25 Μαΐου 2023

ΑΠΟΧΗ: Ανεύθυνοι Πολίτες ή Περίεργες Στατιστικές Ανακρίβειες;

Εκλογικό «πιπεράτο» του καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Επέλεξα για το σημερινό μου «πιπεράτο» που είναι στατιστικό και καυτερό τον τίτλο που βλέπετε επειδή φρονώ ότι είναι πλέον απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και τα άνω των 17 ετών Ελληνόπουλα ως πολίτες με δικαίωμα ψήφου το πολύ παρεξηγημένο θέμα της ΑΠΟΧΗΣ!...
 
Διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή ότι η ΑΠΟΧΗ μέτρησε στο 39% των ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους της Ελληνικής Δημοκρατίας!... 
 
Με απλά λόγια 4 στους 10 Έλληνες πολίτες ΔΕΝ συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση που φέρνει στο νου τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ!...
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών, στις Εθνικές εκλογές της 21η; Μαΐου, 2023 ήταν εγγεγραμμένοι 9.944.718 και ψήφισαν συνολικά 6.060.224 και έτσι η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 60.94%... 
 
 
Δηλαδή 9.944.718 είναι οι εγγεγραμμένοι πολίτες στους εκλογικούς καταλόγους. 
 
Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε στις 30 Δεκεμβρίου, 2022 τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών 2021 και σύμφωνα με την επίσημη Απογραφή 2021: ο ΝΟΜΙΜΟΣ (Δημότες) πληθυσμός της χώρας βρίσκεται στα 9.716.889 
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ της 17ης Μαρτίου, 2023 ο ΜΟΝΙΜΟΣ πληθυσμός είναι 10.482.487 
 
Κλαυσίγελος ή Κλαυσίγελως, να κλαίμε και να γελάμε ταυτόχρονα και θα το εξηγήσω:
 
Στην Ελλάδα του τρίτου χρόνου, της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα έχουμε 9.944.718 ψηφοφόρους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους και με ΝΟΜΙΜΟ (Δημότες) πληθυσμό 9.716.889 κατοίκους έχουμε 227,829 περισσότερους ψηφοφόρους από ΝΟΜΙΜΟΥΣ (Δημότες) κατοίκους!...
 
Μη σκεφθείτε ότι η διαφορά αφορά μόνο θανάτους καθότι τα πράγματα είναι πολύπλοκα και πολύ πιο περίεργα όπως εξηγώ παρακάτω:
 
Πρώτον, από το 2010 έως το 2022 η Ελλάδα κατέγραψε περίπου 1,500,000 θανάτους αλλά στο ίδιο διάστημα είχαμε και πολιτογραφήσεις και απόκτηση δικαιώματος ψήφου από μετανάστες-μόνιμους κατοίκους Ελλάδος των οποίων τον αριθμό αγνοώ…
 
Δεύτερον, από το 2010 χρονιά που επιβλήθηκαν τα μνημόνια μέχρι το 2021 μετανάστευσαν, δηλαδή ΔΕΝ έχουν ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στην Ελλάδα περίπου 400-600,000 άτομα των νεαρών και παραγωγικών ηλικιών. 
 
Τρίτον, τα άτομα με ηλικία κάτω των 17 ετών (όσα άτομα είχαν συμπληρώσει πριν την 21η Μαΐου, 2023 το 17ο έτος της ηλικίας τους φέτος ψήφισαν για πρώτη φορά) σίγουρα ξεπερνούν το 1,000,000…
 
Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι φέτος είχαμε περίπου 7,000,000 ‘Έλληνες με δικαίωμα ψήφου και ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στην Ελλάδα και όπως δείχνουν οι αριθμοί του Υπουργείου Εσωτερικών περίπου 6,060,0000 ψήφισαν την περασμένη Κυριακή!...
 
Δηλαδή ΑΠΟΧΗ περίπου 20%...
 
‘Όταν υπεύθυνα χείλη μιλάνε για ΑΠΟΧΗ, όταν Κομματικά στελέχη και Δημοσιογράφοι αναδεικνύουν με έντονες εκφράσεις τα απίστευτα μεγέθη συμπολιτών μας που ΔΕΝ ψηφίζουν δημιουργείται στον ψυχισμό όλων μας το πικρό, αντιπαραγωγικό, προσβλητικό για τη Δημοκρατία συναίσθημα ότι πολλά εκατομμύρια συμπολιτών μας κυριολεκτικά «πετάνε στα σκουπίδια» το δώρο της ψήφου που τους παρέχει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα!.. 
 
Κλείνω καλώντας την ΕΛΣΤΑΤ να με διορθώσει (και ελπίζω ταυτόχρονα να διορθώσει τα Στατιστικά στοιχεία) για να μην «ντρεπόμαστε» ακούγοντας ότι στις φετινές επίσης κρίσιμες για τη δική τους Πατρίδα και το δικό τους μέλλον Τούρκοι πολίτες ψήφισαν σε ποσοστά περίπου 90% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν περίπου 61% με ΑΠΟΧΗ 39%...



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Εκλογές Μάιος 2023:

ΑΠΟΧΉ ~20% και ΟΧΙ 40%.

Πάμε λοιπόν να σας το τεκμηριώσω:

https://twitter.com/SokinNao/status/1661073657030909954"

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.