30 Μαΐου 2023

Ο μεγαλύτερος εχθρός μας, το καταραμένο ψευτορωμαίικο

Η προσβολή της θεότητας του Ιησού Χριστού, με την ποινική δίωξη ιερέων και μάλιστα και Μητροπολίτη (Κερκύρας), επειδή προέβησαν στην Κοινωνία του Μυστηρίου της Θείας Μεταλήψεως σε πιστούς, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ιστορία του ελληνορθόδοξου γένους μας. 
 
Κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών (απαγόρευση κυκλοφορίας-πρόστιμα, παρακολούθηση πολιτών, υποχρεωτικότητα εμβολίου, διωγμός ιατρών-υγειονομικών).
 
Αλαζονικές συμπεριφορές (ανάληψη πολιτικής=μηδαμινής ευθύνης για τα Τέμπη και τις παρακολουθήσεις, βιαιότητες κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη, διχασμός της κοινωνίας, χαρακτηρισμοί κατά πυρόπληκτων).
 
Καταστρατήγηση του Συντάγματος (διακυβέρνηση με κοινές υπουργικές, μοναρχικού τύπου, αποφάσεις «ΚΥΑ», υπηρεσιακή κυβέρνηση αποδοχής της Ν.Δ.).
 
Ξεπούλημα εθνικών συμφερόντων (γκρίζες νησιωτικές ζώνες, αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο, αποδοχή συμφωνίας των Πρεσπών, παράδοση ελληνικής ΑΟΖ σε Ιταλία και Αίγυπτο, μη επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, προκλητικές ενέργειες τουρκικού προξενείου στη Θράκη, έρευνες Oruc Reis έως τα 6 ν.μ. από Ρόδο-Κάρπαθο-Κρήτη, αποστρατικοποίηση νησιών, Turkaegean, εμπόριο ανθρώπων, αλλοίωση εγχώριου πληθυσμού) και 
 
Εγκληματικά λάθη διακυβέρνησης (πυρκαγιές, Τέμπη, υγειονομική κρίση, νοσοκομειακές ελλείψεις, ενεργειακή ανεπάρκεια, εκτίναξη κόστους ζωής, κόκκινα δάνεια σε funds, συμμετοχή σε πόλεμο συμφερόντων-Ουκρανία, εκτόξευση δημοσίου χρέους κατά 50 δις ευρώ), έχουν σημειωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. 
 
Ποτέ, όμως, επίσημη ελληνική εξουσία δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ευθέως τον Τριαδικό Θεό. 
 
Όπως πρωτοφανές για τα ιστορικά χρονικά της νεότερης Ελλάδας υπήρξε και η άνευρη αντίδραση της πλειοψηφίας των εκκλησιαστικών μας κεφαλών, αλλά και ο συμμερισμός ή η αφωνία του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, απέναντι σε αυτή την επίθεση. 
 
Κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, στις οποίες η πλειονότητα επικρότησε πολιτικά κόμματα που οργάνωσαν ή συμμετείχαν ή σιώπησαν στην προσπάθεια αποδόμησης του σπουδαιότερου Ιερού Μυστηρίου της Ορθοδοξίας μας, της Θείας Ευχαριστίας. 
 
Ο νέο-Έλληνας δεν αναζητεί τον Χριστό, αλλά μία διεστραμμένη και τυραννικού χαρακτήρα «σταθερότητα». 
 
«ὁ Θεὸς ἐκ τοῦ οὐρανοῦ διέκυψεν ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῶν ἀνθρώπων τοῦ ἰδεῖν εἰ ἔστι συνιὼν ἢ ἐκζητῶν τὸν Θεόν. Πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν, οὐκ ἔστι ποιῶν ἀγαθόν, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός.» 
Ψαλμός 52, 3-4 
 
Κωνσταντίνος Μαργέλης 
Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 
26 Μαΐου 2023 
 
Σχόλιο Γ.Θ : Αν έπρεπε να δώσουμε ένα σύμβολο στο καταραμένο ψευτορωμαίικο, αυτό θα ήταν το το κτήριο των ανακτόρων του Βαυαρού Όθωνα που μας επέβαλαν οι Δυτικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η ψευτοδημοκρατία και οι ψευτοδημοκράτες ελληνόφωνοι μαυρογιαλούροι επέλεξαν αυτό το κτίριο για να καταδυναστεύουν την Ελλάδα μέχρι σήμερα.
 
Πηγές: 
 
Υ.Γ. (Α) 
 
Σύμφωνα με προφορικές καταγγελίες που έφτασαν στον βιομήχανο Κωνσταντίνο Λούλη, μέγα δωρητή της Κιβωτού του Κόσμου, η νέα διοίκηση της Κιβωτού, διορισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ., έκλεισε την εκκλησία της δομής Αθηνών, αποκαθήλωσε τις εικόνες, έδιωξε τον ιερέα που λειτουργούσε και πέταξε την Αγία Τράπεζα σε αποθήκη. 
 
Στη δομή του Βόλου η εκκλησία φέρεται να έχει, επίσης, κλείσει. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα διοίκηση κατάργησε την προσευχή πριν το φαγητό, ενώ αν κάποιο παιδί τολμήσει να κάνει το σταυρό του, του χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι και του λένε «τι είναι αυτό;”. 
 
Ο βιομήχανος ζήτησε από τη διοίκηση να διαψεύσει τις καταγγελίες, ενώ αναζητούνται οι αντιδράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και των υπολοίπων Μητροπόλεων. 
 
Τα συστημικά πολιτικά κόμματα δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο και τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχουν θάψει το θέμα. 
 
Τέλος, σύμφωνα με τον κύριο Λούλη, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να άφησε στα ταμεία της Κιβωτού 14 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο θα διαχειριστεί η νέα, κυβερνητικά διορισμένη, διοίκηση. 
 
Πηγές: 
 
Υ.Γ. (Β) 
 
Δασκάλα του δημοτικού πρόβαλε σε σχολική τάξη την ταινία «Αγόρια στο ντους» ή “Shower boys”, η οποία δείχνει δύο δωδεκάχρονα αγόρια να μπαίνουν μετά την προπόνηση στο ντους και να φιλιούνται. 
 
Γονείς απέστειλαν εξώδικο τόσο στον διευθυντή του σχολείου, όσο και στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο υπουργείο παιδείας και το … μυστήριο λύθηκε. 
 
Πρόκειται για πολυβραβευμένο(;) σουηδικής παραγωγής φιλμ, μικρού μήκους, στόχος του οποίου παρουσιάζεται πως είναι «να αναρωτηθούν τα παιδιά τι είναι αυτό που προσδιορίζει τον ανδρισμό τους και ποια είναι τα όρια στην ανδρική φιλία». 
 
Το φιλμ βρίσκεται διαθέσιμο σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία μπορούν να αντλούν εκπαιδευτικό υλικό δάσκαλοι και καθηγητές. 
 
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έχουν λάβει επιθετική γραμμή απέναντι σε όσους σχολιάζουν αρνητικά το περιστατικό και ειδικά την πολυβραβευμένη(;) ταινία. 
 
Πηγές: 
 
- Καλή ψήφο στις 25 του Ιούνη -
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.