τύπου: 
Η ΝΙΚΗ εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο του νεαρού αστυνομικού
 
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη μας για το θάνατο του νεαρού αστυνομικού ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.
 
Ευχόμαστε από καρδιάς ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του και να παρηγορεί τους οικείους του, ας να είναι το τελευταίο θύμα μιας παρανοϊκής βίας.
Επιτέλους, το ελληνικό κράτος να μην θρηνεί μόνο για ανθρώπους που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά του, αλλά να τους στηρίξει έμπρακτα, να είναι αρωγός και βοηθός.
 
Είναι ανεπίτρεπτο, σε ένα σύγχρονο υποτίθεται ευρωπαϊκό κράτος να δολοφονούνται αστυνομικοί, απλά παιδιά του λαού, που αγωνίζονται για τα προς το ζην..
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 
Δελτίο Τύπου: 
Το κράτος παθητικός θεατής στην αύξηση της νεανικής βίας
 
H ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από στυγερό έγκλημα που έγινε στην Αθήνα μεταξύ δύο αδελφών. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι δύο θεσμοί που διαμορφώνουν προσωπικότητες όπως η οικογένεια και το σχολείο βρίσκονται σε βαθύτατη κρίση. Οι γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι οφείλουν να ξαναγίνουν κηδεμόνες και παιδαγωγοί. 
 
Με λύπη παρατηρούμε για μια ακόμα φορά πως το κράτος εξακολουθεί να παραμένει παθητικός θεατής στη ραγδαία αύξηση βίας και εγκληματικότητας στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας που είναι οι νέοι μας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.