29 Μαΐου 2023

«Ελπίζω να μείνει στα λόγια ο Erdogan», φίλε Ανέστη!

Επίκαιρο «πιπεράτο» του καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Μάθαμε τα νέα σχετικά νωρίς χθες βράδυ και καθώς το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο δεν τηλεφωνηθήκαμε αλλά συναντηθήκαμε με τον φίλο μου (διαδικτυακή πια βεντέτα) τον Ανέστη σε γνωστή καφετέρια (όνομα δεν λέμε για να μην κατηγορηθούμε για διαφήμιση) στον πεζόδρομο για να τα αξιολογήσουμε κάνοντας αναδρομή στις 10 Αυγούστου 2014 ημέρα που ο κ Erdogan εκλέχτηκε για πρώτη φορά από την πρώτη Κυριακή Πρόεδρος της Τουρκίας και η ισοτιμία δολαρίου λίρας ήταν τότε 1 προς 2,13
ενώ την ίδια ημέρα η ισοτιμία Ευρώ Λίρας ήταν 1 προς 2,86 κσι ο πληθωρισμός στο 8,85%.
 
Στις 24 Ιουνίου του 2018, νωρίτερα από το προγραμματισμένο 2019, η Τουρκία είχε Προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο κ Erdogan. Η ισοτιμία Αμερικανικού Δολαρίου με την Τουρκική Λίρα ήταν τότε 1 προς 4,08
ενώ την ίδια ημέρα η ισοτιμία Ευρώ Λίρας ήταν 1 προς 5,37
 
Το Σάββατο 27 Μαΐου, 2023 ένα ακριβώς 24ωρο πριν τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία η υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας άγγιξε τα πλέον δραματικά επίπεδα καθώς η ισοτιμία Αμερικανικού Δολαρίου με την Τουρκική Λίρα έφτασε στο 1 προς 19.97… 
ενώ την ίδια ημέρα η ισοτιμία Ευρώ Λίρας ήταν 1 προς 21,43
 
Θυμηθήκαμε με τον Ανέστη ότι στις 28 Αυγούστου του 2014 ο κ. Recep Tayyip Erdoğan ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου αφού είχε ήδη υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Πρωθυπουργός και προγενέστερα ως Δήμαρχος στην γενέτειρά του Κωνσταντινούπολης
 
«Όλα αυτά τα χρόνια φίλε Γιώργο» είπε ο Ανέστης «οι εχθρικές-απειλητικές δημόσιες τοποθετήσεις της Κυβέρνησης του κ. Erdogan απέναντι στην Ελλάδα (χώρα μέλους του ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκει και η Τουρκία) έδειξαν δραματικά ανοδική πορεία…»
 
«Συμφωνώ απόλυτα Ανέστη» είπα στον φίλο μου «και με ευδιάκριτα αυξανόμενο κρεσέντο. Είχα γράψει ένα λακωνικό πιπεράτο κάνα-δυο χρόνια πριν που δημοσιεύθηκε εδώ στον φιλόξενο αυτό χώρο με τίτλο ‘Τουρκική Λίρα & Εξωτερική Πολιτική: Σχέσεις Αντιστρόφως Ανάλογες’ όπου κατέθεσα την αντικειμενική μου, ακαδημαϊκή και όχι Εθνοκεντρική, εκτίμηση ότι από το 2014 μέχρι σήμερα οι Τουρκικές απειλές σε σχέση με την Τουρκική Οικονομία συνιστούν Σχέσεις Αντιστρόφως ανάλογες καθώς όσο πέφτει η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με δολάριο και ευρώ ανεβαίνουν οι απειλές ενάντια στην Πατρίδα μας που πριν τους καταστροφικούς σεισμούς με 50,000 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και καταστροφές κατοικιών είχαν αγγίξει επίπεδα χυδαιότητας…» 
 
«Γιώργο τι περιμένεις από εδώ και μπρος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις;» με ρώτησε ο Ανέστης με εμφανή κάποια σημάδια αγωνίας στα μάτια του…
 
«Ανέστη, ειλικρινά δεν τολμώ να κάνω προβλέψεις» του απάντησα και συνέχισα λέγοντας «η Οικονομία του είναι χάλια, η λίρα σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα και ο πληθωρισμός σύμφωνα με τον Κεντρικό Τραπεζίτη είναι στο 23%, ενώ οι διεθνείς εκτιμητές τον υπολογίζουν στο διπλάσιο ποσοστό…» 
 
«Ας ελπίσουμε ότι θα μείνει στα λόγια και θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει πρακτικά τον Λαό του αποφεύγοντας την γνωστή και επικίνδυνη τακτική της ‘εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων’ με εξωτερικές συγκρούσεις, και ταυτόχρονα ελπίζω οι Σύμμαχοι σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση να τον σφίξουν λίγο, εκτός εάν έχει ήδη αποφασίσει να κάνει τη μεγάλη στροφή προς Ρωσία και Ισλαμικές χώρες του Κόλπου και ατονήσουν οι σχέσεις του με Ευρώπη και Αμερική πράγμα που θα δυσκολέψει εμάς…»
 
Του θύμισα το κλασικό ρητό, και επιτρέψτε μου να το γνωστοποιήσω και σε όσους το αγνοούν και η πατρότητα του οποίου αποδίδεται σε διάφορους σπουδαίους διανοητές και πολιτικούς άνδρες που λέει ότι:
 
«Οι Λαοί εκλέγουν τις Κυβερνήσεις που τους αξίζουν» ή με άλλη μορφή, 
«Οι Λαοί αξίζουν τις Κυβερνήσεις που εκλέγουν…» 
 
Πριν χωρίσουμε συμφωνήσαμε με τον Ανέστη για τα δικά μας ότι Εμείς ως Έλληνες ψηφοφόροι έχουμε μπροστά μας την 25η Ιουνίου… 
 
Οψόμεθα!..Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.