9 Μαΐου 2023

O φόρος τιμής των σκλάβων (γράφτηκε λίγο πριν την στέψη του Καρόλου)

Μετάφραση: Απολλόδωρος
6 Μαΐου 2023 | Iain Davis | Διαβάστε το εδώ
 
Καθώς πλησιάζει η στέψη του Τσάρλι Μπόι, ο βασιλικός οίκος σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραίο να προσφέρει στο βρετανικό κοινό την ευκαιρία να ορκιστεί πίστη στον βασιλιά Κάρολο Γ' και να δηλώσει δούλος του. Αυτός ο "φόρος τιμής του λαού" ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ ορισμένων. Προφανώς, είναι πολύ πρόθυμοι να ζήσουν μια ζωή σκλαβιάς.
 
Προφανώς, η Shabana Mahmood, συντονίστρια της εθνικής εκστρατείας του Εργατικού Κόμματος, θεωρεί ότι η δουλεία είναι μια "υπέροχη ιδέα" και ότι η συμμετοχή του λαού στη στέψη, προσφέροντάς του την ευκαιρία να γίνει σκλάβος, ήταν μια "υπέροχη πινελιά". Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Mark Harper, πιστεύει ότι η εκλεκτή δουλεία αποτελεί μια "φανταστική ευκαιρία". Αν και, δεν διευκρίνισε για ποιον.
 
Ο Harper συνέχισε λέγοντας ότι η υποδούλωση εκατομμυρίων ανθρώπων θα αποτελέσει μια "σπουδαία βιτρίνα για τη Βρετανία σε όλο τον κόσμο". Αυτό δεν φαίνεται να είναι απαραίτητο. Δεδομένου του αποικιοκρατικού της παρελθόντος και της τρέχουσας εξωτερικής της πολιτικής, φαίνεται πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον τρόπο που λειτουργεί το βρετανικό κράτος.
 
Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η "τιμή του λαού" δεν έχει προωθηθεί από το Κατεστημένο ως "φόρος τιμής των σκλάβων". Πρόκειται για πρόσκληση, όχι για εντολή, και όλοι γνωρίζουν ότι η απλή προσπάθεια υποδούλωσης των ανθρώπων είναι ένα είδος αλτρουισμού.
 
Όπως η Shabana και ο Mark, ο Vince, ο Αρχιεπίσκοπος του Westminster, περιέγραψε αυτή την πρόσκληση ως "αξιοσημείωτη" και "υπέροχη", με το Sky News να μεταδίδει:
 
“Για πρώτη φορά στην ιστορία το κοινό θα έχει ενεργό ρόλο στη στέψη, αφού θα κληθεί να πει δυνατά τον όρκο στον βασιλιά.”
 
Φυσικά, το νόημα του όρκου είναι ότι ο ίδιος, ως αρχηγός κράτους, ορκίζεται πίστη σε εμάς. Αλλά ας μην αφήσουμε το κωδικοποιημένο σύνταγμά μας να μπει εμπόδιο σε μια παλιά, καλή, κρατικίστικη παραίσθηση. Δεν το έχουμε κάνει για περισσότερα από 800 χρόνια, οπότε γιατί να αρχίσουμε τώρα;
 
Τούτου λεχθέντος, δεν είναι χωρίς λόγο που μια προφανής πλειοψηφία του λαού αποφάσισε ότι δεν θέλει να αποδώσει "φόρο τιμής" σε έναν ανίκανο μαλ....κα. Αυτό φαίνεται λογικό, επειδή αποφεύγεται η τρελή απόφαση να υποσχεθείς την "υποχρέωση πίστης και υπακοής" σε κάποιον τύπο που φοράει ένα φορτίο κακόγουστου χρυσού.
 
Για όσους αρέσκονται στην ιδέα να υποδουλωθούν σε έναν ανίδεο αριστοκράτη, πριν καγχάσετε με περιφρονητική απόρριψη κάθε υπόνοιας ότι, στην πραγματικότητα, επιλέγετε να γίνετε σκλάβοι, αξίζει ίσως να σημειωθεί τι σημαίνει στην πραγματικότητα ένας όρκος πίστης:
 
“ [. . .] η υποχρέωση πίστης και υπακοής που οφείλει το άτομο στην κυβέρνηση υπό την οποία ζει ή στον ηγεμόνα του ως αντάλλαγμα για την προστασία που λαμβάνει.
 
Η "υποταγή" σας σημαίνει ότι υπόσχεστε την "υπακοή" σας σε αντάλλαγμα για την προστασία. Αυτό είναι ευρέως γνωστό ως "εκβιασμός προστασίας".
 
Το πράγμα χειροτερεύει:
“Ο πολίτης ή ο υπήκοος οφείλει απόλυτη και μόνιμη υποταγή στην κυβέρνησή του ή στον ηγεμόνα του, ή τουλάχιστον μέχρις ότου, με κάποια ανοικτή και διακριτή πράξη, την απαρνηθεί και γίνει πολίτης ή υπήκοος άλλης κυβέρνησης ή άλλου ηγεμόνα.
 
Ίσως έχετε παρατηρήσει τις κάπως περιορισμένες επιλογές σας, αν είστε ποτέ αρκετά χαζός ώστε να δώσετε όρκο πίστης στην τάξη των παρασίτων. Δεν μπορείτε πραγματικά να ξεφύγετε από αυτό, εκτός αν στη συνέχεια ορκιστείτε την "απόλυτη και μόνιμη" "πίστη και υπακοή" σας στο επόμενο παρασιτικό καθίκι που μπαίνει με τους αγκώνες του στη ζωή σας.
 
Ακόμα, ο καθένας για τον εαυτό του. Ποιος είμαι εγώ που θα αποτρέψω κάποιον να επιλέξει να γίνει σκλάβος;
 
Παρ' όλα αυτά, πριν το κάνετε, ίσως αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις επιλογές σας. Υπάρχουν καλύτεροι αφέντες σκλάβων, αν θέλετε.
 
Ίσως θα μπορούσατε να επιλέξετε να γίνετε σκλάβος του Elon Musk; Όπως πάνε αυτά τα πράγματα, το να επιλέξετε τον Charles ως τον προσωπικό σας δυνάστη ίσως είναι λίγο αμφίβολο.
 
[τότε] Ο πρίγκιπας Charles και ο θείος Dickie Mountbatten
 
Ο Κάρολος καθοδηγήθηκε από τον θείο του πατέρα του, τον λόρδο Louis Mountbatten (πρίγκιπα Louis of Battenberg), τον οποίο αποκαλούσε χαϊδευτικά "θείο Dickie". Συχνός επισκέπτης στο κτήμα Broadlands του "επίτιμου παππού" του, ο νεαρός Κάρολος έκανε συχνά διακοπές με τους Mountbatten.
 
Ως ενήλικας, ο "θείος Ντίκι" ενθάρρυνε τον Κάρολο να χρησιμοποιεί το Broadlands για κάθε σεξουαλικό ραντεβού που ο Κάρολος προτιμούσε να κρατήσει μυστικό. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ περιέγραψε τον Mountbatten ως παιδόφιλο "με διαστροφή για τα μικρά αγόρια".
 
Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν εξαιρετικά κοντά στον Jimmy Savile. Ο νεκρόφιλος παιδόφιλος και νταβατζής παιδιών ήταν έμπιστος και σύμβουλος του βασιλικού οίκου και ειδικότερα του Καρόλου για περισσότερα από 30 χρόνια.
 
Ο παιδοβιαστής Savile και ο βασιλιάς Κάρολος - μια ενδιαφέρουσα δυναμική εξουσίας.
 
Όταν ο επίσκοπος και διαβόητος παιδόφιλος, Peter Ball, δέχτηκε για πρώτη φορά μια προειδοποίηση -πριν από την μετέπειτα καταδίκη του το 2015- ο Κάρολος αισθάνθηκε ότι είχε γίνει ένα "τερατώδες λάθος" στον παιδεραστή. Γνωρίζοντας τη φύση των κατηγοριών και την παραδοχή της ενοχής του Ball, ο Charles αγόρασε ένα ακίνητο για τον Ball και τον δίδυμο αδελφό του.
 
Ο βασιλιάς Κάρολος αρνήθηκε στη συνέχεια κάθε γνώση για τα άθλια εγκλήματα του Ball στην επιστολή που υπέβαλε στην Ανεξάρτητη Έρευνα για τη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών. Η εξήγηση που προσέφερε ήταν ηλίθια:
 
'“Σίγουρα δεν γνώριζα τότε τη σημασία ή τον αντίκτυπο της προειδοποίησης που δέχθηκε ο Peter Ball, ούτε ήμουν βέβαιος αν μου είχε καν ειπωθεί γι' αυτήν. Ενώ σημειώνω ότι ο Peter Ball ανέφερε τη λέξη σε επιστολή του προς εμένα τον Οκτώβριο του 2009, δεν γνώριζα μέχρι πρόσφατα ότι μια προειδοποίηση στην πραγματικότητα συνεπάγεται αποδοχή ενοχής.
 
Αυτό συνάδει με την ιστορία που μας δίνουν για τον Charles, η οποία υποδηλώνει ότι είναι ένας ευκολόπιστος βλάκας. Προφανώς, αυτή η αφελής ηλιθιότητα επεκτείνεται και στην τεράστια συμβουλευτική ομάδα που περιβάλλει τον Κάρολο και τους βασιλείς.
 
Φαίνεται ότι κανείς δεν συμβούλεψε τον Κάρολο να σταματήσει να κάνει παρέα με ανόητους. Αν και, ομολογουμένως, στην οικογένειά του, είναι δύσκολο να τους αποφύγει κανείς.
 
Ούτε ένας από τους πολυάριθμους συμβούλους του δεν αφιέρωσε χρόνο για να εξηγήσει στον Κάρολο ποιες ήταν οι νομικές συνέπειες μιας προειδοποίησης. Επιπλέον, όλοι τους αγνοούσαν παντελώς ότι ο μελλοντικός, απλοϊκός βασιλιάς τους διατηρούσε "κατά λάθος" μια σειρά στενών φιλικών και "ειδικών" σχέσεων με βιαστές παιδιών.
 
Παρ' όλα αυτά, μερικοί άνθρωποι λατρεύουν πραγματικά να κουνάνε τα σημαιάκια τους και παραμένουν πρόθυμοι να δηλώσουν τον όρκο υπακοής τους σε αυτόν τον άνθρωπο. Ίσως επειδή δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αυτό ή ίσως επειδή είναι τόσο χοντροκέφαλοι όσο αυτός.
 
Είναι καλό να γνωρίζετε ότι το να γίνετε σκλάβοι του Καρόλου δεν είναι άμεση εντολή. Πολλοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να αγνοήσουν εντελώς τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και υποκριτή, τον βασιλιά Κάρολο Γ'.
 
Σίγουρα δεν θα θέλαμε να του χαλάσουμε τη μέρα λέγοντάς του να χώσει την "πρόσκλησή" του εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος.
 
---
Δικτυογραφία:
The Homage of the Slaves – OffGuardian



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΒΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΦΑΡΙΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΣΠΑΡΤΑΡΑΜΕ ΑΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑ ;;;
ΑΙΣΧΟΣ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΩΓΟΙ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.