27 Δεκεμβρίου 2023

Εθνική πολιτική, όχι αστεία

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Οι Χούθι…. ως μοναδικοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου…. Στον ανάποδο κόσμο που ζούμε, αν θέλουμε να ορίσουμε ποιος σήμερα σέβεται το διεθνές δίκαιο, γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, θα λέγαμε ότι είναι οι Χούθι και μόνον αυτοί! Κανένας άλλος δεν σέβεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραηλινού στρατού, πέρα από τους Χούθι! Και γιατί αυτό είναι ένα τρανό δείγμα που ανάποδου κόσμου; Επειδή απλά οι Χούθι δεν δέχονται ούτε το διεθνές δίκαιο και πολύ περισσότερο δεν δέχονται τα ανθρώπινα δικαιώματα!
 
Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι Χούθι, που πέρα από ντε φάκτο υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου, είναι πλέον και εχθροί του ελληνικού κράτους. Οι Ανσάρ Αλλάχ (=Υποστηρικτές του Θεού), όπως ήταν αρχικά γνωστοί οι σήμερα ονομαζόμενοι Χούθι, είναι σιιτική ομάδα που δραστηριοποιείται στην Υεμένη. Η ονομασία Χούθι προήλθε από τον Χουσεΐν Μπαντρεντίν αλ-Χούθι, ο οποίος ξεκίνησε επανάσταση στην Υεμένη το 2004 και σκοτώθηκε από τις Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης, τις προσκείμενες στην Σαουδική Αραβία, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Καθοδηγούμενοι από τον Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι, πέτυχαν με την επανάσταση του 2014-2015 να αποκτήσουν τον έλεγχο σημαντικών εδαφών, της πρωτεύουσας Σαναά και του κοινοβουλίου. Οι Χούθι φέρεται να λάμβαναν σημαντική υποστήριξη από το Ιράν με τη μορφή όπλων, χρημάτων και εκπαίδευσης ήδη από το 2004. Κατά βάση όμως εκφράζουν την τοπική αντίσταση στην επικυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας. 
 
Αυτοί, λοιπόν, αποτελούν την μοναδική μουσουλμανική οργάνωση ή κρατική οντότητα που αντιστέκεται στα εγκλήματα του Ισραήλ, προφανώς με εθνοθρησκευτικά κίνητρα, τα οποία όμως οδηγούν στο να είναι ο μοναδικός παράγων στην περιοχή που προσπαθεί να σταματήσει το Ισραήλ, όπως έχει ζητήσει και ο ΟΗΕ, τουλάχιστον η πλειοψηφία των κρατών-μελών του. Βεβαίως, μόνοι τους και με όλους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους ηγέτες να βάζουν πλάτη ουσιαστικά στο Ισραήλ και να μην αποφασίζουν όχι να του κηρύξουν τον πόλεμο, αλλά ούτε και οικονομικό εμπάργκο να του κάνουν, δεν είναι δυνατόν να πλήξουν ουσιαστικά το Ισραήλ και τα συμφέροντά του δημιουργώντας περισσότερο πρόβλημα στην διεθνή οικονομία και ιδίως την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, παρά στο ίδιο το Ισραήλ. Εντούτοις, δεν μπορούμε παρά να τους πιστώσουμε ότι για τους δικούς τους ίσως λόγους αποτελούν την μοναδική δύναμη στον κόσμο, που αντιστέκεται στην επίθεση ενός κανονικού στρατού, με αεροπλάνα, ελικόπτερα και άρματα κατά ενόπλων εξοπλισμένων με λιανοντούφεκα, rpgs και αυτοσχέδιες νάρκες. Στην επίθεση ενός τακτικού στρατού κατά μία υπερκατοικημένης περιοχής, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα ο ισραηλινός στρατός να προκαλεί περισσότερα θύματα, τραυματισμούς και εκτοπισμούς αμάχων παρά πολεμιστών της Χαμάς. Στην επίθεση ενός στρατού που αντιμετωπίζει όλους τους Παλαιστίνιους ως συνεργάτες της Χαμάς, ακόμη και τους ορθοδόξους Παλαιστίνιους και αυτό το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έχει χαρακτηρίσει τουλάχιστον μια επίθεση εις βάρος του, την επίθεση στον ιστορικό ναό του Αγίου Πορφυρίου Γάζης ως έγκλημα πολέμου. 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση πιστή στην Αμερική, συγγνώμη στην σωστή πλευρά της ιστορίας ήθελα να πω, αντί να προσπαθήσει να παρέμβει ως ειρηνευτική δύναμη με έμφαση στην προάσπιση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στέλνει φρεγάτα στην νατοϊκή δύναμη που συγκροτείται κατά των Χούθι! Αποσύρει μία φρεγάτα από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για να επιτεθεί στους αιθεροβάμονες εχθρούς του Ισραήλ! Πλασάρεται, δηλαδή, από τους διαμορφωτές του κυρίαρχου λόγου στην χώρα ως απόλυτα λογικό, ότι, όπου γίνεται πλέον πόλεμος, η Ελλάδα θα στέλνει δυνάμεις κρίσιμες για την άμυνά των νησιών απέναντι στην Τουρκία. Εθνική πολιτική, όχι αστεία.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.