28 Δεκεμβρίου 2023

Η πολύχρωμη «οικογένεια» και το Ελληνικό Σύνταγμα

Γράφει ο Χαράλαμπος Άνδραλης, Δικηγόρος 
 
«Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους» Άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος
 
Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, η οικογένεια δεν είναι, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μία απλή έννομη σχέση μεταξύ κάποιων ανθρώπων, αλλά ως θεμέλιο του Έθνους. 
 
Ο συνταγματικός νομοθέτης στο άρθρο 21, ως οικογένεια εννοεί χωρίς αμφιβολία, τη μοναδική έως σήμερα νομικά αναγνωρισμένη μορφή οικογένειας. Άλλωστε, ούτε ο πιο φανατικός ΛΟΑΤΚΙ θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι «οικογένειες» ομοφυλοφίλων θα είναι θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, έννοιες που αποστρέφονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι υποστηρικτές τους. 
 
Στο ίδιο συνταγματικό άρθρο προστατεύονται η μητρότητα και η παιδική ηλικία, έννοιες συνυφασμένες με την παραδοσιακή οικογένεια. Χρήζουν προστασίας, όχι μόνο επειδή είναι ιεροί θεσμοί, αλλά και επειδή οι μητέρες και τα παιδιά – ιδίως αυτά – βρίσκονται σε αδύναμη θέση, εξαρτώμενα από τη φροντίδα της οικογένειας και δευτερευόντως της πολιτείας. 
 
Όμως, στα πλαίσια της αντιστροφής των εννοιών, βασικό επιχείρημα υπέρ της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλους, είναι η υποτιθέμενη καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μεγαλώνουν σε «οικογένειες» από ομόφυλα ζεύγη. Το βασικότερο δικαίωμα αυτών των παιδιών, δηλαδή η ανατροφή σε μία πραγματική οικογένεια και η προστασία της παιδικής ηλικίας τους, καταπατώνται εγκληματικά, χάριν των ομόφυλων συντρόφων, όμως αυτή η καταπάτηση δεν ενοχλεί την υποκριτική ευαισθησία των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. 
 
Η δε επίκληση της ισότητας για τη θέσπιση ομοφυλόφιλου γάμου και υιοθεσίας, είναι απολύτως εσφαλμένη, διότι η αρχή της ισότητας επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες.
 
Δεν είναι όμοιες περιπτώσεις τα ανδρόγυνα με τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι το πρώτο είναι μια φυσική κατάσταση, ενώ το δεύτερο μία τεχνητή και μάλιστα αφύσικη. Το σχήμα της παραδοσιακής οικογένειας, δεν είναι γνώρισμα της «θεοκρατικής» Ελλάδας. Σε όλους τους πολιτισμούς της γης η οικογένεια είχε την ίδια μορφή, ενώ η ομοφυλοφιλία, παρότι υπήρχε πάντοτε ως σεξουαλική συμπεριφορά, δεν ελάμβανε οικογενειακό κύρος, αλλά αποτελούσε στις περισσότερες περιπτώσεις κάτι περιθωριακό. 
 
Μόλις στις αρχές του 21ου αιώνα, άρχισαν να θεσμοθετούνται δειλά – δειλά οι απομιμήσεις της πανανθρώπινα αποδεκτής οικογένειας. Ωστόσο, αν και οι κοινωνίες «προχωρούν», η φύση του ανθρώπου παρέμεινε ίδια και δύο ομόφυλοι εραστές δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν μαζί. Οι φυσικοί νόμοι έχουν σταθερές, οι οποίες δεν μπορούν να μεταβληθούν και αν μεταβληθούν επέρχονται σοβαρές δυσλειτουργίες. Ο άνθρωπος όταν αντιτίθεται στη φύση του υποφέρει, και αυτό είναι φυσικός νόμος, όσο και αν δεν το παραδέχονται οι φορείς αυτών των αιτημάτων, οι οποίοι νομίζουν ότι το πρόβλημά τους θα λυθεί αν αποδεχτούν την επιλογή τους όλοι οι άνθρωποι και αν η κοινωνία θεσμοθετήσει τις σχέσεις τους. 
 
Το ότι η ανδρόγυνη οικογένεια υπήρχε ως θεσμός σε όλους τους πολιτισμούς, φανερώνει ότι δεν είναι κοινωνική εφεύρεση, αλλά φυσική κατάσταση και επομένως η εξίσωσή της με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, αποτελεί εξομοίωση διαφορετικών περιπτώσεων, η οποία δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της ισότητας. 
 
Επιπλέον, το ότι κάποια ανδρόγυνα ή μεμονωμένοι γονείς, είναι ακατάλληλοι γονείς, δεν είναι επιχείρημα για να αλλοιωθεί ο φυσικός θεσμός της οικογένειας, όπως και το ότι ένας υπουργός παρανόμησε ή απέτυχε, δεν είναι επιχείρημα για να καταργηθούν τα υπουργεία. Αυτή η ισοπεδωτική επιχειρηματολογία των δικαιωματιστών, όσο εσφαλμένη και να είναι, οφείλει να αφυπνίσει τις παραδοσιακές οικογένειες στην προτεραιοποίηση της βελτίωσης των ενδοοικογενειακών σχέσεων και στην επανεκτίμηση της σημασίας υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά. 
 
Όντως, η οικογένεια είναι θεμέλιο του Έθνους, διότι σ’ αυτήν αναπτύσσονται οι πρώτες κοινωνικές σχέσεις του ανθρώπου, από τις οποίες στην παιδική του ηλικία μαθαίνει την ομαδικότητα, την πειθαρχία, την αγάπη. Όλα αυτά, κατά κοινή ομολογία, θεμελιώνουν ισχυρούς χαρακτήρες και προσφέρουν ατομικά και κατ’ επέκταση κοινωνικά, ψυχική ισορροπία και ευτυχία. Γι’ αυτό, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η κρίση του θεσμού της οικογένειας έχει βαρύνουσα επιρροή στη γενικότερη ανισορροπία. 
 
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και την κρίση αξιών των Ελλήνων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η προαποφασισμένη θεσμοθέτηση ομοφυλοφιλικού γάμου και τεκνοθεσίας θα είναι όχι μόνο αντίθετη με το Σύνταγμα και τον αξιακό κώδικα της Ελλάδας, αλλά και καταστροφική για τη χώρα μας.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.